Voor wie is het?

Bij Starters4Communities start je jouw carrière waarbij je bouwt aan een sterke sociale samenleving! Jij bent een ambitieuze starter op de arbeidsmarkt die zoekt naar betekenisvol werk, je bent tussen de 22 en 35 jaar en bent klaar voor een nieuwe uitdaging. Je wilt aan de slag als sociaal ondernemer of als ondernemend professional bij een werkgever.


Het S4C Programma

Bij Starters4Communities doe je mee aan een praktijkgericht trainingsprogramma in sociaal ondernemen en werk je door middel van maatschappelijke innovatie aan de toekomst van de stad Tilburg. Met 15 tot 20 starters ga je de uitdaging aan om in teams aan de slag te gaan met een vraagstuk van een wijkinitiatief of (startende) sociale onderneming.


Trainingen
21 wekelijkse bijeenkomsten waaronder 10 workshops over sociaal ondernemen.

Coaching
Persoonlijk ontwikkeltraject met coach en mede-starters.

Alumni netwerk
500+ starters en talloze ondernemers, partners en werkgevers.

Tools
Hands-on tools, canvassen, verdiepingsmateriaal en voorbeelden.

Nieuwsgierig?

Het eerstvolgende programma in Tilburg start in februari 2018. We organiseren een aantal informatie avonden waarin we je alles vertellen over het programma. Je proeft de sfeer, kunt kennis maken met (potentiële) deelnemers en er is ruimte voor vragen. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op!

Resultaten

Van alle voorgaande deelnemers zegt 95% dat Starters4Communities positief heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van hun carrière. Wel 52% van de starters vond al voor het eind van het S4C-programma betaald werk aansluitend bij interesse, dankzij deelname. Een half jaar later heeft 86% genoeg en interessant werk. Een ander leuk feitje, voor 35% leidde deelname tot nieuwe vriendschappen!

De impactprojecten van aankomend programma

Ieder programma werken starters in teams aan vraagstukken van ondernemende wijkinitiatieven. Zodra de projecten voor september bekend zijn, vind je ze hier.

Eerdere wijkinitiatieven in Tilburg

Het eerste programma in Tilburg zijn we gestart met het ondersteunen van vier wijkinitiatieven. Met de start van een tweede programma in Tilburg gaan we komende jaren nog veel meer mooie wijkinitiatieven ondersteunen! In de kaart hiernaast staan de initiatieven weergegeven met de link naar hun website. Klik op de pin om te zien welke initiatieven we tot nu toe ondersteund hebben.

Het Tilburgse alumninetwerk!

Met deelname wordt je lid van het S4C alumni netwerk van 500+ starters verspreid over heel Nederland. Dit netwerk biedt inspiratie en updates over alles wat met sociaal ondernemen te maken heeft, carrièremogelijkheden en een platform. Samen sterker.

Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat een S4C programma pas echt goed tot zijn recht komt wanneer we met zoveel mogelijk lokale partijen een samenwerking aangaan en kunnen verbinden. Door op zoveel mogelijk vlakken de verbinding te zoeken, creëren wij met de S4C programma’s in Tilburg een breed draagvlak, een groot lokaal netwerk en kunnen we op duurzame wijze onze bijdrage leveren aan de ontwikkeling van starters zoals jij en de wijkinitiatieven in de stad. In Tilburg werken we momenteel samen met de volgende belangrijke partners: Gemeente Tilburg, welzijnsorganisatie ContourdeTwern, Mom 3.0 Tussenheid Inside, Fontys International Lifestyle Studies, Het Cobbenhagen Center en het Trend Research Lab als ontmoetingsplek vanuit waar we het S4C programma draaien.

Alumni
“Klein beginnen is niet de enige optie! Als je bijna bent afgestudeerd, dan denk je snel dat je nog niet zo veel weet en ben je geneigd klein te denken. Nergens voor nodig, zo heb ik geleerd! Ik heb veel inspiratie gekregen uit de samenwerking met verschillende mensen met diverse achtergronden. Ik voel me gesterkt door de workshops en ben economisch weer een stukje beter onderlegd. Tot slot ben ik dankzij S4C direct aan een baan gekomen bij Welzijn Divers.”Jorri

Alumni

“Het programma van S4C heeft mij geholpen in het vinden van een goede balans tussen denken en doen – met de nadruk op doen!”. Na mijn afstuderen had ik geen idee waar ik mijn kennis kon toepassen en hoe ik daar impact mee kon creëren. Bij S4C werk je multidisciplinair en merkte ik dat ik met de bijdrage van mijn kennis veel kan betekenen voor een ander.” Geoffrey werd na zijn deelname aan S4C programma werkzaam bij Avans Hogeschool en werkt hier nog steeds. Geoffrey

Alumni

“Tijdens het programma kreeg ik mijn zelfvertrouwen terug en werd ik me bewust van mijn eigen kunnen en de kracht van mijn netwerk. Door de workshops en oefeningen kreeg ik meer inzicht in mijn talenten – en dat zijn er eigenlijk best wel wat ;). Het “ahaaa moment” wat ik heb ervaren, is heel simpel: durf te vragen! Mensen willen meer voor je doen dan je denkt. Mariken is nu gepassioneerd aan het sociaal ondernemen bij Het Ware Ambacht.” Mariken

Team Tilburg

Goedele Smeulders

goedele@starters4communities.nl
06 1624 9200

Een echte Tilburgse met een duidelijke mening. Werkt graag samen met anderen aan uitdagingen van nu en de toekomst. Heeft de drive om menselijke en stedelijke verandering teweeg te brengen.

  • Georganiseerd werken 89%
  • Conceptontwikkeling 78%
  • Niet het laatste woord hebben 6%

Paul Boot

paul@starters4communities.nl
06 4514 6800

Leergierig en sociaal georiënteerd. Ik ben een doener die graag samenwerkt en mensen in hun kracht wil zetten. Natuurliefhebber die graag aanrommelt in de tuin of in de keuken staat.

  • Knopen doorhakken 77%
  • Zelfreflectie 88%
  • Nauwkeurigheid 23%

Raoul Becher

raoul@starters4communities.nl
06 5514 3218

Optimist en vindingrijk. Weet mensen te enthousiasmeren en uit te dagen. Veel kennis over crowdfunding, marketing en business modellen. Honkballer en gek op bordspellen.

  • Partnerships vormen 76%
  • Nauwkeurig 17%
  • Multitasking 82%

Er lopen Starters4Communities programma’s in verschillende steden in Nederland. Ben je benieuwd of we ook dichter bij jou in de buurt actief zijn?

Meer S4c Steden