Boerderij op IJburg

Amsterdam-Oost

S4C-programma 2015

Boerderij op IJburg is opgericht om kinderen en volwassenen in de stad in contact te brengen met dieren en de natuur. De boerderij voorziet in de groeiende behoefte aan ruimte en groen in de stad en biedt educatie over de productie en herkomst van voedsel. De boerderij dient als ontmoetingsplek en om te spelen, leren en genieten.

Ondersteuning Starters4Communities

De initiatiefnemers kwamen bij ons met twee vragen. Hoe kan het zorgaanbod van de boerderij verbreed worden en beter aansluiten bij de behoeften van bewoners van IJburg? En hoe kunnen vrijwilligers actiever betrokken worden en de huidige ‘vrijwilligerscommunity’ worden behouden?

De starters gingen hiermee aan de slag en realiseerden het volgende. Zij zetten een crowdfundingcampagne op voor het bouwen van een invalidenschans voor de paardrij-activiteiten. Ze sloten een samenwerkingsverband met het Huis van de Wijk en een organisatie voor doven en slechthorenden. De starters werkten de visie op zorg voor kinderen met een beperking uit en maakten een opzet voor de positionering van de boerderij op sociale media. Verder maakten de starters een inventarisatie van mogelijke fondsen en een eerste opzet voor een aanvraag.

“Vooral door de crowdfundingsactie die de starters hebben opgezet is er veel bereikt. Ons netwerk is geactiveerd en we hebben nu de tools in handen om het nogmaals zelf te doen.” Nick van der Heijde

#stadsboerderij    #zorgaanbod    #crowdfunding    #vrijwilligers    #Amsterdam

Website initiatief: www.boerderijopijburg.nl
Initiatiefnemers: Zita Pels, Robert Borghuis, Nick van der Heijde
Starters: Judith Oussoren, Martina Morbidini en Samantha van den Bos

Cijfer voor ondersteuning: 8