educatie & ontwikkeling

Young Impactmakers Community

Bright Minds voor jouw corona initiatief
May 18, 2020

Een nieuw programma in sociaal ondernemerschap

BRIGHT MINDS VOOR COVID19

Een nieuw programma 

Starters4communities, Young Impactmakers en de Impact Hub Amsterdam zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuw programma in sociaal ondernemen: Bright Minds! Met dit project gaan young professionals in 8 weken tijd sociaal-maatschappelijke impact maken ten tijde van de coronacrisis. 

Kan jouw corona initiatief extra hulp gebruiken van een groepje Bright Minds die klaar zijn zich in te zetten voor jouw initiatief en het maken van impact voor de samenleving?

Tof! Tijdens het programma worden jonge ondernemers gekoppeld aan bestaande initiatieven die momenteel een belangrijke rol spelen in de coronacrisis. Op deze wijze kunnen jonge ondernemers samenwerken met organisaties en deze helpen te verduurzamen. Wanneer de coronacrisis is afgekoeld zal dat er hopelijk voor zorgen dat organisaties en corona initiatieven kunnen blijven voortbestaan en dat de vrijwilligers die zich aan de organisaties hebben verbonden, dat blijven doen. 

Zo ziet het programma er uit:

  • Het programma duurt 8 weken. De young professionals wordt gevraagd om zich 4 uur per week in te zetten voor een initiatief.
  • Zij krijgen 3 trainingen in sociaal ondernemerschap, community building, partnerships en branding;
  • Coaching: young professionals krijgen een deskundige coach van Young Impactmakers die hen tijdens de rit bij zal staan;
  • Organisaties wordt gevraagd om de young professionals aan te sturen terwijl zij werken aan een vraagstuk binnen de organisatie.

Wil je jouw initiatief opgeven?

Super! We werken er hard aan om begin juni gratis van start te gaan.
Geef jouw initiatief op door een mail te sturen naar Eli (eli@starters4communities.nl) of Tirsa (tirsa@starters4communities.nl) en vermeld daarin welk vraagstuk binnen jouw initiatief meer aandacht nodig heeft en hoe jij de hulp van een Bright Mind wilt inschakelen. 

Kent u een corona-initiatief dat wel wat hulp kan gebruiken? Of een andere Bright Mind? Laat het ons weten!

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up sociaal ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van sociale projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn B-Corp gecertificeerd, aangesloten Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.