Voor wie is het?

Jij hebt een passie voor Rotterdam en wilt als ambitieuze starter de stad sterker en socialer maken. Je bent tussen de 22 tot 35 jaar en woonachtig in of rond Rotterdam. Je zoekt betekenisvol werk en wilt zelf actief bijdragen aan sociale en duurzame initiatieven in de stad. Daarnaast wil je jezelf, je CV en je netwerk ontwikkelen. Bij Starters4Communities kickstart je jouw carrière met impact.


Het S4C Programma

Een uitdagend trainingsprogramma in sociaal ondernemen en bottom-up stadsvernieuwing. In kleine teams werken aan lokale vraagstukken met sociale buurtinitiatieven. Door middel van professionele workshops en persoonlijke coaching vergroot je jouw skills en talenten.


Trainingen
21 wekelijkse bijeenkomsten waaronder 10 workshops over sociaal ondernemen.

Coaching
Persoonlijk ontwikkeltraject met coach en mede-starters.

Alumni netwerk
500+ starters en talloze ondernemers, partners en werkgevers.

Tools
Hands-on tools, canvassen, verdiepingsmateriaal en voorbeelden.

Nieuwsgierig?

In februari 2018 start het volgende programma. Wil je meer informatie over Starters4Communities en het programma in Rotterdam? Laat dan je gegevens achter en we nemen contact met je op! Je kunt kennismaken en deelnemen aan een van onze informatieavonden.

Resultaten

Van alle voorgaande deelnemers zegt 95% dat Starters4Communities positief heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van hun carrière. Wel 52% van de starters vond al voor het eind van het S4C-programma betaald werk aansluitend bij interesse, dankzij deelname. Een half jaar later heeft 86% genoeg en interessant werk. Een ander leuk feitje, voor 35% leidde deelname tot nieuwe vriendschappen!

De impactprojecten van aankomend programma

Ieder programma werken starters in teams aan vraagstukken van ondernemende wijkinitiatieven. Zodra de projecten voor september bekend zijn, vind je ze hier.

Eerdere wijkinitiatieven in Rotterdam

Rotterdam bruist van sociaal ondernemende initiatiefnemers! Starters4Communities heeft samen met het LSA initiatieven ondersteund in en rond Rotterdam. In het programma van september zullen alleen initiatieven uit Rotterdam deelnemen. Check de kaart om te kijken welke initiatieven we samen met het LSA hebben ondersteund.

Het Rotterdamse alumninetwerk!

Met deelname word je ook lid van het S4C-netwerk van 500+ starters. Dit landelijke netwerk biedt een mooi platform voor inspiratie, updates over sociaal ondernemerschap en carrièremogelijkheden. Online en offline worden verbindingen gelegd: samen staan we sterker!

We werken samen met Impact HUB Rotterdam, een ecosysteem van mensen en organisaties die een radicaal betere wereld willen creëren – lokaal en globaal. Samen inspireren, verbinden en activeren we impactmakers En YoungUP, zij zetten zich hard in voor het ontwikkelen en managen van jong talent.

Alumni
“Het programma heeft mij zelfinzicht gebracht. Voor het programma was ik niet zeker genoeg over mijn vaardigheden. Nu ben ik me daar bewuster van geworden en durf ik daar ook voor uit te komen. Dingen lopen nooit zoals jij dat gepland had, nu ben ik bezig met het opzetten van een eigen sociale onderneming.”Kimberley van Engel

Alumni

““Dankzij Starters4Communities heb ik de switch kunnen maken van een commerciële baan naar Zorg & Welzijnswerk waar ik nu echte voldoening uithaal als participatiemakelaar.” Kaj Burema

Alumni

“Tijdens de crowdfundingsperiode deden we een tegenprestatie voor een grote donatie die we hadden gekregen van een ontwerpbureau waar ik dolgraag wilde werken. Na het trainingsprogramma kwam er ineens een plek vrij bij ditzelfde bureau. Ik werk hier inmiddels al 4 maanden met veel plezier.” – Sharon Vos

Team Rotterdam

Kimberlij Hermeler

kimberlij@starters4communities.nl
06 4161 4448

Afgestudeerd in Sociale Innovatie met werk ervaring in de commerciële sector. Huidige projecten binnen het sociaal ondernemerschap als projectcoördinator en trainer.

  • Financiën 25%
  • Empathie 80%
  • Netwerken 95%

Paul Boot

paul@starters4communities.nl
06 4514 6800

Idealist met een sociale achtergrond. Sterk in organiseren en overzicht bewaren. Houd ervan mensen te motiveren nieuwe stappen te zetten. Gek op sporten, samen koken en cultuurverschillen.

  • Top-down 4%
  • Doorzetter 87%
  • Persoonlijke benadering 96%

Aukje Ypma

aukje@starters4communities.nl
06 4401 4365

Recht door zee. Scherp en creatief. Houdt van ideeën omvormen tot concrete projecten. Weet veel van stedelijke vernieuwing en bottom-up sociaal ondernemen. Passie voor voetbal en salsa.

  • Sociale start ups coachen 75%
  • Resultaatgerichtheid 95%
  • Langdradig vergaderen 5%

Er lopen Starters4Communities programma’s in verschillende steden in Nederland. Ben je benieuwd of we ook dichter bij jou in de buurt actief zijn?

Meer S4c Steden