Voor wie is het?

Bij Starters4Communities bouw je aan een inspirerende carrière met betekenis voor de samenleving. Jij bent een ambitieuze startende professional, tussen de 22 en 35 jaar en klaar voor een nieuwe uitdaging! Je wilt samen met nieuwkomers werken aan de toekomst en je eigen ontwikkeling. Je wilt aan de slag als sociaal ondernemer of als ondernemend professional bij een werkgever. Positieve impact maken is voor jou belangrijk!


Het Refugees4Communities Programma

Bij Starters4Communities volg je een praktijkgericht trainingsprogramma in sociaal ondernemen en draag je bij aan een sociale en duurzame toekomst van de stad Tilburg. Tijdens het programma werken 15 starters samen met 15 vluchtelingen in kleine teams aan impact-projecten. Samen ga je met een impactmaker werken aan versterking van concept, marketing of businessmodel van een sociale start-up. Samen sterker!


 

Trainingen
Wekelijkse bijeenkomsten waaronder 10 workshops over sociaal ondernemen.

 

Coaching
Persoonlijk ontwikkeltraject met gids, peer-to-peer coach coach en mentor.

 

Alumni netwerk
Van 650+ starters waarin we je linken aan ondernemers, partners en werkgevers.

 

Tools
Hands-on tools, canvassen, verdiepingsmateriaal en voorbeelde

Direct Impact!

Je krijgt een uitdagende opdracht voor een impact-project.

Nieuwsgierig?

Het eerstvolgende R4C-programma in Tilburg start op 10 april 2018. We organiseren een aantal proefavonden waarin we je alles vertellen over het programma. Je proeft de sfeer, kunt kennis maken met (potentiële) deelnemers en er is ruimte voor vragen. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op!

bullets4c (1)Proefavond 1: donderdagavond 15 februari

bullets4c (1)Proefavond 2: dinsdagavond 6 maart

bullets4c (1)Proefavond 3: dinsdagavond 3 april

Resultaten

Van alle voorgaande deelnemers zegt 95% dat Starters4Communities positief heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van hun carrière. Wel 90% van de starters had een half jaar na afloop uitdagend werk met positieve impact voor de samenleving. Een ander leuk feitje, voor 35% leidde deelname tot nieuwe vriendschappen!

De impactprojecten van aankomend programma

Ieder programma werken starters in teams aan het versterken van bestaande sociale start-ups. Zodra de projecten voor aankomend programma bekend zijn, vind je ze hier.

Eerdere wijkinitiatieven in Tilburg

Het eerste programma in Tilburg zijn we gestart met het ondersteunen van vier impactprojecten. In de kaart hiernaast staan de initiatieven weergegeven met de link naar hun website. Klik op de pin om te zien welke initiatieven we tot nu toe ondersteund hebben.

Het Tilburgse alumninetwerk!

Met deelname word je lid van het S4C alumni netwerk van 650+ starters verspreid over heel Nederland. Dit netwerk biedt inspiratie en updates over alles wat met sociaal ondernemen te maken heeft, carrièremogelijkheden en een platform. Samen sterker.

Het S4C programma komt pas echt goed tot zijn recht wanneer we met zoveel mogelijk lokale partijen samenwerken. Op deze manier creëren we een breed draagvlak, een groot lokaal netwerk en kunnen we op duurzame wijze onze bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Tilburg.

Voor het Refugees4Communities werken wij samen met Vluchtelingenwerk Zuid Nederland en het Oranje Fonds. We zoeken nog jobcoaches en organisaties die met nieuwkomers werken. Zie je mogelijkheden? Neem vooral contact op.

In Tilburg werken we samen met de volgende partners: Gemeente Tilburg, ContourdeTwern, Mom 3.0 Tussenheid Inside, Fontys International Lifestyle Studies, Het Cobbenhagen Center, Bank 15 en het Trend Research Lab.

Alumni
“Klein beginnen is niet de enige optie! Als je bijna bent afgestudeerd, dan denk je snel dat je nog niet zo veel weet en ben je geneigd klein te denken. Nergens voor nodig, zo heb ik geleerd! Ik heb veel inspiratie gekregen uit de samenwerking met verschillende mensen met diverse achtergronden. Ik voel me gesterkt door de workshops en ben economisch weer een stukje beter onderlegd. Tot slot ben ik dankzij S4C direct aan een baan gekomen bij Welzijn Divers.”Jorri

Alumni

“Het programma van S4C heeft mij geholpen in het vinden van een goede balans tussen denken en doen – met de nadruk op doen!”. Na mijn afstuderen had ik geen idee waar ik mijn kennis kon toepassen en hoe ik daar impact mee kon creëren. Bij S4C werk je multidisciplinair en merkte ik dat ik met de bijdrage van mijn kennis veel kan betekenen voor een ander.” Geoffrey werd na zijn deelname aan S4C programma werkzaam bij Avans Hogeschool en werkt hier nog steeds. Geoffrey

Alumni

“Tijdens het programma kreeg ik mijn zelfvertrouwen terug en werd ik me bewust van mijn eigen kunnen en de kracht van mijn netwerk. Door de workshops en oefeningen kreeg ik meer inzicht in mijn talenten – en dat zijn er eigenlijk best wel wat ;). Het “ahaaa moment” wat ik heb ervaren, is heel simpel: durf te vragen! Mensen willen meer voor je doen dan je denkt. Mariken is nu gepassioneerd aan het sociaal ondernemen bij Het Ware Ambacht.” Mariken

Team Tilburg

Suzanne Mol

suzanne@starters4communities.nl
06 3194 9349

Een echte Tilburgse met een duidelijke mening. Werkt graag samen met anderen aan uitdagingen van nu en de toekomst. Heeft de drive om menselijke en stedelijke verandering teweeg te brengen.

  • Georganiseerd werken 89%
  • Conceptontwikkeling 78%
  • Niet het laatste woord hebben 6%

Hedda Fleerakkers

hedda@starters4communities.nl
06 1270 1557

Open en nuchter. Zoekt graag naar de krachten van mensen en wil deze versterken en samenbrengen. Passie voor andere culturen, buiten in de natuur zijn en voetbal.

  • Talentontwikkeling 82%
  • Keuzes maken 25%
  • Marketing 71%

Raoul Becher

raoul@starters4communities.nl
06 5514 3218

Optimist en vindingrijk. Weet mensen te enthousiasmeren en uit te dagen. Veel kennis over crowdfunding, marketing en business modellen. Honkballer en gek op bordspellen.

  • Partnerships vormen 76%
  • Nauwkeurig 17%
  • Multitasking 82%

 

Er lopen Starters4Communities programma’s in verschillende steden in Nederland. Ben je benieuwd of we ook dichter bij jou in de buurt actief zijn?

Meer S4c Steden