stories

Gezicht achter S4C – Sari

Sari KielNaam: Sari Kiel
Leeftijd: 31
Woonplaats: Amsterdam-West
Studie: Culturele Antropologie, Docent Nederlands als tweede taal
Tags: Open-minded, avontuurlijk, mens-gericht, idealistisch, gevoelig, doelgericht, humor, sportief

Wat beweegt jou?
Wat mij beweegt is beweging :). Ik ben ervan overtuigd dat het als mens heel belangrijk is om in beweging te blijven, ook op momenten dat je even lijkt stil te staan. Starters4Communties biedt deze mogelijkheid volgens mij aan onze deelnemers; het overbruggen van een onzekere transitieperiode van het veilige studeren naar het ‘grote-mensen-werk’. Ook het zijn van ‘een beweging’ waarin jong talent zich inzet voor een meer sociale wereld is voor mij een drijfveer.

Laatste film die je keek?
Ik zie heel veel films, omdat ik een Cinevillepas heb. De laatste film waar ik het laatst hard om heb gelachen was ‘A walk in the woods’ over Bill Bryson die de Appalachian trail bewandelt. Niet per se een topfilm, maar het thema trekt me wel. Ooit heb ik zelf in een maand het pelgrimspad naar Santiago de Compostella gelopen en soms heb ik zin om weer een dergelijk avontuur aan te gaan!

Waar luister je nu naar?
Boudewijn de Groot, ik ben stiekem een liefhebber van Nederlandstalige muziek en zijn protestsong ‘Welterusten, meneer de president’ is ongeëvenaard.

Werkzaam bij S4C sinds? 
Het prille begin in 2013, ik heb dus alle ontwikkelingen meegemaakt en zelf mede vormgegeven. Tijdens de pilot organiseerde ik een Oasis Game, een Braziliaanse methode om met bewoners hands on positieve verandering te brengen in een wijk. Dat was een groot avontuur, we deden alles voor het eerst. Inmiddels staat Starters4Communities heel wat steviger. Ik voel me trots op alles wat we hebben bereikt!

Oasis-game

 

Talent
Wat ik vaak terugkrijg is dat mensen zich bij mij op hun gemak voelen, ik open-minded ben en niet te snel een oordeel vel. Dit komt me goed van pas in mijn werk bij S4C, omdat er af en toe conflict of miscommunicatie ontstaat tussen deelnemers en initiatiefnemers. Ik ben goed in staat te bemiddelen en alle kanten te bekijken. Ook ben ik goed in het teruggaan naar de kern: wat is echt belangrijk en van waarde en wat zijn maar details? Mede daarom werk ik volgens mij behoorlijk effectief.

Grootste uitdaging
Loslaten en ontspannen. Ik ben niet snel tevreden en vind het lastig om me niet persoonlijk verantwoordelijk te voelen voor verwachtingen of problemen van anderen.
Met de deelnemers van S4C is het de uitdaging om steeds meer uit handen te geven en zo hun eigen leerproces maximaal te stimuleren. Niet makkelijk om de controle los te laten, maar uiteindelijk komen er hele mooie dingen uit!

Wat zal je nooit vergeten
De eindviering van het eerste programma in Amsterdam-West dat ik zelf coördineerde. Dan voel je ineens weer heel helder waar je het allemaal voor doet. Volle zaal, lachende gezichten, trotse ouders en vrienden, prachtige pitches, goede resultaten. Je hebt iets bereikt dat je eerst niet voor mogelijk had gehouden!

Bewaren

ontdek meer

Ploggen is het nieuwe joggen

Ploggen is het nieuwe joggen

Terwijl je aan het joggen bent, meteen wat zwerfafval opruimen – geniaal idee, toch? In Zweden is het fenomeen al doodgewoon en heet het ‘ploggen’. Anke Hazeleger organiseerde tijdens de crowdfunding van Starters4Communities in Utrecht een ‘ploggingclinic’. Deze waren zo succesvol, dat het een begin was van Anke’s bedrijf ‘Sportief in het Groen’ en haar huidige project ‘Plog it Up De Bilt’. Gemeente De Bilt is razend enthousiast!

read more
Nijmegen start met duurzame projecten

Nijmegen start met duurzame projecten

Bouw jij mee aan lokale verandering? Vijf Nijmeegse projecten hebben een vraagstuk ingediend. Ga jij samen met een team gelijkgestemden deze uitdaging aan? Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling, terwijl je trainingen in sociaal ondernemen volgt en je netwerk uitbreidt.

