Voor wie is het?

Jij bent een ambitieuze starter op de arbeidsmarkt in de leeftijd van 22 tot 35 jaar. Je zoekt betekenisvol werk waarmee je bouwt aan een sterke en sociale samenleving. Bij Starters4Communities kickstart je jouw carrière met impact. Als sociaal ondernemer, of als ondernemend professional bij een werkgever.


Het S4C Programma

Een praktijkgericht trainingsprogramma in sociaal ondernemen en bottom-up stadsontwikkeling. In een groep van 15 tot 20 starters werken kleine teams aan uitdagende opdrachten voorgelegd door een wijkinitiatief of sociale onderneming.


Trainingen
21 wekelijkse sessies waarvan 10 workshops over sociaal ondernemen.

Coaching
Persoonlijk ontwikkeltraject met coach en medestarters.

Alumni netwerk
500+ starters, organisaties, ondernemers, partners en werkgevers.

Tools
Hands-on tools, canvassen, verdiepingsmateriaal en voorbeelden.

Nieuwsgierig?

Je kunt deelnemen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Tilburg en Nijmegen. Voor ieder programma organiseren we een informatie avond. Aanmelden kan hieronder!

Klik op de stad waar je meer over wilt weten


Resultaten

58% van onze deelnemers vond al vóór het eind van het S4C programma betaald werk op niveau! Hiervan werkt 38% als eigenaar of bij een sociale onderneming.


Young changemakers community

Starters4Communities faciliteert samen met de Impact HUB en partners een Young Changemakers Community. De community dient als springplank naar sociaal ondernemerschap voor starters op de arbeidsmarkt. Of je nu droomt van jouw eigen startup of komt proeven om nieuwe inspiratie, ervaringen, skills, netwerken of mind-set op te doen.

Het S4C alumninetwerk!

Met deelname word je lid van het S4C alumninetwerk van 500+ starters. Dit netwerk biedt inspiratie en updates over alles wat met sociaal ondernemen te maken heeft, carrièremogelijkheden en een platform. Samen sterker.


“Voor mij was S4C een praktische en inspirerende leerschool, die veel impact heeft gehad op ons als starters en op de wijk(ondernemingen)! Ik werk nu als programma medewerker bij Social Enterprise NL.”  – Jiska Klein

Jiska

“Het krachtigste van S4C is de combinatie van bijzonder relevante inhoud én praktische aanpak. Voordat je het weet ben je sociaal ondernemer geworden! Je neemt je eigen verantwoordelijkheid in je leerproces. S4C zorgt voor alle randvoorwaarden zodat jij met de up-to-date kennis, vaardigheden, netwerken en moed vertrekt. Wil je sociaal ondernemer worden, S4C is ‘the way to go’! Ik ben nu hard op weg met mijn eigen onderneming Mama Kenia. Very Lekker!”  – Elizabeth Njeru

Elizabeth-Njeru

“Ik ben door mijn deelname aan S4C in een flow gekomen! De energie die ik van mijn medestarters en de toffe initiatieven kreeg hebben er echt aan bijgedragen dat ik de selectie doorkwam en ben aangenomen voor het traineeship van de gemeente Amsterdam!”Joris Bruinsma

Joris

Er lopen Starters4Communities programma’s in verschillende steden in Nederland. Iedere stad heeft zijn eigen pagina met meer informatie er op.

Meer S4C Steden