Impact Creators Amsterdam

sociaal ondernemerschap | persoonlijke ontwikkeling | mdt programma

 

 

 

 

90 % wil hierna werken in de sociale en duurzame sector 

Iedereen heeft praktijk ervaring opgedaan in de sociaal-duurzame sector

92% weet hierna wat zijn/haar talenten zijn en hoe deze het beste in te zetten

mdt programma > amsterdam

Wij zien de impact die jij kan maken!

Impact Creators Amsterdam
Wij zien Amsterdam! Met de nieuwe generatie bouwen we samen aan de toekomst van onze stad én die van jou. Het is onze missie om jou een stapje verder te helpen. Ontdek wat je wil, wat je kan en hoe je dat doet. 

Impact Creators Amsterdam is een MDT (Maatschappelijke Dienst Tijd) project en in samenwerking met de Gemeente Amsterdam bieden wij het programma Sociaal Ondernemerschap aan. 

Voor iedereen t/m 27 jaar
Ben je niet ouder dan 27 en heb je zin om je in te zetten voor een project dat jij belangrijk vindt terwijl je je talenten ontwikkelt? Dan is dit trainingsprogramma sociaal ondernemerschap van Impact Creators Amsterdam iets voor jou.

Training sociaal ondernemerschap
Sociaal of duurzaam ondernemerschap betekent dat je met jouw project of idee op een positieve manier bijdraagt aan de wereld.

Maak jij Amsterdam nog socialer en mooier? Wil je iets met je handen doen, of juist met je hoofd? Een filmfestival of een buurtdebat met jongeren organiseren? In de wereld van de socials duiken, je over de plastic soep buigen of over dieren ontfermen?

Samen met andere jongeren ga je aan de slag, en zet je je nieuwe skills direct in bij een Amsterdamse organisatie met een positieve impact. 

Wat ga je doen?
Tijdens het trainingsprogramma maak je kennis met toffe organisaties en krijg je trainingen in skills waar je echt wat aan hebt zoals Crowdsourcing, Design Thinking, Business Model Canvas, pitchen en nog veel meer. 

Eén ding staat vast: met innovatieve trainingen en uitdagende opdrachten halen we je uit je comfort-zone, leer je ondernemend denken, ontmoet je nieuwe mensen en werk je aan jezelf. 

Persoonlijke groei
Impact Creators Amsterdam is meer dan een trainingsprogramma; het is een groeitraject. De focus komt dus ook op jouw persoonlijke ontwikkeling te liggen.

Guess what? Deelname is gratis. 

Meer weten?
Laat je gegevens achter en wij sturen jou snel een mailtje met alles wat je moet weten!

TIP: Check ook de datum van de volgende info avond!

I

start

Kick-off: vrijdag 22 oktober (09:30 – 16:00)

Trainingsdagen: wekelijks op vrijdag van 9.30 tot 13.00

tijd

20 weken, ong. 16 uur per week

Per week:

  • 4 uur (online) training
  • 12-16 uur zelf aan de slag met je team, bij een organisatie/ je eigen start-up project

Deelname is gratis. 

 

p

maatregelen rond covid-19

We volgen de RIVM maatregelen. 

  • Trainingen vinden live plaats.
  • We houden 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Als je ziek/verkouden bent blijf je thuis. 
  • Daarnaast zullen we ook de regels van de locaties waar we komen in acht nemen.

wat maakt ons uniek?

Sociaal ondernemen in de praktijk, intensieve trainingen en een leuke tijd met de groep. 

Z

Maak direct verschil

Ga direct aan de slag bij een sociale onderneming of werk aan je eigen idee. 

Z

Ontdek je talenten

Dit is meer dan een trainingsprogramma: het is een groeitraject waarin je jouw talenten ontdekt en ontwikkelt.

Z

Breid je netwerk uit

Maak nieuwe vrienden, leer je Amsterdamse sociale ondernemers kennen en breid je netwerk uit. Samen zorgen we bottom-up voor verandering.

Deelnemer Fabio

“Ik geloof dat zodra we kiezen voor verbondenheid, duurzaamheid en sociale cohesie we de wereld een beetje mooier maken. Ik ben op dit moment o.a. bezig met het creëren van een Tiny house community en het verduurzamen van Stadsboerderij Osdorp. Ik heb nóg meer de bevestiging gekregen dat ik vooral wil DOEN en ik kijk met veel enthousiasme uit naar een mooie toekomst!”

veelgestelde vragen

Haal ik tijdens de COVID-19 maatregelen wel voldoende uit het programma?

Wij hebben ons programma aangepast op de huidige maatregelen en volgen steeds de overheidsrichtlijnen. Wanneer bijvoorbeeld scholen gesloten zijn, vinden ook onze groepstrainingen online plaats in interactieve setting. Ook selecteren wij alleen initiatieven waarbij je op afstand makkelijk aan de slag kunt met hun vraagstukken. 

Voor huidige deelnemers geeft het programma juist houvast en levert het interessante thema’s op. Initiatieven als ‘support your local’ en ‘coronahelpers’ laten zien dat we door de coronacrisis een versterkt gevoel van saamhorigheid ervaren. Ook maakt het van wereldburgers weer buurtburgers. Daarom geloven wij dat deze crisis de transitie naar sociale cohesie en duurzaamheid kan versnellen. Help jij mee?

Moet ik, om mee te doen aan Sociaal Ondernemerschap (werk aan eigen idee), vooraf al een idee hebben voor een sociaal project?

Je hoeft vooraf absoluut geen idee te hebben voor het project. Door middel van inspiratietours, workshops en groepsgesprekken gaan jullie verschillende sociale ideeën bedenken en uitwerken.

Hoe waardevol is het diploma? Hoe kijken werkgevers hier tegenaan?

Impact Creators Amsterdam is een MDT project van Amsterdam. De Burgemeester en wethouders steunen jullie in het traject. En het certificaat heeft zeker veel waarde voor jouw CV.  In overleg met de coördinatie kan je zelfs officiële kwalificaties krijgen!

Waar moet ik aan voldoen om mee te doen?

Voor inschrijving van dit programma stellen we geen vooropleidingseisen. Wel zoeken wij naar deelnemers die dezelfde intrinsieke motivatie delen om verandering te brengen in Amsterdam. Ook is het belangrijk dat je voldoende tijd kunt vrijmaken voor het programma. En je bent minimaal 16 en maximaal 27 jaar. 

Dit programma is onderdeel van Impact Creators Amsterdam,
proeftuin van Maatschappelijke Diensttijd (MDT).

partners

in het kort

Starters4Communities werkt met starters en professionals aan directe impact én de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière. Met onze programma’s leer je jouw rol pakken als changemaker terwijl je de impact en het businessmodel van een sociale start-up versterkt. Samen sterker. 

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.