Voor wie is het?

Wil je ontdekken of sociaal ondernemen iets voor je is? Leren in welke concrete stappen je ideeën kunt realiseren? Tegelijkertijd sociale, duurzame en ondernemende start-ups, je eigen portfolio én je netwerk een flinke boost geven? Dan is Starters4Communities iets voor jou! Jij vindt het leuk om met een gedreven groep van 15 tot 20 startende professionals uit Amsterdam te werken aan een sterke, duurzame en sociale samenleving. Bij Starters4Communities bouw je aan jouw carrière met impact.


Het S4C Programma

Starters4Communities biedt in Amsterdam een praktijkgericht trainingsprogramma in sociaal ondernemen en bottom-up stadsontwikkeling. In kleine teams werk je aan uitdagende vraagstukken bij lokale sociaal ondernemende start-ups. Je vergroot sociaal ondernemende skills door het volgen van praktijkgerichte workshops. Daarnaast besteden we extra aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling en talenten. Dit helpt om in kaart te brengen wat je wil en kan, en om bij te (gaan) dragen aan de impact die jij echt belangrijk vindt.


 

Trainingen
21 wekelijkse bijeenkomsten waaronder 10 workshops over sociaal ondernemen.

 

Coaching
Persoonlijk ontwikkeltraject met coach en mede-starters.

 

Alumni netwerk
700+ starters en talloze ondernemers, partners en werkgevers.

 

Tools
Hands-on tools, canvassen, verdiepingsmateriaal en voorbeelden.

Nieuwsgierig?

Het volgende programma start in februari 2018 en er zijn nog een paar plekken. Wil je meer weten over ons programma? Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op met een uitnodiging voor de laatste informatieavond op maandag 5 februari.

bullets4c (1)1e informatieavond: dinsdag 12 december

bullets4c (1)2e informatieavond: woensdag 10 januari

bullets4c (1)laatste informatieavond in februari

Resultaten

Van alle voorgaande deelnemers zegt 95% dat Starters4Communities positief heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van hun carrière. Een half jaar later heeft 90% interessant werk waarmij zij positieve impact maken. Een ander leuk feitje, voor 35% leidde deelname tot nieuwe vriendschappen!

De impactprojecten van aankomend programma

Nieuwsgierig wat je ongeveer kan verwachten? Buurtbuik en B-Challenged zijn voorbeelden van buurtinitiatieven die we in voorgaande programma’s ondersteunden. Zodra de initiatieven van het volgende programma bekend zijn, vullen we ze aan.

Eerdere wijkinitiatieven in Amsterdam

Starters4Communities heeft al meer dan 60 initiatieven ondersteund in Amsterdam. Zo maken we samen de stad socialer, duurzamer en ondernemender. In Amsterdam-West komen veel interessante wijkondernemingen uit het programma Sociale Helden. Amsterdam-Oost bruist met meer dan 300 sociaal ondernemende buurtinitiatieven!

Het Amsterdamse alumninetwerk!

Met deelname aan S4C word je lid van het alumninetwerk van meer dan 500 starters! Dit netwerk biedt een mooi platform voor inspiratie, updates over sociaal ondernemerschap en carrièremogelijkheden waarin ons motto centraal staat: samen sterker! Daarnaast werken we veel samen met belangrijke partners als Impact Hub Amsterdam, Stadsdeel Oost, de Meevaart, Stadsdeel West en Pakhuis de Zwijger.

Alumni
“Tijdens het programma deed ik werk waar ik mijn studie Antropologie niet voor nodig had. Door S4C besefte ik me dat ik veel meer kwaliteiten in me had en andere ambities had. Ik leverde mijn contract in en ik kreeg een baan bij Unicef. Bij Starters4Communities leerde ik impact maken op een ondernemende manier, en dat gebruik ik nu nog steeds bij mijn huidige werkzaamheden.” Jeftha

Alumni

“Wat ik leerde bij S4C is dat je elkaar echt nodig hebt als groep. Dit is zowel erg belangrijk tijdens de crowdfunding als tijdens de periode dat je het initiatief ondersteunt. Het is fijn om je ervaringen terug te koppelen. Verder ontdekte ik wat ik écht leuk vind. Dit ontwikkel ik verder bij mijn huidige werk bij Milieudefensie” Laura

Alumni

“Starters4Communities daagde mij uit om nieuwe kennis en vaardigheden te ontwikkelen, waardevolle contacten op te doen en mijn kwaliteiten in te zetten voor innovatieve sociale en duurzame initiatieven. Het liet mij zien dat de mogelijkheden voor positieve impact onbegrensd zijn, of het nu gaat om crowdfunding, business modellen of evenementen.” Henk-Paul

Team Amsterdam

Steef van Lokven

steef@starters4communities.nl
06 4967 8656

Antropoloog en Sociaal ondernemer! Een organisatietalent die graag mensen verbindt zodat nieuwe waarden ontstaan. Ik word blij van cultuur, out of the box denken en nieuwe ideeën creëren!

  • Luisteren 80%
  • Inlevingsvermogen 85%
  • Stilzitten 10%

Mijke Joosten

mijke@starters4communities.nl
06 3838 7763

Kritisch en vrolijk. Groepsdier en lezer, nieuwsgierig naar hoe de dingen beter kunnen. Maakt zich sterk voor win-win en persoonlijke ontwikkeling. Passie voor dansen en surfen.

  • Organiseren 95%
  • Kiezen 50%
  • Puntjes op de i 88%

Antje Tilstra

antje@starters4communities.nl
06 5738 0279

Nuchter, sterk inlevend vermogen en bekijkt dingen van beide kanten. Streeft naar sociale inclusiviteit en maakt het onmogelijke graag mogelijk. Houdt van de lente en kleding maken.

  • Vaste patronen 10%
  • Doorzetten 90%
  • Oplossingsgericht werken 78%

Young Changemakers Community

Droom je van je eigen start-up, wil je andere changemakers ontmoeten of zoek je inspiratie? Starters4Communities faciliteert iedere tweede dinsdag van de maand samen met de Impact HUB en verschillende partners als Enactus, De Ceuvel, Boost, De Gezonde Stad, Let it Grow, De Prael, LemonAid, Perspectivity, de Young Changemakers Community. De community is een springplank naar sociaal ondernemerschap voor starters op de arbeidsmarkt. Op onze Facebook vind je het evenement van deze maand of laat hier je gegevens achter om de volgende uitnodiging te ontvangen.


 

Er lopen Starters4Communities programma’s in verschillende steden in Nederland. Ben je benieuwd of we ook dichter bij jou in de buurt actief zijn?

Meer S4c Steden