stories

Het S4C dreamteam met lizette

Naam: Lizette Abrahams
Leeftijd: 27
Tags: Enthousiast, gevoelig, open-minded, creatief, positief, doorzetter, plezier
Talenten: Luisteren, organiseren, verbinden, maatwerk bieden, een ander de ruimte geven, observeren

Studie
In 2013 studeerde ik af van de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) in Den Haag. Ik ben een échte CMV’er met een groot hart voor kunst, cultuur en medemens. Pas toen ik studeerde wist ik dat ik altijd al die creatieve, sociale organisator in me had. Als jong meisje van 6 organiseerde ik al allerlei activiteiten voor vriendjes en vriendinnetjes en familie, deed ik optredens tussen de schuifdeuren en was ik onbewust al bezig met het geluk en welzijn van andere mensen.

Favoriete vrijetijdsbesteding
Zingen, karate, dansen, leuke dingen organiseren, eten met vrienden en familie, op reis gaan, avonturen beleven en geluksmomentjes creëren.

Werkzaam bij S4C sinds …
… november 2015. Ik heb het programma zelf niet gevolgd voor ik aan de slag ging bij Starters4Communities. Dat vind ik soms wel jammer, als ik zie wat voor band starters met elkaar opbouwen en hoeveel ze uit het programma halen. Toch weet ik inmiddels, na het coördineren van twee programma’s, hoe het moet zijn om starter te zijn. Ik kan het iedereen aanraden!

Wat beweegt jou?
Ontwikkeling. Ontwikkeling van mezelf, maar zeker ook van een ander. Als ik daar een rol in kan spelen en iemand zie opbloeien en ontwikkelen, dat motiveert me enorm! De rode draad in mijn leven is om anderen mensen blij te maken met wat ik doe. Ik heb heel veel over voor die glimlach op iemands gezicht. Als andere mensen gelukkig zijn en ik heb hier een steentje aan bijgedragen dan word ik daar ook gelukkig van.

Grootste uitdaging
Ik ben een gevoelsmens, dus als er iets ergs gebeurt dan vind ik het moeilijk om dat los te laten. Een gevoel is immers lastig om uit te schakelen. Ook moet ik mezelf er soms aan herinneren dat ik niet alle wijsheid in pacht heb en vooral ook dat dat helemaal niet erg is. Je kan niet overal goed in zijn.

Wat zal je nooit vergeten
Dat je tijdens programma’s ziet dat starters zich ontplooien, hun talenten ontdekken en richting geven aan hun toekomst. Het is echt heel erg tof en bijzonder om te ervaren dat dat in zo’n korte tijd tot stand kan komen. Ook vind ik het heel speciaal om steeds weer hele bijzondere vriendschappen te zien ontstaan. Tussen starters, maar ook tussen collega’s. Mijn Haagse mede-coördinatoren Jet en Daisy heb ik écht in mijn hart gesloten. Ik beschouw ze als super collega’s, goede vriendinnen en fijne samenwerkingen. Dit draag je automatisch natuurlijk ook uit aan de groep die we begeleiden. Ik vind het tof dat we deze Starters4Communities-reis samen mogen meemaken en samen kunnen bijdragen aan ontwikkeling en groei.

ontdek meer

Ontwikkelprogramma voor gemeenten

Ontwikkelprogramma voor gemeenten

Gemeenten worden geconfronteerd met grote sociale en duurzame vraagstukken. Er zijn nieuwe oplossingen nodig die breed gedragen worden. Sociaal ondernemers zoeken naar deze oplossingen en zijn een belangrijke schakel voor vernieuwing in de gemeente. Het effectief...

read more
More you for a better world

More you for a better world

Kimberlij over zelfliefde, ondernemerschap en de wereld “More you for a better world”. Dat is de slogan van Kimberlij Hermeler, die als een rode draad door haar leven loopt. Als coach, onderneemster en coördinator bij Starters4Communities Rotterdam begeleidt zij...

read more
Sociale en duurzame impact in Utrecht

Sociale en duurzame impact in Utrecht

Hoe kun je op lokaal niveau bijdragen aan een duurzame en sociale toekomst? Veel ondernemers en betrokken bewoners zetten zich in voor een missie met impact. Lees meer over huidige impactprojecten in Utrecht en hoe zij bottom-up sociale en duurzame verandering...

read more
‘Digital Detox’: van passie tot pilot

‘Digital Detox’: van passie tot pilot

De fase van crowdfunding in onze programma’s leidt vaak tot bijzondere en inspirerende projecten. Zo ondernemen ook Fi en Margreet uit Den Haag er op los met hun concept voor ‘Digital Detox’ weekenden. Het concept is een mix van beide passies, zoals yoga, coaching en...

read more
Think global, act local

Think global, act local

We kennen allemaal de uitdrukking “een beter milieu begint bij jezelf”. Wij geloven in deze gedachte en willen hem groter trekken: verander de wereld en begin bij jezelf… Maar hoe doe je dat? Wat kan jij als individu bijdragen aan grote maatschappelijke en duurzame...

read more