stories

Het s4c dreamteam met Isabelle

Naam: Isabelle Marchand
Leeftijd: 22
Tags: Positief, open-minded, georganiseerd, doelgericht, op zoek naar wat mensen beweegt en gelukkig met mensen om me heen.
Favoriete vrijetijdsbesteding: Lekker eten en drinken samen met vrienden en familie en dansen (modern en latin).

Studie
In de zomer van 2015 ben ik afgestudeerd aan de opleiding International Lifestyle Studies. Tijdens de opleiding leer je hoe je op basis van trendresearch creatieve lifestyle concepten kunt ontwikkelen.

Wat beweegt jou?
Mensen helpen in iets wat er voor hen écht toe doet door mijn kennis en vaardigheden in te zetten. Ik krijg er energie van als ik merk dat mensen nieuwe ideeën opdoen, iets leren of nieuwe inzichten krijgen.

Werkzaam bij S4C sinds …
Februari 2016, begonnen als deelnemer van het eerste programma in Den Bosch en ondertussen al bezig met mijn tweede programma als coördinator. Een jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik nu hier zou zijn. Ik leer iedere week nieuwe dingen bij waar ik enorm veel energie van krijg. Komende tijd wil ik me graag meer gaan verdiepen in het vak van coach. En uiteraard gaan we met de nieuwe groep enthousiaste starters een leuk programma tegemoet!

Ontwikkelingen in Noord-Brabant
In 2011 ben ik voor mijn studie in Tilburg gaan wonen en sindsdien heb ik de stad goed leren kennen. Tilburg is van vroeger uit een echte arbeidersstad en heeft veel actieve, ondernemende bewoners en veel Brabantse gezelligheid. De Spoorzone krijgt een enorme creatieve boost van verschillende ondernemers en start-ups waar veel mooie kansen ontstaan voor starters en waar nieuwe initiatieven gerealiseerd kunnen worden. Daarnaast is Tilburg een echte studentenstad waar studenten na hun studie blijven hangen om hun carrière van start te laten gaan. Ik zie voldoende kansen om een nieuw S4C-programma op te zetten in, ondertussen toch wel, mijn stad!

Mijn advies aan iedereen
Je weet het niet als je het nooit probeert. Ga erop uit en ontdek wat bij jou past, fouten maken mag en niks moet!

ontdek meer

The problem with global tourism

by Isabella Krammer Tourism accounts for about 5% of global carbon emissions, which are mainly caused by intensive air travel and accommodation heating, air-conditioning, and more. In addition to tourism’s climate impact, year-round overcrowding in popular holiday...

read more

‘Digital Detox’: van passie tot pilot

De fase van crowdfunding in onze programma’s leidt vaak tot bijzondere en inspirerende projecten. Zo ondernemen ook Fi en Margreet uit Den Haag er op los met hun concept voor ‘Digital Detox’ weekenden. Het concept is een mix van beide passies, zoals yoga, coaching en...

read more

Think global, act local

We kennen allemaal de uitdrukking “een beter milieu begint bij jezelf”. Wij geloven in deze gedachte en willen hem groter trekken: verander de wereld en begin bij jezelf… Maar hoe doe je dat? Wat kan jij als individu bijdragen aan grote maatschappelijke en duurzame...

read more

Van burgerparticipatie, naar verbinding en realisatie

Antje Tilstra, programma coördinator sociaal ondernemen bij Starters4Communities en één van de projectleiders van Wijkkunde, vertelt hoe zij verbinding leggen tussen verschillende partijen: “Wat voor vragen spelen er nu en waar loop je tegenaan? – Daar zijn wij bij Wijkkunde vaak benieuwd naar. In de maandelijkse gesprekken kunnen bewoners hun hulpvraag met ons delen. Gelijk aan het einde van het gesprek kunnen wij ze naar de juiste personen doorverwijzen binnen ons netwerk. Zo zijn wij een verbindende partij. Soms maken we gebruik van sociaal kapitaal en nodigen we bij de gesprekken de juiste mensen uit die veel ervaring hebben met een bepaald onderwerp. Zo wordt er expertise en ervaringen uitgewisseld. Aan het einde wordt er een verslag met actiepunten opgesteld, zodat zij direct verder kunnen”.

read more

Deep Democracy | Young Impactmakers

SUCCEED IN GROUP PROJECTS AND GET THE BEST OUT OF YOUR TEAM! Powerful group decisions are often the result of combining individual knowledge, talents, experiences and emotions. During this Young Impactmakers event, you will learn about the basics of the Deep Democracy...

read more

0