Onze Visie

Starters4Communities streeft naar een sociaal ondernemende wereld gevormd door de gedrevenheid en creativiteit van starters op de arbeidsmarkt. Wij geloven dat vernieuwing gerealiseerd wordt wanneer we bottom-up initiatieven helpen bloeien, ondernemerschap in dienst van de samenleving komt te staan, en er écht wordt samengewerkt tussen organisaties uit verschillende sectoren. Wij zien het potentieel van starters om dit te realiseren.

Wij verbinden starters aan impactprojecten.

Wij staan voor sociaal ondernemen.

Ons motto is leren door te doen.

Samen, bottom-up innoveren.


Onze Werkwijze

Starters4Communities verbindt starters op de arbeidsmarkt aan opdrachten van wijkinitiatieven en sociale ondernemingen, maatschappelijke vraagstukken, werkgevers, en elkaar. Wij bieden ondersteuning in de vorm van training- en werkervaringstrajecten, inspiratie en co-creatie sessies, coaching en vanuit onze praktijkervaring en groeiende community.

Klik Hier

S4c impact doelen

  • Starters helpen met de kickstart van hun carrière met impact.
  • Bottom-up wijkinitiatieven versterken.
  • De opkomst van sociaal ondernemen versnellen.

Resultaten

Starters4Communities streeft naar impact, kwaliteit en continue verbetering. Hier een overzicht van de resultaten gemeten uit evaluatieonderzoek in 2015.

%

…vond direct betaald werk op niveau, dankzij deelname.

%

…blijft actief in de social enterprise sector of als sociaal ondernemer.

%

…van de initiatieven is echt verder geholpen.

Sociale onderneming

Starters4Communities is een sociale onderneming en B Corp gecertificeerd. Wij zijn primair opgericht voor het behalen van maatschappelijke doeleinden. Geld verdienen is hieraan ondergeschikt, maar belangrijk voor de continuïteit als organisatie. Starters4Communities is een Besloten Vennootschap. We vinden deze rechtsvorm beter bij ondernemen passen dan bijvoorbeeld een stichting, en er is (nog) geen geschikte rechtsvorm voor sociale ondernemingen. In de S4C statuten staan onze maatschappelijke doelen centraal en zijn beperkingen qua winstuitkering opgenomen. We opereren zo transparant mogelijk en het belang van onze starters, initiatiefnemers, teamleden en partners staat altijd voorop. Alle inkomsten voor specifieke S4C programma’s worden direct aan de kosten voor dat programma besteed.

Onze partners