Voor wie is het?

Wil je sociaal ondernemend leren denken en handelen? Handvaten krijgen om een idee te realiseren? En tegelijkertijd sociale start-ups, je portfolio én je netwerk een flinke boost geven? Dan is Starters4Communities iets voor jou! Samen met een gedreven groep van 15 tot 20 Utrechtse starters ga je werken aan een sterke, duurzame en sociale samenleving. Bij Starters4Communities bouw je aan jouw carrière met impact.


Het S4C Programma

Wij bieden een praktijkgericht trainingsprogramma in sociaal ondernemen en bottom-up stadsontwikkeling. In kleine teams werk je aan uitdagende vraagstukken bij lokale sociaal ondernemende initiatieven. Je volgt praktijkgerichte trainingen en een coachingstraject. Zo maak je direct impact door een start-up te versterken terwijl je werkt aan jouw skills, mindset en leert sociale verandering teweeg te brengen.


Trainingen
21 wekelijkse bijeenkomsten waaronder 10 workshops over sociaal ondernemen.

Coaching
Persoonlijk ontwikkeltraject met coach en mede-starters.

Alumni netwerk
650+ starters en talloze ondernemers, partners en werkgevers.

Tools
Hands-on tools, canvassen, verdiepingsmateriaal en voorbeelden.

Nieuwsgierig?

Het volgende programma in Utrecht start op dinsdag 20 februari. Ben je nieuwsgierig geworden? Kom kennismaken en sfeer proeven op één van onze proefavonden! Kun je niet naar een proefavond neem dan contact op met ons en we maken een persoonlijke afspraak. Laat je gegevens achter en we nemen snel contact op.

bullets4c (1)1e proefavond: dinsdag 12 december

 

bullets4c (1)2e proefavond: donderdag 18 januari

 

bullets4c (1)3e proefavond: dinsdag 13 februari

 

Resultaten

Van alle voorgaande deelnemers zegt 95% dat Starters4Communities positief heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van hun carrière. Wel 90% doet een half jaar na afloop uitdagend werk met positieve impact voor de samenleving. Een ander leuk feitje, voor 35% leidde deelname tot nieuwe vriendschappen!

De impactprojecten van aankomend programma

Ieder programma werken starters in teams aan projecten van start-ups met impact. Zodra de projecten voor aankomend programma bekend zijn, vind je ze hier.

Eerdere impactprojecten in Utrecht

Utrecht bruist van sociaal ondernemende initiatiefnemers! Starters4Communities heeft hier al meer dan 35 initiatieven ondersteund, zoals de Voedseltuin Overvecht en de Kidsclub. Zo maken we samen de stad socialer, duurzamer en ondernemender. Check de kaart om te kijken welke initiatieven dit allemaal zijn.

Het Utrechtse alumninetwerk!

Met deelname wordt je lid van het alumninetwerk van meer dan 650 starters! Dit landelijke netwerk biedt een mooi platform voor inspiratie, updates over sociaal ondernemerschap en carrièremogelijkheden. Online en offline worden verbindingen gelegd: samen staan we sterker! In Utrecht hebben 150+ S4C alumni de stad een stukje mooier gemaakt. Daarnaast liggen er netwerkkansen met vele lokale partners, zoals de Gemeente Utrecht, De AlchemistVoorjestadsie en de Social Impact Factory.

Alumni
“De fijne sfeer en het groepsgevoel zal ik niet snel vergeten. Je wordt aan het denken gezet tijdens de diverse workshop en gaat beter nadenken over wat je wilt en wat je kan. De S4C community en de bevestiging die ik nodig had om de sociale hoek op te gaan heeft voor mij direct geleid tot een baan bij Kansfonds. Ik droom nog altijd over het starten van een eigen onderneming!” Robbert

Alumni

“Ik kwam erachter dat ik het belangrijk vind om werk te doen waarbij ik de wereld mooier maak. Daarnaast heb ik veel ideeën, maar om sociaal ondernemende stappen te zetten lukte mij nog niet. Starters4Communities heeft me daarin verder geholpen. Deelname heeft de workshops, trainingen en persoonlijke coaching gebracht die ik nodig had om mezelf te ontwikkelen als professional. Ik ben erachter gekomen welk stukje ik nodig had om die sociaal ondernemende kant op de groeien.” Demi

Alumni

“Het programma heeft me een duwtje gegeven in de richting die ik op wilde gaan maar waar ik nog geen opening zag. De persoonlijke aandacht binnen het programma gaf reflectie op mijn kwaliteiten. Het heeft me sterker gemaakt en meer vertrouwen gegeven om verder te kijken dan de gebaande paden. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu een baan heb die écht bij me past!” Jean Pierre

Team Utrecht

Ramiro Gomes Monteiro

Utrecht

ramiro@starters4communities.nl
06 1119 8531

Actieve Utrechter en enthousiaste ideeënbom met een interdisciplinaire achtergrond en groot netwerk. Ziet kansen en slaat bruggen tussen mensen en concepten om ze verder te brengen

  • Mensen inspireren en activeren 94%
  • Administratie 13%
  • Conceptontwikkeling & uitvoering 86%

Limke Landsmeer

Utrecht

limke@starters4communities.nl
06 1206 8915

Idealist met een sociale achtergrond. Sterk in organiseren en overzicht bewaren. Houd ervan mensen te motiveren nieuwe stappen te zetten. Gek op sporten, samen koken en cultuurverschillen.

  • Top-down 4%
  • Doorzetter 87%
  • Persoonlijke benadering 96%

Steef van Lokven

Utrecht

steef@starters4communities.nl
06 4967 8656

Antropoloog en Sociaal ondernemer! Een organisatietalent die graag mensen verbindt zodat nieuwe waarden ontstaan. Ik word blij van cultuur, out of the box denken en nieuwe ideeën creëren!

  • Luisteren 80%
  • Inlevingsvermogen 85%
  • Stilzitten 10%

Aanbod voor Utrechtse organisaties

Starters4Communities Utrecht ontwikkelt continue nieuw aanbod voor sociaal ondernemende starters, initiatiefnemers en organisaties. We bouwen aan een sterk, groeiend netwerk, faciliteren waardevolle events en bieden hulp en ondersteuning op maat aan op verschillende manieren. Meer weten? Neem contact op met team Utrecht voor meer informatie!


Er lopen Starters4Communities programma’s in verschillende steden in Nederland. Ben je benieuwd of we ook dichter bij jou in de buurt actief zijn?

Meer S4c Steden