Onze Visie

Starters4Communities streeft naar een sociaal ondernemende wereld gevormd door de gedrevenheid en creativiteit van startende professionals. Wij geloven dat vernieuwing gerealiseerd wordt wanneer we bottom-up start-ups helpen bloeien, ondernemerschap in dienst van de samenleving komt te staan, en er écht wordt samengewerkt tussen organisaties uit verschillende sectoren. Wij zien het potentieel van starters om dit te realiseren.

Wij verbinden starters aan impactprojecten.

Wij staan voor sociaal ondernemen.

Ons motto is leren door te doen.

Samen, bottom-up innoveren.


Onze Werkwijze

Starters4Communities verbindt startende professionals aan bottom-up sociale start-ups. Wij bieden training- en ontwikkeltrajecten, inspiratie en co-creatie sessies. Dit alles vanuit onze bewezen Starters4Communities methodiek, praktijkervaring en groeiende community.

S4c impact doelen

  • Starters helpen met de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière met impact.
  • Bottom-up start-ups versterken.
  • De opkomst van sociaal ondernemen versnellen.

Resultaten

Starters4Communities streeft naar impact, kwaliteit en continue verbetering. Hier een overzicht van de resultaten gemeten uit evaluatieonderzoek en post-evaluatieonderzoek voor 2016.

%

… van de starters zegt dat Starters4Communities heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van hun carrière.

%

… heeft een half jaar later werk met positieve impact voor de samenleving.

%

… van de start-ups is significant verder geholpen door de starters.

Sociale onderneming

Starters4Communities is een sociale onderneming en B Corp gecertificeerd. Wij zijn primair opgericht voor het behalen van maatschappelijke doeleinden. S4C opereert als (non-profit) Besloten Vennootschap. We vinden deze rechtsvorm beter bij ondernemen passen dan bijvoorbeeld een stichting, en er is nog geen geschikte rechtsvorm voor sociale ondernemingen.

In de statuten staan onze maatschappelijke doelen centraal en zijn artikelen opgenomen omtrent transparantie, stakeholders- en bezoldigingsbeleid. Indien er winst wordt behaald gaat 90% hiervan naar een “Impact Reserve”. Dit betekent dat dit altijd wordt herinvesteerd in onze maatschappelijke impactdoelen. In de toekomst zou de overige 10% kunnen dienen voor medewerkersparticipatie. Een kopie van onze statuten zijn per mail opvraagbaar naar manon@starters4communities.nl.

Het jaarverslag 2016 bevat tevens een omschrijving van de organisatiestructuur en een financieel verslag. Deze is te vinden onder “resultaten”. Bekijk hier de laatste jaarrekening.

Raad van Advies

De directie wordt ondersteund door een Raad van Advies. De leden van de Raad van Advies zetten hun expertise en netwerken in om Starters4Communities op strategisch niveau verder te brengen. Hiernaast kunnen de statuten alleen met toestemming van de raad worden gewijzigd. Met trots presenteren we hier onze raadsleden.

Marieke Kamphuis

Voormalig commercieel directeur Oneplanetcrowd & eigenaresse Studio 17C Conscious Consultancy

Tim Manschot

Oprichter Heroes & Friends and Founding Partner Cool Endeavour

Nooshi Forozesh

Sociaal ondernemer en Algemeen manager St. Meevaart Ontwikkelgroep


Samantha van den Bos

S4C alumna en Sharing City expert

Sharon Sprenger

Opleidingsmanager Culturele en Maatschappelijke Vorming, Hogeschool van Amsterdam

Onze partners