Voor wie is het?

Ben je een creatieve startende of jonge professional (leeftijd 22-35) die op een ondernemende manier de wereld mooier, socialer en duurzamer wil maken? Wil jij jouw ondernemend leiderschap ontwikkelen, je portfolio en je netwerk een flinke boost geven? Dan is dit praktijkgerichte trainingsprogramma in sociaal ondernemen echt wat voor jou! Samen met een groep van ongeveer 15 starters maak je direct impact in Nijmegen. Dit traject is de volgende stap voor de rest van jouw carrière met betekenis!


Het S4C Programma

Starters4Communities Nijmegen biedt een praktijkgericht trainingsprogramma in sociaal ondernemen en bottom-up stadsontwikkeling. Tijdens inspirerende trainingen wordt je klaargestoomd als sociaal ondernemer of ondernemende professional. De kennis die je opdoet breng je direct in praktijk door sociale start-ups te helpen bij het versterken van concept, marketing of businessmodel. Daarnaast krijg je individuele begeleiding en werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Samen maken we Nijmegen een sterker en socialer!


 

Trainingen
21 wekelijkse bijeenkomsten met trainingen in sociaal ondernemen.

 

Leiderschap
Samen met jouw S4C-gids en peers ontwikkel je jouw ondernemend leiderschap.

 

Community
700+ starters en talloze inspirerende sociaal ondernemers, partners en stakeholders.

 

Tools
Een methode met hands-on tools, canvassen, verdiepingsmateriaal en voorbeelden.

Nieuwsgierig?

Het volgende programma in Nijmegen start in september 2018. Ben je nieuwsgierig? We organiseren een aantal proefavonden waarin we je alles vertellen over het programma. Je proeft de sfeer, kunt kennis maken met (potentiële) deelnemers en er is ruimte voor vragen. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op!

bullets4c (1) Donderdag 17 mei

bullets4c (1) Dinsdag 11 juni

bullets4c (1) Maandag 9 juli

Resultaten

Van alle voorgaande deelnemers zegt 95% dat Starters4Communities positief heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van hun carrière. Wel 90% doet een half jaar later interessant werk met positieve impact voor de samenleving. Een ander leuk feitje, voor 35% leidde deelname tot nieuwe vriendschappen!

De impactprojecten van vorig programma

Hengstdal Energie streeft naar een energieneutraal Hengstdal onder het motto “voor je buurt, door je buurt”.

De Nijmeegse Stadsnomaden is een mobiel, bottom-up initiatief waarbij jonge mensen op een creatieve, duurzame en sociale manier samenleven waarbij ze de stroom zelf opwekken, duurzame materialen gebruiken en activiteiten organiseren om verbinding in verschillende Nijmeegse wijken te creëren.

Club Goud zet zich in om Nijmegenaren uit verschillende generaties samen te brengen door het organiseren van culturele activiteiten voor ouderen samen met een nieuwe generatie jonge vrijwilligers en zorgt er zo voor dat iedereen stevig midden in de maatschappij staat.

Diversity Squared; Echte vooruitgang en innovatie in o.a. taal, techniek, cultuur ontstaat vaak op het snijvlak van twee culturen. Diversity Squared ziet de komst van Nieuwkomers daarom als een kans.

Stichting CAP verzorgt aangepaste manegeactiviteiten voor mensen met een beperking in de regio Nijmegen.

Eerdere impactprojecten in Nijmegen

Nijmegen bruist van sociaal ondernemende initiatiefnemers! Starters4Communities heeft nu 4 lokale start-ups ondersteund in de stad en de komende jaren komen hier nog velen bij. Zo maken we samen Nijmegen socialer, duurzamer en ondernemender. Check de kaart om te kijken welke initiatieven we ondersteund  hebben.

Het Nijmeegse alumninetwerk!

Met deelname wordt je lid van het alumninetwerk van meer dan 700 starters! Dit landelijke netwerk biedt een mooi platform voor inspiratie, updates over sociaal ondernemerschap en carrièremogelijkheden. Online en offline worden verbindingen gelegd: samen staan we sterker! In Nijmegen hebben we een mooi lokaal netwerk, zoals Tandem Welzijn, het Anton Jurgens Fonds, Rabobank Rijk van Nijmegen en de HAN.

Alumni
“Ik heb altijd rondgelopen met het idee om voor mijzelf te beginnen, maar hoe en wat precies wist ik niet zo goed. Alleen de vraag was altijd: hoe kan ik hier van leven? Met S4C leer ik de vaardigheden om als sociaal ondernemer niet alleen van subsidies te leven, maar ook op eigen benen te kunnen staan met een goed verdienmodel. Wie wil er nu niet doen waar je blij van wordt en daar ook een boterham mee kunnen verdienen?” Marjolein Kurk

Alumni

“Ik ben erg geïnteresseerd in het verbinden van mensen met verschillende achtergronden en het creëren van wederzijds begrip. De nacht van de Ommetjes creëert zo’n momentum. Als historicus vind ik het ook mooi om te zien dat bewoners zich meer bewust worden van hun wijk en het is goed dat dit initiatief bewoners de mogelijkheid biedt om de historie van een wijk te vertellen. Dat geeft mij energie!” Emo Peters

Alumni

“Het is heel inspirerend om met een groep gelijkgestemden aan de slag te gaan. Iedereen zit midden in hun persoonlijke zoektocht en daarin kun je elkaar juist versterken. Hoe versterk je de waarde van een project door middel van jouw eigen kwaliteiten? Mijn doel is om waardevolle projecten te versterken door middel van een doordacht ontwerp. Met Starters4Communities kon ik dit meteen in de praktijk brengen.” Tamar Slooves

Team Nijmegen

Joelle

joelle@starters4communities.nl
06  8365 5932

Enthousiaste verbinder die mensen bij elkaar brengt. Weet veel van sociaal ondernemerschap, Afrika, gezondheid en koken. Geniet van lekker eten en buiten zijn in de natuur.

  • Crowdfunden 83%
  • Netwerken 91%
  • Loslaten 23%

Hedda Fleerakkers

hedda@starters4communities.nl
06 1270 1557

Open en nuchter. Zoekt graag naar de krachten van mensen en wil deze versterken en samenbrengen. Passie voor andere culturen, buiten in de natuur zijn en voetbal.

  • Talentontwikkeling 82%
  • Keuzes maken 25%
  • Stressbestendig 76%

Joeri van de Riet

joeri@starters4communities.nl
06 4081 5081

Als wereldverbeteraar draag ik bij aan waardevol burgerinitiatief en sociaal ondernemende organisaties. Ik werk hierin aan groei voor de mensen waar het echt om gaat!

  • Gezond verstand 87%
  • Improviseren 79%
  • Opstaan 18%

 

Er lopen Starters4Communities programma’s in verschillende steden in Nederland. Ben je benieuwd of we ook dichter bij jou in de buurt actief zijn?

Meer S4c Steden