read more
Hanneke vertelt verhalen achter mensen

Hanneke vertelt verhalen achter mensen

“Mijn missie is om mensen hun stem te laten horen.” Schrijver en onderzoeker Hanneke Kastelijns haalt de verhalen achter mensen naar boven. Bij onderzoeksbureau Labyrinth richt ze zich op mensen die wat moeilijker te bereiken zijn. Bijvoorbeeld mensen die online niet te vinden zijn.

read more
Urban farming bij Versfabriek in Nijmegen

Urban farming bij Versfabriek in Nijmegen

Versfabriek brengt de productie van voedsel weer terug naar de stad. Deze lokale urban farm teelt lokaal voedsel op organische reststromen uit de stad Nijmegen. Platte daken, verlaten terreinen, containers en kelders functioneren als moderne urbane akkers. Versfabriek richt zich momenteel op het verzamelen van koffiedrab bij horecagelegenheden en zorginstellingen. Op deze koffiedrab worden oesterzwammen geteeld en weer verkocht aan lokale horeca. Eerder nam Versfabriek deel als impactproject bij Starters4Communities. Dankzij de deelnemers werd er een nieuwe productlijn ontwikkeld op basis van oesterzwammen. De Urbanburger, Zwambal en Zwamkroket kreeg een plekje op de lokale menukaart! Versfabriek gaat in februari 2020 weer deelnemen als impactproject om volgende stappen te zetten.

read more
Vacature Event Support | Young Impactmakers

Vacature Event Support | Young Impactmakers

For our monthly events, we are looking for enthusiasts who want to
organize the events and co-host them with us. Every month we address
another theme related to sustainability or social impact. Varying from
fashion, circularity, inclusion, tech for good, or what matters to YOU!

read more
De eerste duizend dagen van een kind

De eerste duizend dagen van een kind

De eerste 1000 dagen zijn hét fundament voor de verdere ontwikkeling van het kind. Veel ouders zijn tijdens de zwangerschap bezig met de babykamer, de bevalling en wat je wel en
niet mag eten. Maar wat als het kindje er is? Ouders vinden steun bij organisaties, zoals het consultatiebureau en de GGD, die zich vooral op de fysieke ontwikkeling richten. Moeder en dochter, Sacha van der Put en Bo Herms, vonden dat er meer aandacht moest komen voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Zij richtten Pre-Care op, een sociale start-up die professionals en ouders bewust maakt van de ontwikkelingsmogelijkheden en kansen in de eerste 1000 dagen van een kind.. Tijdens het programma van Starters4Communities in Nijmegen werkten zij hun businessmodel uit. Impactmaker Bo Herms vertelt over haar ervaring.

read more
Impact in Breda met 8 SDG’s

Impact in Breda met 8 SDG’s

Vanaf nu zetten we sociaal ondernemerschap ook in Brabant op de kaart. Na een succesvolle kick-off staan onze deelnemers in de startblokken om impact te maken. Een groep van gedreven young professionals gaan aan de slag met drie sociale en duurzame projecten. Zo dragen zij bij aan maar liefst 8 (!) Sustainable Development Goals. Benieuwd naar de projecten? Lees verder!

read more
Gouden Kans Project

Gouden Kans Project

In het #goudenkansproject doe je in zes maanden tijd de meest bijzondere werkervaring op met een ‘goed gevoel project’. Jij gaat aan een project werken bij een organisatie die er toe doet. Je volgt trainingen en ontwikkelt nieuwe skills. Wij coachen je in de praktijk, zodat jij je talenten ontdekt. Samen met andere jongeren. Zo kun je van elkaar leren.

read more
Social Enterprise Days

Social Enterprise Days

Op 21 november 2019 vond The Social Enterprise Days 2019 plaats in Utrecht. Dit jaar hebben de Social Impact Factory, Starters4Communities en de gemeente Utrecht de handen ineengeslagen om de The Social Enterprise Days te organiseren. Tijdens dit jaarlijkse evenement komen Nederlandse impactmakers en pioniers samen op het gebied van sociaal en duurzaam ondernemen. Met een inspirerend programma van toonaangevende sprekers, workshops en creatieve sessies wordt er aandacht gevestigd op Sustainable Development Goal 17: ‘Partnerships for the Goals’.

read more