Voor wie is het?

Wil je sociaal ondernemend leren denken en handelen? Handvaten krijgen om een idee te realiseren? En tegelijkertijd wijkinitiatieven, je CV én je netwerk een flinke boost geven? Dan is Starters4Communities iets voor jou! Samen met een gedreven groep van 15 tot 20 Utrechtse starters ga je werken aan een sterke, duurzame en sociale samenleving. Bij Starters4Communities kickstart je jouw carrière met impact.


Het S4C Programma

Wij bieden een praktijkgericht trainingsprogramma in sociaal ondernemen en bottom-up stadsontwikkeling. In kleine teams werk je aan uitdagende vraagstukken bij lokale sociaal ondernemende (wijk)initiatieven. Je volgt praktijkgerichte trainingen en een coachingstraject. Zo versterk je het initiatief en jouw skills, mindset en carrièrekansen.


Trainingen
21 wekelijkse bijeenkomsten waaronder 10 workshops over sociaal ondernemen.

Coaching
Persoonlijk ontwikkeltraject met coach en mede-starters.

Alumni netwerk
500+ starters en talloze ondernemers, partners en werkgevers.

Tools
Hands-on tools, canvassen, verdiepingsmateriaal en voorbeelden.

Nieuwsgierig?

Het volgende programma in Utrecht start in februari 2018. Ben je nieuwsgierig geworden? Kom kennismaken en sfeer proeven op één van onze proefavonden! Laat je gegevens achter en we nemen snel contact op.

Eerste proefavond: dinsdag 12 december

 

Tweede proefavond: donderdag 18 januari

 

Derde proefavond: dinsdag 6 februari

 

Resultaten

Van alle voorgaande deelnemers zegt 95% dat Starters4Communities positief heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van hun carrière. Wel 52% van de starters vond al voor het eind van het S4C-programma betaald werk aansluitend bij interesse, dankzij deelname. Een half jaar later heeft 86% genoeg en interessant werk. Een ander leuk feitje, voor 35% leidde deelname tot nieuwe vriendschappen!

De impactprojecten van aankomend programma

Ieder programma werken starters in teams aan vraagstukken van ondernemende wijkinitiatieven. Zodra de projecten voor september bekend zijn, vind je ze hier.

Eerdere wijkinitiatieven in Utrecht

Utrecht bruist van sociaal ondernemende initiatiefnemers! Starters4Communities heeft hier al meer dan 30 initiatieven ondersteund, zoals de Voedseltuin Overvecht en de Kidsclub. Zo maken we samen de stad socialer, duurzamer en ondernemender. Check de kaart om te kijken welke initiatieven dit allemaal zijn.

Het Utrechtse alumninetwerk!

Met deelname wordt je lid van het alumninetwerk van meer dan 500 starters! Dit landelijke netwerk biedt een mooi platform voor inspiratie, updates over sociaal ondernemerschap en carrièremogelijkheden. Online en offline worden verbindingen gelegd: samen staan we sterker! In Utrecht hebben 100+ S4C alumni de stad een stukje mooier gemaakt. Daarnaast liggen er netwerkkansen met vele lokale partners, zoals de Gemeente Utrecht, De AlchemistVoorjestadsie en de Social Impact Factory.

Alumni
“De fijne sfeer en het groepsgevoel zal ik niet snel vergeten. Je wordt aan het denken gezet tijdens de diverse workshop en gaat beter nadenken over wat je wilt en wat je kan. De S4C community en de bevestiging die ik nodig had om de sociale hoek op te gaan heeft voor mij direct geleid tot een baan bij Kansfonds. Ik droom nog altijd over het starten van een eigen onderneming!” Robbert

Alumni

“S4C heeft mij laten beseffen dat ik op dit moment echt geen ondernemer ben. En dat is oké. Het programma gaat namelijk over zoveel meer dan ondernemen; het gaat over jezelf. 6 maanden lang word je telkens weer geconfronteerd met de vraag: ‘wie ben ik en wat heb ik in huis om de wereld een stukje mooier te maken?” Karima

Alumni

“Het programma heeft me een duwtje gegeven in de richting die ik op wilde gaan maar waar ik nog geen opening zag. De persoonlijke aandacht binnen het programma gaf reflectie op mijn kwaliteiten. Het heeft me sterker gemaakt en meer vertrouwen gegeven om verder te kijken dan de gebaande paden. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu een baan heb die écht bij me past!” Jean Pierre

Team Utrecht

Ramiro Gomes Monteiro

Utrecht

ramiro@starters4communities.nl
06 1119 8531

Actieve Utrechter en enthousiaste ideeënbom met een interdisciplinaire achtergrond en groot netwerk. Ziet kansen en slaat bruggen tussen mensen en concepten om ze verder te brengen

  • Mensen inspireren en activeren 94%
  • Administratie 13%
  • Conceptontwikkeling & uitvoering 86%

Limke Landsmeer

Utrecht

limke@starters4communities.nl
06 1206 8915

Idealist met een sociale achtergrond. Sterk in organiseren en overzicht bewaren. Houd ervan mensen te motiveren nieuwe stappen te zetten. Gek op sporten, samen koken en cultuurverschillen.

  • Top-down 4%
  • Doorzetter 87%
  • Persoonlijke benadering 96%

Steef van Lokven

Utrecht

steef@starters4communities.nl
06 4967 8656

Antropoloog en Sociaal ondernemer! Een organisatietalent die graag mensen verbindt zodat nieuwe waarden ontstaan. Ik word blij van cultuur, out of the box denken en nieuwe ideeën creëren!

  • Luisteren 80%
  • Inlevingsvermogen 85%
  • Stilzitten 10%

Aanbod voor Utrechtse organisaties

Starters4Communities Utrecht ontwikkelt continue nieuw aanbod voor sociaal ondernemende starters, initiatiefnemers en organisaties. We bouwen aan een sterk, groeiend netwerk, faciliteren waardevolle events en bieden hulp en ondersteuning op maat aan op verschillende manieren. Meer weten? Neem contact op met team Utrecht voor meer informatie!


Er lopen Starters4Communities programma’s in verschillende steden in Nederland. Ben je benieuwd of we ook dichter bij jou in de buurt actief zijn?

Meer S4c Steden