Onze Visie

Starters4Communities streeft naar een sociaal ondernemende wereld gevormd door de gedrevenheid en creativiteit van starters op de arbeidsmarkt. Wij geloven dat vernieuwing gerealiseerd wordt wanneer we bottom-up initiatieven helpen bloeien, ondernemerschap in dienst van de samenleving komt te staan, en er écht wordt samengewerkt tussen organisaties uit verschillende sectoren. Wij zien het potentieel van starters om dit te realiseren.

Wij verbinden starters aan impactprojecten.

Wij staan voor sociaal ondernemen.

Ons motto is leren door te doen.

Samen, bottom-up innoveren.


Onze Werkwijze

Starters4Communities verbindt starters op de arbeidsmarkt aan opdrachten van wijkinitiatieven en sociale ondernemingen, maatschappelijke vraagstukken, werkgevers, en elkaar. Wij bieden ondersteuning in de vorm van training- en werkervaringstrajecten, inspiratie en co-creatie sessies, coaching en vanuit onze praktijkervaring en groeiende community.

Klik Hier

S4c impact doelen

  • Starters helpen met de kickstart van hun carrière met impact.
  • Bottom-up wijkinitiatieven versterken.
  • De opkomst van sociaal ondernemen versnellen.

Resultaten

Starters4Communities streeft naar impact, kwaliteit en continue verbetering. Hier een overzicht van de resultaten gemeten uit evaluatieonderzoek en post-evaluatieonderzoek voor 2016.

%

… van de starters heeft een half jaar na deelname uitdagend en genoeg werk.

%

… zegt dat S4C positief heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van hun carrière.

%

… van de initiatieven is significant verder geholpen door de starters.

Sociale onderneming

Starters4Communities is een sociale onderneming en B Corp gecertificeerd. Wij zijn primair opgericht voor het behalen van maatschappelijke doeleinden. S4C opereert als (non-profit) Besloten Vennootschap. We vinden deze rechtsvorm beter bij ondernemen passen dan bijvoorbeeld een stichting, en er is nog geen geschikte rechtsvorm voor sociale ondernemingen.

In de statuten staan onze maatschappelijke doelen centraal en zijn artikelen opgenomen omtrent transparantie, stakeholders- en bezoldigingsbeleid. Indien er winst wordt behaald gaat 90% hiervan naar een “Impact Reserve”. Dit betekent dat dit altijd wordt herinvesteerd in onze maatschappelijke impactdoelen. In de toekomst zou de overige 10% kunnen dienen voor medewerkersparticipatie. Een kopie van onze statuten zijn per mail opvraagbaar naar manon@starters4communities.nl.

Onze partners