stories

Een frisse en welkome aanvulling op het werk van Mama doet

Sophie Verbiesen & Leontien Pattikaihatu Een frisse en welkome aanvulling op het werk van Mama doet

Daar waar moeders al genoeg moeten doen, helpen de dames van Mama Doet graag bij het organiseren van workshops en lezingen voor deze vrouwen. Moederschap leuker en gemakkelijker maken is het voornaamste doel van oprichters Sophie Verbiesen en Leontien Pattikaihatu. Met de hulp van twee starters is het aantal deelnemende mama’s inmiddels verdubbeld. “Mama Doet, omdat moeders al genoeg moeten.”

Direct een klik

Hoewel het initiatief van de twee moeders al aardig in de lift zat, kon het wat betreft naamsbekendheid en verdienmodel nog wel een helpende hand gebruiken. Via welzijnsorganisatie Divers kwamen ze in aanraking met Starters4Communities. Niet veel later sloten twee starters zich aan bij Mama Doet. “We hadden direct een klik met hen. Daarnaast was het fijn om te merken dat het twee dames waren die zelf ook echt affiniteit hadden met de onderneming en de thematiek,” legt Leontien uit.

Leermomenten

Gezamenlijk voor vernieuwing Vanaf najaar 2016 werd er gezamenlijk hard gewerkt aan vernieuwingen binnen Mama Doet. De starters droegen nieuwe ideeën aan voor workshops, samenwerkingen en financiering. Zo bleef Mama Doet haar identiteit behouden maar werden er ook duidelijke plannen op poten gezet voor de toekomst.

Leontien: “De starters hebben ons geholpen met het business model canvas; om naar te kijken als je ergens mee vastloopt. Daarnaast hielpen ze fundamenten te leggen door te brainstormen over waar we over een paar jaar willen staan, zodat we nu ook alles overzichtelijk, stap voor stap kunnen gaan uitvoeren.”

Rap tempo

In de tijd dat de starters het Mama Doet team versterkten, groeide het activiteitenaanbod maar ook het aantal moeders verdubbelde. Verbiesen en Pattikaihatu zijn erg te spreken over hoe de starters mee konden komen met het tempo van Mama Doet. “In die periode gingen we heel erg snel. Voor de starters soms moeilijk om bij te benen, want dan gingen we iets bespreken maar dan was het eigenlijk al doorgevoerd.”

Ondanks de vele veranderingen lukte het de starters om zich daar nuttig te maken waar Verbiesen en Pattikaihatu hen nodig hadden. “Het was daarbij ontzettend fijn om te kunnen brainstormen met mensen op een bepaald niveau. Hun frisse blik, ideeën en werk was een welkome aanvulling op het werk van Mama Doet,” aldus Leontien.

ontdek meer

The problem with global tourism

by Isabella Krammer Tourism accounts for about 5% of global carbon emissions, which are mainly caused by intensive air travel and accommodation heating, air-conditioning, and more. In addition to tourism’s climate impact, year-round overcrowding in popular holiday...

read more

‘Digital Detox’: van passie tot pilot

De fase van crowdfunding in onze programma’s leidt vaak tot bijzondere en inspirerende projecten. Zo ondernemen ook Fi en Margreet uit Den Haag er op los met hun concept voor ‘Digital Detox’ weekenden. Het concept is een mix van beide passies, zoals yoga, coaching en...

read more

Think global, act local

We kennen allemaal de uitdrukking “een beter milieu begint bij jezelf”. Wij geloven in deze gedachte en willen hem groter trekken: verander de wereld en begin bij jezelf… Maar hoe doe je dat? Wat kan jij als individu bijdragen aan grote maatschappelijke en duurzame...

read more

Van burgerparticipatie, naar verbinding en realisatie

Antje Tilstra, programma coördinator sociaal ondernemen bij Starters4Communities en één van de projectleiders van Wijkkunde, vertelt hoe zij verbinding leggen tussen verschillende partijen: “Wat voor vragen spelen er nu en waar loop je tegenaan? – Daar zijn wij bij Wijkkunde vaak benieuwd naar. In de maandelijkse gesprekken kunnen bewoners hun hulpvraag met ons delen. Gelijk aan het einde van het gesprek kunnen wij ze naar de juiste personen doorverwijzen binnen ons netwerk. Zo zijn wij een verbindende partij. Soms maken we gebruik van sociaal kapitaal en nodigen we bij de gesprekken de juiste mensen uit die veel ervaring hebben met een bepaald onderwerp. Zo wordt er expertise en ervaringen uitgewisseld. Aan het einde wordt er een verslag met actiepunten opgesteld, zodat zij direct verder kunnen”.

read more

Deep Democracy | Young Impactmakers

SUCCEED IN GROUP PROJECTS AND GET THE BEST OUT OF YOUR TEAM! Powerful group decisions are often the result of combining individual knowledge, talents, experiences and emotions. During this Young Impactmakers event, you will learn about the basics of the Deep Democracy...

read more

0