Voedseltuin Overvecht

De voedseltuin Overvecht is een moestuin waar gezamenlijk met vrijwilligers uit de buurt groente en fruit wordt verbouwd. De oogst wordt gebruikt voor eigen consumptie, geleverd aan lokale en sociale restaurants, en verkocht aan buurtgenoten. Vers, lokaal en onbespoten. De voedseltuin functioneert als ontmoetingsplek en gaat leerwerkplekken bieden. De voedseltuin is nu druk met het opzetten van een moestuinwinkel waar verse oogst en producten worden verkocht.

De starters waren betrokken bij de opzet van de voedseltuin. Zij werkten aan een behoefte onderzoek met buurtgenoten, marktonderzoek met potentiele afnemers van gewassen en producten, en het schrijven van een (succesvolle!) fondsenaanvraag voor startkapitaal. De moestuinwinkel wordt een belangrijk onderdeel van het business model van de tuin, en zij waren betrokken bij de eerste vormgeving van de crowdfunding campagne, die uiteindelijk succesvol werd afgerond. Starter Ramiro maakt nu trots onderdeel uit van het bestuur.

“Wat ik sterk vond aan Starters4Communities is de diversiteit aan achtergronden van de starters en de bijdrage die zij leveren aan de ontwikkeling van projectonderdelen. Hiernaast de koppeling en verbinding van verschillende netwerken, wederzijds uitwisseling en leren van elkaar, frisse blik en enthousiasme, en de zelfstandigheid van de starters.” aldus initiatiefnemer Marianne Houkamp.

De starters: Ramiro Gomes Monteiro, Karlijn van Dungen, Marije Nool, Chantal Boshuis