Voor wie is het?

Jij bent nu een aantal jaar aan het werk. Maatschappelijke impact en vernieuwing zijn voor jou belangrijk, en je wil je talenten nog meer inzetten om een bijdrage te leveren aan de samenleving. Je wilt direct impact maken, nieuwe skills en inspiratie opdoen. Het liefst met een team gelijkgestemden.


Wat bieden we?

Professionals4Communities is een inspirerend en uitdagend trainings- en ontwikkelprogramma. Samen met een groep van 15 gemotiveerde (young) professionals ga je een aantal maanden een unieke uitdaging aan bij een sociale start-up. Je leert en werkt met mensen met diverse professionele achtergronden en komt in aanraking met impactprojecten uit de stad. Samen pakken we onze rol als aanjagers van sociale verandering.


Trainingen
over sociaal ondernemen, nieuwe businessmodellen en innovatie

Coaching
voor optimale energie en persoonlijke ontwikkeling.

Netwerk
van 700+ young professionals, 200+ start-ups en partners door heel Nederland.

Tools
canvassen, verdiepings-materiaal en voorbeelden uit de praktijk.

Hoe werkt het?

Je leert alles over de impactkant van maatschappelijke start-ups en projecten; van probleemdefinitie, conceptontwikkeling, tot het in kaart brengen en meten van de impact voor jullie doelgroep of de wereld. En over de zakelijkere kant van sociaal ondernemen: Hoe ontwikkel je een duurzaam verdienmodel? Hoe richt je de marketing en je organisatie in om de impact te vergroten?

Tijdens het programma adopteren we tools ontleend uit Design Thinking en Lean Start-Up.

Het programma bestaat uit de volgende modules

3-daagse Take Off
Tijdens deze driedaagse proef je aan alles wat er bij sociaal ondernemen komt kijken en ontdek je de ondernemer die in jou schuilt. Je maakt kennis met de sociale start-ups waarmee we gaan samenwerken.

Zoek en navigeer
We duiken in de visie en de beoogde impact van de startups en onderzoeken de bredere context.


Bouw en experimenteer
We gaan aan de slag met de waarde die we bieden voor de gebruikers en ontwerpen en testen verschillende financiële modellen om een duurzame organisatie te bouwen.

Verbind en betrek
We bouwen een sterk verhaal en ontwerpen een strategie om het verhaal van de start-up te verspreiden en mensen te mobiliseren.


Vier en implementeer
We vieren de behaalde successen op een spectaculair slotevent en staan stil bij het geleerde en het vervolg voor jou als changemaker.

Nieuwsgierig?

Het (young) professionalsprogramma in Amsterdam is op 5 april 2018 gestart. Ben je nieuwsgierig geworden? In september begint het volgende programma. We spreken je graag – laat je gegevens achter. Tot dan!

Interesse? Laat je gegevens achter voor meer informatie