Voor wie is het?

Jij bent een ambitieuze starter in de leeftijd van 22 tot 35 jaar. Jij wilt als sociaal ondernemer beginnen. Het liefst met een team. Jij bent 100% gecommitteerd om van jullie start-up een succes te maken. Durf jij het avontuur aan?

Wat levert het op?

In het Lab zet je stappen om van sociaal business idee tot een succesvolle start-up te komen. Je kan meedoen met of zonder idee. Heb je al een idee voor een start-up, dan helpen we je met het vormen van een sterk team. Heb je nog geen idee, dan kan je aanhaken bij een ingebracht idee waar jij een warme connectie mee hebt.

Vervolgens gaan we stap voor stap aan de slag om de slagingskans van jullie start-up te vergroten. Aan het eind van het traject heb jij een goed beeld van de meerwaarde die jullie bieden aan gebruikers en partners. Er staat een eerste business model en de eerste klanten zijn binnengehaald!

Wat bieden wij?

De DOON innovatie methode.

Acht workshops op maat.

Een twee-daagse stoomcursus.

Coaching van experts.

Een afsluitend pitch evenement.

Hiernaast krijgen jullie toegang tot al onze communicatiekanalen, met een bereik van ruim 5.000 man. Zo kunnen jullie testen of er vraag is naar jullie idee en de eerste klanten en partners benaderen.

Nieuwsgierig?

Vul het formulier in en we sturen je meer informatie en een uitnodiging voor de eerstvolgende informatie bijeenkomst.

De DOON innovatie methode

In het Lab gaan we aan de slag met de DOON innovatiemethode. Deze methode bestaat uit een serie praktische stappen. Iedere stap is een serious game; een workshop met een helder resultaat waarmee je jullie dienst of product verder ontwikkeld. Zo wordt de slagingskans van jullie start-up stapsgewijs vergroot. De methode is gebaseerd op technieken uit de Lean Startup beweging, Agile projectmanagement en Design Thinking.

In mei 2016 begint het volgende Starters Lab. Voorafgaand organiseren we een eerste brainstorm sessie waarop ideeën gepitcht worden. Deze vindt plaats op zaterdag 2 april.

Ben jij er nog niet klaar voor om zelf een sociale onderneming op te zetten maar wil je wel je ondernemende vaardigheden versterken? Dan is het S4C programma misschien beter geschikt voor jou.

Dit zeggen de deelnemers:

Manon“Het lab is als een rollercoaster, je leert nieuwe stappen zetten, je wordt door elkaar geschud en uiteindelijk geeft het elke keer een kick als je er uit komt en je ziet dat je idee evolueert.”  Manon Barendrecht

Ilse“Starters4communities heeft mij geleerd nooit genoegen te nemen met een baan waar je niet gelukkig van wordt, volg je hart!”  Ilse Kwaaitaal