Voor wie is het?

Jij wilt jouw stad nog mooier, sterker en socialer maken. Als jonge professional ben je begonnen aan je carrière en heb je je eerste professionele ervaringen al opgedaan, of je staat op het punt om hieraan te beginnen. Je wilt alleen meer voor jezelf, je omgeving en je stad betekenen door jouw kennis, passie en gedrevenheid in te zetten bij sociale en duurzame impactprojecten. Het enige dat je nog mist, is een kickstart van die impact gedreven carrière.


Het S4C Programma

Starters4Communities Rotterdam is een uitdagend trainingsprogramma in sociaal ondernemerschap en bottom-up stadsvernieuwing. Je gaat in teams werken aan lokale vraagstukken van sociale start-ups. Je gaat tijdens onze workshops experimenterend werken en in de praktijk bestaande Rotterdamse impactprojecten versterken. Zo word jij young changemaker.


Trainingen
21 wekelijkse bijeenkomsten waaronder 10 workshops over sociaal ondernemen.

Coaching
Persoonlijk ontwikkeltraject met coach en mede-starters.

Alumni netwerk
650+ starters en talloze ondernemers, partners en werkgevers.

Tools
Hands-on tools, canvassen, verdiepingsmateriaal en voorbeelden.

Nieuwsgierig?

Het voorjaarsprogramma van Starters4Communities Rotterdam start op woensdag 7 maart. Wil jij meer weten over wat je kunt verwachten, of wil je kennismaken met Starters4Communities en de Rotterdamse coördinatoren? Kom naar onze informatieavond op:

bullets4c (1)1e informatieavond: dinsdag 19 december

bullets4c (1)2e informatieavond: dinsdag 9 januari

bullets4c (1)3e informatieavond: donderdag 13 februari

Resultaten

Van alle voorgaande deelnemers zegt 95% dat Starters4Communities positief heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van hun carrière. Wel 90% doet een half jaar later interessant werk met positieve impact voor de samenleving. Een ander leuk feitje, voor 35% leidde deelname tot nieuwe vriendschappen!

De impactprojecten van aankomend programma

Ieder programma werken starters in teams aan vraagstukken van sociale start-ups. Zodra de projecten voor aankomend programma bekend zijn, vind je ze hier.

Eerdere wijkinitiatieven in Rotterdam

Rotterdam bruist van sociaal ondernemende initiatiefnemers! Starters4Communities heeft samen met het LSA impact projecten ondersteund in en rond Rotterdam. In 2017 hebben we ons in het tweede programma ingezet voor de stad Rotterdam en zijn impact projecten. In ons jonge programma hebben we tot nu toe 6 initiatieven ondersteund. Klik op de pin om te zien welke initiatieven dat zijn.

Het Rotterdamse alumninetwerk!

Met deelname word je ook lid van het S4C-netwerk van 650+ starters. Dit landelijke netwerk biedt een mooi platform voor inspiratie, updates over sociaal ondernemerschap en carrièremogelijkheden. Online en offline worden verbindingen gelegd: samen staan we sterker!

We werken samen met Impact HUB Rotterdam, zij zijn een onderdeel van het internationale netwerk van Impact Hubs. Het is een workspace en broedplaats voor sociale en duurzame ondernemingen en organisaties, met als doel hen een plek te bieden om te inspireren en faciliteren in hun impactcreatie.

Alumni
“Het programma heeft mij zelfinzicht gebracht. Voor het programma was ik niet zeker genoeg over mijn vaardigheden. Nu ben ik me daar bewuster van geworden en durf ik daar ook voor uit te komen. Dingen lopen nooit zoals jij dat gepland had, nu ben ik bezig met het opzetten van een eigen sociale onderneming.”Kimberley van Engel

Alumni

“Dankzij Starters4Communities heb ik de switch kunnen maken van een commerciële baan naar Zorg & Welzijnswerk waar ik nu echte voldoening uithaal als participatiemakelaar.” Kaj Burema

Alumni

“Tijdens de crowdfundingsperiode deden we een tegenprestatie voor een grote donatie die we hadden gekregen van een ontwerpbureau waar ik dolgraag wilde werken. Na het trainingsprogramma kwam er ineens een plek vrij bij ditzelfde bureau. Ik werk hier inmiddels al 4 maanden met veel plezier.” – Sharon Vos

Team Rotterdam

Kimberlij Hermeler

kimberlij@starters4communities.nl
06 4161 4448

Afgestudeerd in Sociale Innovatie met werk ervaring in de commerciële sector. Huidige projecten binnen het sociaal ondernemerschap als projectcoördinator en trainer.

  • Financiën 25%
  • Empathie 80%
  • Netwerken 95%

Paul Boot

paul@starters4communities.nl
06 4514 6800

Idealist met een sociale achtergrond. Sterk in organiseren en overzicht bewaren. Houd ervan mensen te motiveren nieuwe stappen te zetten. Gek op sporten, samen koken en cultuurverschillen.

  • Top-down 4%
  • Doorzetter 87%
  • Persoonlijke benadering 96%

Aukje Ypma

aukje@starters4communities.nl
06 4401 4365

Recht door zee. Scherp en creatief. Houdt van ideeën omvormen tot concrete projecten. Weet veel van stedelijke vernieuwing en bottom-up sociaal ondernemen. Passie voor voetbal en salsa.

  • Sociale start ups coachen 75%
  • Resultaatgerichtheid 95%
  • Langdradig vergaderen 5%

Er lopen Starters4Communities programma’s in verschillende steden in Nederland. Ben je benieuwd of we ook dichter bij jou in de buurt actief zijn?

Meer S4c Steden