Broodje Gezond

Broodje Gezond is een initiatief van Shore Ladjewardi. Shore woont in Amsterdam Nieuw-West, is van huis uit lerares en actief bij Vrouw & Vaart en Buurtwerkplaats Noorderhof. Zij is bezig met een sociale onderneming om mensen bewust te maken over gezonde voeding en dan met name op het gebied van vers en biologisch eten. Haar bedrijf Broodje Gezond (werknaam) staat in de kinderschoenen en haar idee is om een eerste pilot project op te zetten waarin basisschoolkinderen samen met haar broodbakken en leren over kruiden en groenten. Dit wil zij doen door samen te werken met basisscholen en hen een educatietraject aan te bieden. Ook ouders worden betrokken in het project. In de broden die gebakken worden zitten noten, groenten en kruiden. De broden kunnen verkocht worden op een kraampje bij Buurtwerkplaats Noorderhof.

Wat deden de starters;

Scholen en kinderen zijn benaderd met een folder.

Er zijn verschillende businessmodellen uitgewerkt.

Samen met Shore is het gehele programma en projectplan stapsgewijs uitgeschreven.

Er is een eerste versie van het educatietraject ontwikkeld.

De eerste pilot(s) van het educatietraject zijn gedraaid. Niet op school maar bij twee kinderboerderijen. Dat ging heel goed en leverde veel relevante informatie op. Aan de hand hiervan is het educatietraject aangepast.

Er zijn meer mensen betrokken bij het initiatief.

“De starters zijn altijd bereid om iets actiefs te doen en ze luisteren naar ideeën. Daarmee helpen ze om de juiste weg te vinden en echt mee te helpen. Het gaat echt samen.” –  Shore over de starters.

Initiatiefnemer: Shore Ladjewardi

Starters: Joris, Hugo