Voor wie is het?

Jij bent een ambitieuze startende professional in de leeftijd van 22 tot 35 jaar. Je wilt betekenisvol werk doen waarmee je bijdraagt aan een duurzame en sociale samenleving. Bij Starters4Communities bouw je aan een inspirerende carrière met impact, als sociaal ondernemer of als ondernemend professional bij een werkgever. Bij ons leer je jouw rol pakken als aanjager van sociale verandering.


Het programma

Dit is een praktijkgericht trainingsprogramma in sociaal ondernemen. In een groep van 15 startende professionals werk je in teams aan het versterken van het concept, businessmodel of bereik van een impactproject.

Je doet sociaal ondernemende vaardigheden, mindset en ervaring op. Je leert jouw talenten inzetten voor een betere wereld en werkt aan jouw persoonlijk leiderschap. Je maakt direct impact bij een sociale start-up. En dit alles in een stimulerende en warme leeromgeving met gelijkgestemden!


Trainingen
21 wekelijkse sessies waarvan 10 trainingen over sociaal ondernemen.

Leiderschap
Samen met jouw S4C-gids en peers ontwikkel je jouw ondernemend leiderschap.

Community
Een warm netwerk van 700+ talentvolle starters, sociale ondernemingen, impactprojecten, trainers en organisaties.

Tools
Een bewezen methode met hands-on tools, canvassen, inspiratietours, verdieping en voorbeelden.

Nieuwsgierig?

Je kunt deelnemen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Tilburg en Nijmegen. Voor ieder programma organiseren we een oriëntatieavond. Aanmelden kan hieronder!

Klik op de stad waar je meer over wilt weten


Resultaten

95% van onze deelnemers zegt dat Starters4Communities heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van hun carrière met impact!90% heeft een half jaar na afloop werk met impact!


Young changemakers community

Naast het programma faciliteert Starters4Communities samen met de Impact HUB Amsterdam een Young Changemakers Community. De community biedt inspiratie, workshops, co-creatie sessies, pitch-nights en een warm netwerk van startende professionals en young changemakers. Iedere tweede dinsdagavond van de maand is er een bijeenkomst. De volgende events staan op onze Facebook pagina.

Het S4C alumninetwerk!

Met deelname word je lid van het S4C alumninetwerk van 600+ starters. Dit netwerk biedt inspiratie en updates over alles wat met sociaal ondernemen te maken heeft, carrièremogelijkheden en een platform. Samen sterker.


“Voor mij was S4C een praktische en inspirerende leerschool, die veel impact heeft gehad op ons als starters en op de sociale start-ups! Ik ging na deelname aan de slag als programmamedewerker bij Social Enterprise NL.”  – Jiska Klein

Jiska

“Het krachtigste van S4C is de combinatie van bijzonder relevante inhoud én praktische aanpak. Voordat je het weet ben je sociaal ondernemer geworden! Je neemt je eigen verantwoordelijkheid in je leerproces. S4C zorgt voor alle randvoorwaarden zodat jij met de up-to-date kennis, vaardigheden, netwerken en moed vertrekt. Wil je sociaal ondernemer worden, S4C is ‘the way to go’! Ik ben nu hard op weg met mijn eigen onderneming Mama Kenia. Very Lekker!”  – Elizabeth Njeru

Elizabeth-Njeru

“Ik ben door mijn deelname echt in een flow gekomen! De energie die ik van mijn medestarters en de toffe impactprojecten kreeg hebben er echt aan bijgedragen dat ik de selectie doorkwam en ben aangenomen voor het traineeship van de gemeente Amsterdam!” – Joris Bruinsma

Joris

Er lopen Starters4Communities programma’s in verschillende steden in Nederland. Iedere stad heeft zijn eigen pagina met meer informatie er op.

Meer S4C Steden