stories

Het S4C dreamteam met Steef

Sinds februari werkt Steef van Lokven als programma coördinator in Utrecht. Graag stellen we haar aan jou voor!

Naam: Steef van Lokven
Leeftijd: 24
Tags: Aanpakker, Betrokken, Enthousiast, Verantwoordelijk en Gevoelsmens

Talenten: Organiseren, win-win creëren, strategieën omzetten in concrete acties, oplossingsgericht denken en een goed luisterend oor.

Studie
Ik begon aan een bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies in Nijmegen en kwam in aanraking met de meest complexe wereldproblemen: honger, armoede, ziektes, oorlog, milieu, klimaat, duurzaamheid, noem maar op. Ik creëerde een groot bewust zijn voor mens en maatschappij, maar bleef mezelf de vraag stellen: wat kan ik zelf doen als oplossing voor deze complexe uitdagingen? Ik miste tools en vaardigheden en besloot een master Ondernemerschap te doen. Hierin heb ik mij gespecialiseerd in sociaal ondernemen en hou ik mezelf graag bezig met maatschappelijke organisaties en projecten met de juiste intenties.

Favoriete vrijetijdsbesteding
De wereld ontdekken, dansen op festivals, de natuur induiken, vrienden opzoeken en het liefst een combi van deze vier!

Werkzaam bij S4C sinds …
Februari 2017! Een paar maandjes en nu al onmisbaar leuk!

Wat beweegt jou?
Zodra ik kan meedenken over (nieuwe) plannen voor mooie dingen ben ik al heel snel in mijn nopjes. Ik hou ervan om te observeren en alert te zijn op de dingen om mij heen: in de samenleving, in mijn vriendinnengroep, familie, de wijk, de stad. Er gebeuren zoveel mooie dingen. Groot en klein. Daar wil ik me de rest van mijn leven mee bezighouden.

Grootste uitdaging
Omgaan met veranderingen. Ik kijk op tegen mensen die ergens heel verwachtingsloos in kunnen staan en altijd open staan voor nieuwe en veranderbare plannen. Mijn comfort zone: weten waar ik aan toe ben. Leuk ontwikkelpunt dus!

Wat zal je nooit vergeten
Ik zal nooit vergeten dat ik na mijn sollicitatie via een telefoontje hoorde dat ik in Utrecht het programma mocht gaan coördineren. Blijft toch een mijlpaal, een eerste baan na het afronden van je studie! Ik ben blij dat ik mijn carrière via S4C met impact kan starten en hoop daar nog vele starters in te kunnen inspireren!

Welkom bij het team Steef!

ontdek meer

The problem with global tourism

by Isabella Krammer Tourism accounts for about 5% of global carbon emissions, which are mainly caused by intensive air travel and accommodation heating, air-conditioning, and more. In addition to tourism’s climate impact, year-round overcrowding in popular holiday...

read more

‘Digital Detox’: van passie tot pilot

De fase van crowdfunding in onze programma’s leidt vaak tot bijzondere en inspirerende projecten. Zo ondernemen ook Fi en Margreet uit Den Haag er op los met hun concept voor ‘Digital Detox’ weekenden. Het concept is een mix van beide passies, zoals yoga, coaching en...

read more

Think global, act local

We kennen allemaal de uitdrukking “een beter milieu begint bij jezelf”. Wij geloven in deze gedachte en willen hem groter trekken: verander de wereld en begin bij jezelf… Maar hoe doe je dat? Wat kan jij als individu bijdragen aan grote maatschappelijke en duurzame...

read more

Van burgerparticipatie, naar verbinding en realisatie

Antje Tilstra, programma coördinator sociaal ondernemen bij Starters4Communities en één van de projectleiders van Wijkkunde, vertelt hoe zij verbinding leggen tussen verschillende partijen: “Wat voor vragen spelen er nu en waar loop je tegenaan? – Daar zijn wij bij Wijkkunde vaak benieuwd naar. In de maandelijkse gesprekken kunnen bewoners hun hulpvraag met ons delen. Gelijk aan het einde van het gesprek kunnen wij ze naar de juiste personen doorverwijzen binnen ons netwerk. Zo zijn wij een verbindende partij. Soms maken we gebruik van sociaal kapitaal en nodigen we bij de gesprekken de juiste mensen uit die veel ervaring hebben met een bepaald onderwerp. Zo wordt er expertise en ervaringen uitgewisseld. Aan het einde wordt er een verslag met actiepunten opgesteld, zodat zij direct verder kunnen”.

read more

Deep Democracy | Young Impactmakers

SUCCEED IN GROUP PROJECTS AND GET THE BEST OUT OF YOUR TEAM! Powerful group decisions are often the result of combining individual knowledge, talents, experiences and emotions. During this Young Impactmakers event, you will learn about the basics of the Deep Democracy...

read more

0