stories

Alumna Wanita Adjiembaks

Wanita Adjiembaks – “Ik zorg er graag voor dat iedereen zijn talent gebruikt”

Wanita Adjiembaks (31) droomde van een carrière als sociaal ondernemer. Toen een trainingsprogramma van Starters4Communities voorbij kwam op haar tijdlijn, twijfelde ze niet lang: “Dat was echt iets voor mij.”

Mooie kans

Hoewel Wanita toch nog niet precies wist wat sociaal ondernemen inhield, zag ze bij het Haagse S4C-programma een mooie kans om hier meer over te weten te komen. Ze kwam terecht bij Stadslink, dat onder andere een leer-werktraject voor kwetsbare jongeren opzette. “De uitdaging voor ons was om financiering te regelen voor het traject en met een goed verdienmodel te komen.”

Leermomenten

Dit was best lastig, zo bleek. “Het was niet makkelijk geld op te halen. Je moet echt goed de wegen weten, scherp zijn en je doelgroep kennen,” zegt Wanita. Daarnaast was het werken in teamverband een leermoment. “Het is heel belangrijk om het team waarmee je samenwerkt te laten floreren.” Een andere uitdaging, het succesvol afronden van de crowdfunding campagne, was voor haar hét onvergetelijke Starters4Communities-moment.

“Het is heel belangrijk om het team waarmee je samenwerkt te laten floreren.”

Talent laten floreren

Dat ze graag de leiding neemt en bijdraagt aan het teamproces was tijdens haar starters-tijd al duidelijk. Inmiddels is ze, dankzij S4C, projectcoördinator van twee projecten van Stadslink. “Ik zorg er graag voor dat iedereen zijn talent gebruikt,” aldus Wanita. Daarnaast is ze diversiteitstrainer voor Nieuw Wij, een stichting met trainingsprogramma’s voor kinderen en docenten omtrent religieuze diversiteit en wereldvisies.

Haar droom om sociaal ondernemer te worden is still going strong. Terwijl ze nu bij Stadslink al veel doet op het gebied van sociaal ondernemen, is ondernemen voor haar op dit moment nog een te groot woord. “Eigenlijk alle opdrachten die ik op dit moment heb zijn een combinatie tussen zzp-schap en maatschappijvraagstukken; niet heel commercieel. Wordt vervolgd!”

ontdek meer

The problem with global tourism

by Isabella Krammer Tourism accounts for about 5% of global carbon emissions, which are mainly caused by intensive air travel and accommodation heating, air-conditioning, and more. In addition to tourism’s climate impact, year-round overcrowding in popular holiday...

read more

‘Digital Detox’: van passie tot pilot

De fase van crowdfunding in onze programma’s leidt vaak tot bijzondere en inspirerende projecten. Zo ondernemen ook Fi en Margreet uit Den Haag er op los met hun concept voor ‘Digital Detox’ weekenden. Het concept is een mix van beide passies, zoals yoga, coaching en...

read more

Think global, act local

We kennen allemaal de uitdrukking “een beter milieu begint bij jezelf”. Wij geloven in deze gedachte en willen hem groter trekken: verander de wereld en begin bij jezelf… Maar hoe doe je dat? Wat kan jij als individu bijdragen aan grote maatschappelijke en duurzame...

read more

Van burgerparticipatie, naar verbinding en realisatie

Antje Tilstra, programma coördinator sociaal ondernemen bij Starters4Communities en één van de projectleiders van Wijkkunde, vertelt hoe zij verbinding leggen tussen verschillende partijen: “Wat voor vragen spelen er nu en waar loop je tegenaan? – Daar zijn wij bij Wijkkunde vaak benieuwd naar. In de maandelijkse gesprekken kunnen bewoners hun hulpvraag met ons delen. Gelijk aan het einde van het gesprek kunnen wij ze naar de juiste personen doorverwijzen binnen ons netwerk. Zo zijn wij een verbindende partij. Soms maken we gebruik van sociaal kapitaal en nodigen we bij de gesprekken de juiste mensen uit die veel ervaring hebben met een bepaald onderwerp. Zo wordt er expertise en ervaringen uitgewisseld. Aan het einde wordt er een verslag met actiepunten opgesteld, zodat zij direct verder kunnen”.

read more

Deep Democracy | Young Impactmakers

SUCCEED IN GROUP PROJECTS AND GET THE BEST OUT OF YOUR TEAM! Powerful group decisions are often the result of combining individual knowledge, talents, experiences and emotions. During this Young Impactmakers event, you will learn about the basics of the Deep Democracy...

read more

0