BS22

De Achterhoek
S4C-programma 2016
#ontmoeten  #van idee naar actie  #samenwerken  #impact meten

BS22 is een werk- en ontmoetingsplaats voor kennismakelaars, inwoners en vrijwilligers die helpen bij het uitwerken van goede ideeën. Deze inspirerende plek is te vinden in hartje Groenlo in de Achterhoek. Mensen met een idee kunnen hier terecht voor toegang tot nieuwe netwerken en ondersteuning vanuit BS22 zelf. Daarnaast is het een platform voor ideeën die zonder hun hulp worden uitgewerkt door een werkplek en (vergader)ruimte te bieden en aandacht en publiciteit. BS22 werd in 2013 gestart door sociaal ondernemer Linda Commandeur. Joske deed als starter mee aan S4C en voegde zich na het programma bij het team van initiatiefnemers. In deze rol werd BS22 zelf ondersteund door een team starters, met Joske als aanspreekpunt!

Wat deden de starters

De vraag aan de starters was hoe de impact van BS22 in Groenlo zichtbaar kon worden gemaakt. Starters Tessa en Milou interviewden veel gebruikers om hier een duidelijk beeld van te krijgen en uiteindelijk een evaluatiestrategie te ontwikkelen. Als methode ontwikkelden ze een effectencirkel om in kaart te brengen welke effecten initiatiefnemers van projecten bij BS22 ervaren.
Volgens Joske is het een mooie methode waarmee we kunnen evalueren met de initiatiefnemers na afloop van hun projecten. De frisse blikken van de starters zijn volgens haar heel fijn. “Gewoon iemand die van buitenaf de normale vraag stelt die je zelf niet meer ziet, dat is echt heel nuttig.”

Als oud-deelnemer en nu als begeleider van starters in de huidige
lichting heb ik zelf ondervonden wat het kan doen voor je persoonlijke ontwikkeling om het programma te doorlopen. Dit effect zag ik ook bij Tessa en Milou. Naast de theoretische kennis en de modellen, hebben zij ook vooral veel geleerd en zich ontwikkeld door gewoon te gaan doen.’

Joske Elsinghorst-van Huet

Initiatiefnemer Joske Elsinghorst-van Huet werd voor ons S4C-jaarverslag 2016 geïnterviewd door onze communicatiepartner So/Creatie. Lees hier het verslag.

BS22
Initiatiefnemer: Joske Elsinghorst-van Huet en Linda Commandeur
Starters: Milou Mulders en Tessa Weijers
Beoordeling voor de ondersteuning: 8,5