stories

In mijn werk altijd op impact te sturen

Gemma Verijdt (26) deed in Den Bosch mee aan een programma voor S4C waarbij ze actief was voor het initiatief de Klussendienst. Inmiddels is ze als trainee duurzaamheid actief bij de gemeente Leidschendam- Voorburg. “Door Starters4Communites kon ik na mijn studie verder groeien.”

Wijze lessen

In haar nieuwe rol focust ze zich daarbij vooral op de duurzaamheidsagenda in die gemeente. “Eén van de projecten waar ik mee bezig ben is het verduurzamen van sportverenigingen,” aldus Gemma. “Het mooie van S4C is dat je daar echte wijk- en buurtinitiatieven hebt.” Volgens de voormalig S4C-trainee vinden veel gemeenten het lastig om burgers te activeren. “Dit nam ik heel erg mee uit mijn tijd bij Starters4Communities.”

“Het mooie van S4C is dat je daar echte wijk- en buurtinitiatieven hebt.”

S4C-periode

Tijdens deze periode was ze vaak in Hambaken, een wijk in Den Bosch, te vinden. Hier zette zij zich in voor de Klussendienst. Dit buurtinitiatief gaat langs bij mensen die een klusje hebben, maar die hier door allerlei redenen niet toe in staat zijn. “Zij kunnen op de een of andere manier niet mee in de arbeidsmolen, maar willen wel wat teruggeven aan de maatschappij. Dat vind ik er zo mooi aan.”

Zelf sociaal ondernemen

De enthousiaste Gemma sluit niet uit dat ze ooit zelf gaat sociaal ondernemen. “Maar dan zou ik eerst meer werkervaring willen opdoen”, zo zegt ze. “Net als bij sociaal ondernemen probeer ik in mijn werk altijd op impact te sturen en niet op winst maken.” Voor haar is de vraag: ‘Hoe gaan we zorgen voor een zo groot mogelijke maatschappelijke positieve impact?’ erg belangrijk.

“Net als bij sociaal ondernemen probeer ik in mijn werk altijd op impact te sturen en niet op winst maken.”

Verder groeien

Gemma Verijdt raadt een S4C-programma aan bij mensen die na hun studie twijfelen over hoe nu verder. “Ik deed zelf mee omdat ik voelde dat ik een aantal skills miste. Je ontwikkelt jezelf actief en levert een positieve bijdrage.” Ze zag zichzelf en anderen tijdens het programma groeien. “Dat vind ik gewoon zo mooi!”

ontdek meer

The problem with global tourism

by Isabella Krammer Tourism accounts for about 5% of global carbon emissions, which are mainly caused by intensive air travel and accommodation heating, air-conditioning, and more. In addition to tourism’s climate impact, year-round overcrowding in popular holiday...

read more

‘Digital Detox’: van passie tot pilot

De fase van crowdfunding in onze programma’s leidt vaak tot bijzondere en inspirerende projecten. Zo ondernemen ook Fi en Margreet uit Den Haag er op los met hun concept voor ‘Digital Detox’ weekenden. Het concept is een mix van beide passies, zoals yoga, coaching en...

read more

Think global, act local

We kennen allemaal de uitdrukking “een beter milieu begint bij jezelf”. Wij geloven in deze gedachte en willen hem groter trekken: verander de wereld en begin bij jezelf… Maar hoe doe je dat? Wat kan jij als individu bijdragen aan grote maatschappelijke en duurzame...

read more

Van burgerparticipatie, naar verbinding en realisatie

Antje Tilstra, programma coördinator sociaal ondernemen bij Starters4Communities en één van de projectleiders van Wijkkunde, vertelt hoe zij verbinding leggen tussen verschillende partijen: “Wat voor vragen spelen er nu en waar loop je tegenaan? – Daar zijn wij bij Wijkkunde vaak benieuwd naar. In de maandelijkse gesprekken kunnen bewoners hun hulpvraag met ons delen. Gelijk aan het einde van het gesprek kunnen wij ze naar de juiste personen doorverwijzen binnen ons netwerk. Zo zijn wij een verbindende partij. Soms maken we gebruik van sociaal kapitaal en nodigen we bij de gesprekken de juiste mensen uit die veel ervaring hebben met een bepaald onderwerp. Zo wordt er expertise en ervaringen uitgewisseld. Aan het einde wordt er een verslag met actiepunten opgesteld, zodat zij direct verder kunnen”.

read more

Deep Democracy | Young Impactmakers

SUCCEED IN GROUP PROJECTS AND GET THE BEST OUT OF YOUR TEAM! Powerful group decisions are often the result of combining individual knowledge, talents, experiences and emotions. During this Young Impactmakers event, you will learn about the basics of the Deep Democracy...

read more

0