Boro Mini

Het succes van Boro*Mini!

In 2015 deden Celia Geraedts en Lotje Terra mee aan het S4C Starters Lab. En met resultaat! Binnen korte tijd maakten zij de transitie van idee naar start-up! Boro* Mini is een sociaal en duurzaam label voor baby-artikelen, met als missie om alle baby’s een warm welkom te geven. Ge-upcyclede materialen worden op natuurlijke wijze vermaakt tot mooie babyproducten. Met elke aankoop draagt de koper bij aan een babystarterspakket voor een moeder die dat nodig heeft. De producten worden gemaakt in hun eigen Sociaal Atelier waar vrouwen met een uitkering worden geholpen om weer toe te treden tot de arbeidsmarkt.

Na afloop van het Starters Lab stroomden de dames door naar de Business Model Challenge van de Impact HUB. Eerder dit jaar wonnen zij als Sociale Helden een startsubsidie van Stadsdeel West. Op 13 juli werd de stichting opgericht. Nu kunnen Celia en Lotje echt gaan beginnen!

Starters4Communities is trots op deze dames en de welverdiende resultaten!
Leuke bijkomstigheid; onze eigen oprichter Manon Becher werd lid van het bestuur van Stichting Boro*Atelier. We blijven ze dus op de voet volgen!

ontdek meer

Van burgerparticipatie, naar verbinding en realisatie

Antje Tilstra, programma coördinator sociaal ondernemen bij Starters4Communities en één van de projectleiders van Wijkkunde, vertelt hoe zij verbinding leggen tussen verschillende partijen: “Wat voor vragen spelen er nu en waar loop je tegenaan? – Daar zijn wij bij Wijkkunde vaak benieuwd naar. In de maandelijkse gesprekken kunnen bewoners hun hulpvraag met ons delen. Gelijk aan het einde van het gesprek kunnen wij ze naar de juiste personen doorverwijzen binnen ons netwerk. Zo zijn wij een verbindende partij. Soms maken we gebruik van sociaal kapitaal en nodigen we bij de gesprekken de juiste mensen uit die veel ervaring hebben met een bepaald onderwerp. Zo wordt er expertise en ervaringen uitgewisseld. Aan het einde wordt er een verslag met actiepunten opgesteld, zodat zij direct verder kunnen”.

read more

Deep Democracy | Young Impactmakers

SUCCEED IN GROUP PROJECTS AND GET THE BEST OUT OF YOUR TEAM! Powerful group decisions are often the result of combining individual knowledge, talents, experiences and emotions. During this Young Impactmakers event, you will learn about the basics of the Deep Democracy...

read more

Een Taalrijke Keuken: Broodje Aap & Linke Soep

Spelen met woorden in de ruimte die in elke cultuur populair blijft: de keuken. De universele taal van lekker eten is immers ingebakken bij ons allemaal. Maar dat woorden overbodig zijn, is geenszins het geval. Geen saaie taalcursussen, maar een gezellige, ondernemende, heerlijk geurende, taalrijke keuken. Bij lunch- en dinerroom Broodje Aap & Linke Soep komen alle culturen samen. Vrijwilligers en nieuwkomers staan samen in de keuken om jouw maaltje te bereiden.

read more

0