stories

Innoveer met Impact!

Sociaal ondernemen is in opmars en biedt volop kansen voor gemeente, zorg- en welzijnsinstellingen. Starters4Communities ontwikkelde samen met Movisie het traject “Innoveer met Impact” om organisaties te helpen profiteren.

In een serie workshops werken medewerkers experimenteel aan de opzet van een nieuw idee of businessmodel voor een bestaand aanbod. We nemen je mee in onze beproefde methodes, gereedschappen en creatieve manier van denken. In een leren-door-te-doen-omgeving worden nieuwe ideeën onmiddellijk in context geplaatst en gevalideerd met eindgebruikers. Naast het uitwerken van een concreet concept krijgen deelnemers de gereedschappen om deze aanpak te integreren binnen hun organisatie.

Het traject bestaat uit zes workshops van een halve dag.

 

Kennismaking.
Introductie over innovatie in het maatschappelijk veld. We verkennen elkaars ambities en de daarachter liggende visie.

Verbeelden.
We brengen de behoeftes en de oplossing voor de klant in kaart: welke waarde creëer je?

Business Modellen.
We gaan aan de hand van de waardepropositie aan de slag met het opstellen van mogelijke business modellen voor de twee beste ideeën. Aannames worden getoetst.

Verdieping.
Met de bevindingen gaan we het Business Model Canvas verdiepen. We brengen in kaart wat en wie er nodig is om dit business model te laten slagen.

Planvorming.
Welke conclusies kunnen we trekken uit de experimenten? Welke informatie ontbreekt en welke stappen moeten nog genomen worden?

Branding, storytelling en pitchen
We brengen de behoeftes en de oplossing voor de klant in kaart: welke waarde creëer je?

Hiernaast bieden we aanvullende mogelijkheden zoals coaching per team, gefaciliteerde brainstormsessies en masterclasses in crowdfunding, social design en ondernemend werken.

Interesse? Mail info@s4c.tamarslooves.nl of bel Myrthe Lanting op 06 4427 4748.

Bekijk hieronder de brochure of download als pdf: brochure Innoveer met impact.

ontdek meer

The problem with global tourism

by Isabella Krammer Tourism accounts for about 5% of global carbon emissions, which are mainly caused by intensive air travel and accommodation heating, air-conditioning, and more. In addition to tourism’s climate impact, year-round overcrowding in popular holiday...

read more

‘Digital Detox’: van passie tot pilot

De fase van crowdfunding in onze programma’s leidt vaak tot bijzondere en inspirerende projecten. Zo ondernemen ook Fi en Margreet uit Den Haag er op los met hun concept voor ‘Digital Detox’ weekenden. Het concept is een mix van beide passies, zoals yoga, coaching en...

read more

Think global, act local

We kennen allemaal de uitdrukking “een beter milieu begint bij jezelf”. Wij geloven in deze gedachte en willen hem groter trekken: verander de wereld en begin bij jezelf… Maar hoe doe je dat? Wat kan jij als individu bijdragen aan grote maatschappelijke en duurzame...

read more

Van burgerparticipatie, naar verbinding en realisatie

Antje Tilstra, programma coördinator sociaal ondernemen bij Starters4Communities en één van de projectleiders van Wijkkunde, vertelt hoe zij verbinding leggen tussen verschillende partijen: “Wat voor vragen spelen er nu en waar loop je tegenaan? – Daar zijn wij bij Wijkkunde vaak benieuwd naar. In de maandelijkse gesprekken kunnen bewoners hun hulpvraag met ons delen. Gelijk aan het einde van het gesprek kunnen wij ze naar de juiste personen doorverwijzen binnen ons netwerk. Zo zijn wij een verbindende partij. Soms maken we gebruik van sociaal kapitaal en nodigen we bij de gesprekken de juiste mensen uit die veel ervaring hebben met een bepaald onderwerp. Zo wordt er expertise en ervaringen uitgewisseld. Aan het einde wordt er een verslag met actiepunten opgesteld, zodat zij direct verder kunnen”.

read more

Deep Democracy | Young Impactmakers

SUCCEED IN GROUP PROJECTS AND GET THE BEST OUT OF YOUR TEAM! Powerful group decisions are often the result of combining individual knowledge, talents, experiences and emotions. During this Young Impactmakers event, you will learn about the basics of the Deep Democracy...

read more

0