stories

Alumna Tilburgse Mariken van Muilwijk

Een half jaar geleden was de Tilburgse Mariken van Muilwijk (33) net klaar met haar Starters4Communities-programma. Toen besloot ze haar zus Eline te helpen bij haar start-up. Inmiddels hebben ze samen een eigen sociale onderneming, Het Ware Ambacht. Ze verzorgen bedrijfslunches waarbij alle producten van boeren uit de eigen buurt komen. “We tilden dit bedrijf naar een ander niveau.”

“Voor mij heeft S4C heel veel betekend in mijn verdere carrière”

Van alles

“Ik doe van alles”, legt ze uit. Binnen hun bedrijfslunch start-up werken de zussen zo duurzaam mogelijk. “Als sociaal ondernemer is het belangrijk dat je de lokale ondernemers ondersteunt.” Mariken komt zelfverzekerd over, iets waar het S4C-programma veel aan bijdroeg.

Net afgestudeerd

De Brabantse was 29 toen ze klaar was met haar studie psychologie. Zoals veel net-afgestudeerden wist ook zij niet goed wat ze daarna wilde. “Ik wist niet goed waar mijn talenten lagen en ik werd constant afgewezen op vacatures.” Toen kwam ze via een Facebookbericht terecht bij S4C. “Voor mij heeft het heel veel betekend in mijn verdere carrière.”

Weer zelfvertrouwen

Voor aanvang van haar S4C-programma in Den Bosch stelde Mariken een aantal leerdoelen op. Best confronterend, zo zegt ze: “Voordat ik begon was ik mijzelf een beetje kwijt.” De crowdfundingcampagne en de workshops zorgden voor bewustwording en gaven haar weer zelfvertrouwen. “Zeker op het gebied van sales pas ik nog steeds dingen toe die ik in mijn S4C-Den Bosch tijd leerde.” Ze ondersteunde een lokaal duurzaam initiatief, De Graafsche Akker, waarmee ze in de zomer met haar eigen onderneming zaken hoopt te doen.

Voordat ik begon was ik mijzelf een beetje kwijt.”

Wanneer je net afgestudeerd bent dan raadt de sociaal onderneemster Starters4Communities zeker aan. “Dat je in ieder geval je talenten extra leert kennen en die inzet in de praktijk, waardoor je op sollicitatiegesprekken echt iets te vertellen hebt. Ja, ik vond het echt te gek!”

ontdek meer

The problem with global tourism

by Isabella Krammer Tourism accounts for about 5% of global carbon emissions, which are mainly caused by intensive air travel and accommodation heating, air-conditioning, and more. In addition to tourism’s climate impact, year-round overcrowding in popular holiday...

read more

‘Digital Detox’: van passie tot pilot

De fase van crowdfunding in onze programma’s leidt vaak tot bijzondere en inspirerende projecten. Zo ondernemen ook Fi en Margreet uit Den Haag er op los met hun concept voor ‘Digital Detox’ weekenden. Het concept is een mix van beide passies, zoals yoga, coaching en...

read more

Think global, act local

We kennen allemaal de uitdrukking “een beter milieu begint bij jezelf”. Wij geloven in deze gedachte en willen hem groter trekken: verander de wereld en begin bij jezelf… Maar hoe doe je dat? Wat kan jij als individu bijdragen aan grote maatschappelijke en duurzame...

read more

Van burgerparticipatie, naar verbinding en realisatie

Antje Tilstra, programma coördinator sociaal ondernemen bij Starters4Communities en één van de projectleiders van Wijkkunde, vertelt hoe zij verbinding leggen tussen verschillende partijen: “Wat voor vragen spelen er nu en waar loop je tegenaan? – Daar zijn wij bij Wijkkunde vaak benieuwd naar. In de maandelijkse gesprekken kunnen bewoners hun hulpvraag met ons delen. Gelijk aan het einde van het gesprek kunnen wij ze naar de juiste personen doorverwijzen binnen ons netwerk. Zo zijn wij een verbindende partij. Soms maken we gebruik van sociaal kapitaal en nodigen we bij de gesprekken de juiste mensen uit die veel ervaring hebben met een bepaald onderwerp. Zo wordt er expertise en ervaringen uitgewisseld. Aan het einde wordt er een verslag met actiepunten opgesteld, zodat zij direct verder kunnen”.

read more

Deep Democracy | Young Impactmakers

SUCCEED IN GROUP PROJECTS AND GET THE BEST OUT OF YOUR TEAM! Powerful group decisions are often the result of combining individual knowledge, talents, experiences and emotions. During this Young Impactmakers event, you will learn about the basics of the Deep Democracy...

read more

0