Hoe het begon

Starters4Communities is een sociale onderneming, in 2013 door Manon Becher opgericht.

Lees hier haar verhaal:

“Begin 2013 liep mijn tijdelijke contract af en werd ik werkzoekend. Twee maanden heb ik gesolliciteerd. Samen met al die andere sollicitanten strijden om die paar banen in de welzijnssector. En toen bedacht ik me – als je nu net bent afgestudeerd, nog geen relevante werkervaring hebt en professionele netwerken, dan is het helemaal moeilijk om ertussen te komen. En tegelijkertijd is er genoeg te doen om de wereld dat stukje beter te maken.

Juist nu is er behoefte aan mensen die zich in willen zetten voor hun medemens. Met de crisis verdwijnen met de banen veel sociale voorzieningen die wél hard nodig zijn. Burgers moeten meer zelf doen en er zijn fantastische voorbeelden van bewonersinitiatieven. Maar vaak gaat dit niet vanzelf en kunnen deze “actieve bewoners” wel wat extra hulp gebruiken. Dus hoe kunnen we deze twee werelden bij elkaar brengen? Iets doen met dat enorme potentieel aan jonge, hoog opgeleide en maatschappelijk betrokken mensen. Hen iets bieden waar zij écht iets aan hebben, en tegelijkertijd bewoners ondersteunen die bezig zijn met sociale wijkprojecten. Zo is het idee van Starters4Communities ontstaan.”

Starters4Communities een jaar later

Inmiddels staat er een heuse organisatie met een team van ambitieuze getalenteerde freelancers. Zelf ook starters op de arbeidsmarkt en sociaal ondernemers in de dop. Starters4Communities is enorm snel gegroeid dankzij het enthousiasme van de starters en bewoners waar we mee hebben gewerkt, onze teamleden en de steun van partners en ZZP’ers die ons – vaak belangeloos – hebben geholpen. Zonder hen was Starters4Communities nu nog een droom geweest!

Buurtevenementen

Bewaren