Cultureel Leerwerkbedrijf B-Challenged

Amsterdam-West
S4C-programma 2015

B-Challenged helpt jongeren met een zorgvraag of ondersteuningsbehoefte naar school of werk. Hun traject EventHands zet cultuur in als middel voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Jongeren krijgen bij EventHands workshops in evenementenorganisatie, helpen in de uitvoering van festivals en evenementen in heel Nederland. Met de opgedane werkervaring organiseren ze eigen activiteiten en een slotevenement. B-Challenged is een cultureel leerwerkbedrijf en biedt jongeren die deelnamen aan EventHands doorstroommogelijkheden, door hen te koppelen aan werkgevers in horeca, logistiek, techniek en productie.

Ondersteuning Starters4Communities

Initiatiefnemer Wim Haveman is een ervaren en drukbezet sociaal ondernemer vol ideeën. Hij kon de hulp van de starters goed gebruiken voor het uitzoeken van de structuur en juridische opzet van het Leerwerkbedrijf, en voor onderzoek naar mogelijkheden voor een verdienmodel en marktopties.

De starters werkten een kwalitatief sterk ondernemersplan uit met een gedetailleerde begroting. Ze vatten de ideeën over de ambitie en werkzaamheden van de onderneming samen in een pakkende presentatie. Het ontwikkelde conceptplan is inmiddels getest bij een aantal experts en positief ontvangen bij PwC en de Gemeente Amsterdam. Ook stelden de starters statuten op voor de nieuwe rechtsvorm van het Leerwerkbedrijf en brachten ze advies uit over het beeldmerk en de branding van B-Challenged.

“We hadden snel een hechte band met de starters, en we hebben goed gebruik kunnen maken van hun individuele kwaliteiten. We kunnen ze ook nog steeds contacteren als we advies nodig hebben. De workshops in het S4C-programma waren een hele mooie aanvulling op wat de starters gestudeerd hadden.” Wim Haveman

 #leerwerkbedrijf    #jongeren    #cultuur    #businessplan    #rechtsvormen #marketing

Website: www.b-challenged.nl
Initiatiefnemer: Wim Haveman
Starters: Henk-Paul Mühren, Martin Slaats, Kim van Wijk

Beoordeling voor de ondersteuning 8,0