impactprojecten

BOOST

over het impactproject

#vluchtelingen #bewoners #ontmoeting #meedoen #marketing #focus #waardepropositie
Amsterdam-Oost 2016

BOOST is een ontmoetingsplek en community van nieuwkomers, bewoners en organisaties uit Amsterdam Oost die samen werken aan directe integratie. Zij zetten zich in voor een inclusieve samenleving en een volwaardige plek voor iedereen. Vanuit de visie dat integratie begint in de buurt. Buurtbewoners en vluchtelingen organiseren ontmoetingen om elkaar te leren kennen, en programma’s die kunnen helpen om mee te doen in de samenleving. Ontmoeting, taal, ontspanning, samen werken. Daaruit ontstaan netwerken en kansen om je talenten te ontplooien en je in te zetten. Kortom actief meedoen, betrokken zijn – het zijn de simpele woorden voor inburgeren en integratie.

wat deden de starters?

Wat deden de starters:
Toen de starters bij BOOST aan de slag gingen was het project in opstartfase en gebeurde er enorm veel zonder structuur. Dat zorgde soms voor verwarrende situaties en de starters moesten hun plek en taken gaandeweg vinden. Heel concreet leverde deelname BOOST meer zichtbaarheid op, beter inzicht in de behoefte van gebruikers en waar hen te bereiken, en meer focus.

wat is er concreet bereikt?

Ze ontfermden zich vooral over het sub-project Eat to meet – om ontmoetingen tussen bewoners en vluchtelingen tijdens een maaltijd te faciliteren. Initiatiefnemer Ramon prijst de dynamiek en frisse blik die de starters meebrengen! Een aantal starters zijn na afloop nog werkzaam gebleven bij BOOST. In 2017 heeft BOOST nog een keer meegedaan aan Starters4Communities met een nieuwe hulpvraag.

Initiatiefnemer Ramon Schleijpen werd voor ons S4C-jaarverslag 2016 geïnterviewd door onze communicatiepartner So/Creatie. Lees hier het verslag.

“De starters hielpen mij om iets dat in de kinderschoenen stond naar een hoger plan te tillen.” Ramon Schleijpen

website impactproject

Website: www.boostamsterdam.nl

Initiatiefnemer: Ramon Schleijpen
Starters: Sara, Farah, Ruth, Mirte en Dieuwertje
Beoordeling voor de ondersteuning: 8,5

0