stories

Het S4C dreamteam met Mijke

NaamMijke Joosten
Leeftijd:31
Tags: Precies, bewust, enthousiast, rustig, nieuwsgierig, speels en kritisch
Talenten: Luisteren, helderheid scheppen, mensen meenemen, organiseren en puntjes op de i zetten.

Studie
Theaterwetenschap & Taal en communicatie (UvA). Hoe breng je een boodschap over? Hoe zorg je ervoor dat alle onderdelen van een tekst of voorstelling samen een geheel worden? Ik heb er geleerd om me steeds afvragen wie het publiek is en of je je doel bereikt met het middel dat je gebruikt. Ook heel nuttig bij het ontwerpen van workshops!

Favoriete vrijetijdsbesteding
Lezen, reizen, films & documentaires, snowboarden

Werkzaam bij S4C sinds …
Februari 2016 – en ik kan bijna niet geloven dat ‘mijn’ eerste programma alweer is afgelopen! Ik deed als deelnemer mee aan Oost V en dat was een hele toffe ervaring met een hele fijne en diverse groep. En toen meteen door als coördinator van Oost VI, beter wordt het niet! Of toch, met Oost VII?!

Wat beweegt jou?
Ik word er blij van wanneer ik dingen beter kan maken: handiger, of mooier, of effectiever. Als ik een beetje glans kan toevoegen, energie kan brengen of als ik iemand kan helpen iets van zichzelf te ontdekken. En ik vind het tof als mensen zichzelf verbazen met nieuwe vragen, antwoorden of inzichten. “Dit was mijn leerdoel, maar ik vind het ook nog eens heel leuk!” bijvoorbeeld : ).

Grootste uitdaging.
Soms zie ik teveel beren op de weg of leg ik de lat te hoog. Dat kost veel energie en levert niet superveel op. Tegelijkertijd vind ik kwaliteit belangrijk; wat je doet, goed doen. Dus zoek ik naar de goeie balans; experimenteren kun je leren..

Wat zal je nooit vergeten.
Het spontane etentje met een paar starters bij een klein tentje in Oost, waar we ineens echt open waren over onze liefste wensen en grootste dromen. Zoveel eerlijkheid en support maakte het programma extra waardevol.

Een tip voor de lezer!
Hou je successen bij! Maak elke dag een lijstje van de 5 bronnen van succes volgens trainer en coach Cor van der Sluis;

– een gewenst, behaald resultaat
– een actie (gepland en gedaan, of: na aarzeling gedaan)
– uitbreiding van je kennis
– een nieuw inzicht (Aha!)
– een geïdentificeerde fout

ontdek meer

The problem with global tourism

by Isabella Krammer Tourism accounts for about 5% of global carbon emissions, which are mainly caused by intensive air travel and accommodation heating, air-conditioning, and more. In addition to tourism’s climate impact, year-round overcrowding in popular holiday...

read more

‘Digital Detox’: van passie tot pilot

De fase van crowdfunding in onze programma’s leidt vaak tot bijzondere en inspirerende projecten. Zo ondernemen ook Fi en Margreet uit Den Haag er op los met hun concept voor ‘Digital Detox’ weekenden. Het concept is een mix van beide passies, zoals yoga, coaching en...

read more

Think global, act local

We kennen allemaal de uitdrukking “een beter milieu begint bij jezelf”. Wij geloven in deze gedachte en willen hem groter trekken: verander de wereld en begin bij jezelf… Maar hoe doe je dat? Wat kan jij als individu bijdragen aan grote maatschappelijke en duurzame...

read more

Van burgerparticipatie, naar verbinding en realisatie

Antje Tilstra, programma coördinator sociaal ondernemen bij Starters4Communities en één van de projectleiders van Wijkkunde, vertelt hoe zij verbinding leggen tussen verschillende partijen: “Wat voor vragen spelen er nu en waar loop je tegenaan? – Daar zijn wij bij Wijkkunde vaak benieuwd naar. In de maandelijkse gesprekken kunnen bewoners hun hulpvraag met ons delen. Gelijk aan het einde van het gesprek kunnen wij ze naar de juiste personen doorverwijzen binnen ons netwerk. Zo zijn wij een verbindende partij. Soms maken we gebruik van sociaal kapitaal en nodigen we bij de gesprekken de juiste mensen uit die veel ervaring hebben met een bepaald onderwerp. Zo wordt er expertise en ervaringen uitgewisseld. Aan het einde wordt er een verslag met actiepunten opgesteld, zodat zij direct verder kunnen”.

read more

Deep Democracy | Young Impactmakers

SUCCEED IN GROUP PROJECTS AND GET THE BEST OUT OF YOUR TEAM! Powerful group decisions are often the result of combining individual knowledge, talents, experiences and emotions. During this Young Impactmakers event, you will learn about the basics of the Deep Democracy...

read more

0