stories

Jeftha – met hart voor hun eigen buurt, impact maken.

Na zijn studie Culturele Antropologie werkte de Amsterdamse Jeftha Kun (31) een tijdje op Schiphol. Leuk werk, maar zeker niet in lijn met zijn studie of ambities. Toen hij vervolgens een programma bij S4C deed, besloot Jeftha te gaan voor de next step. “Tijdens het programma gebeurde het allemaal.”

Jeftha deed mee aan het vierde programma in Amsterdam- Oost en droeg zijn steentje bij aan het initiatief Transition Kids. Een wijkinitiatief dat kinderen de wereld beter probeert te laten begrijpen door middel van educatieve activiteiten, workshops en evenementen. “De groepsdynamiek was onvergetelijk, hier kreeg ik de bevestiging van mijn eigen kwaliteiten.”

Groot denken

Tijdens zijn S4C-tijd leerde Jeftha niet alleen groot te denken: “Eigenlijk kan de impact die je maakt heel klein zijn. Je ziet daar in de wijk allemaal toffe mensen op hele kleine schaal, met hart voor hun eigen buurt, impact maken.”

Richting het einde van het programma kwam Jeftha in contact met Unicef. “Ze vonden het interessant om een samenwerking aan te gaan.” Hij besloot vervolgens proactief te solliciteren op een vacature van de kinderrechtenorganisatie. Met succes, want inmiddels is hij als campagnemarketeer werkzaam voor Unicef Nederland. “Mede door het vertrouwen dat ik weer terugkreeg door Starters4Communities.”

Het verschil maken

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat Jeftha een S4C-programma aanraadt aan menig (net-)afgestudeerde. “Voornamelijk aan mensen die heel erg theoretisch bezig waren tijdens hun studie.” Hij ziet S4C als een waardevolle manier om in aanraking te komen met mensen die het verschil maken op wijkniveau, maar ook met collega’s die samen campagne voeren.

Voor Jeftha Kun veranderde er veel tijdens zijn S4C-tijd: “Ik ben een bedachtzaam type, best vaak ziet men dat als iets negatiefs. Maar je bent wie je bent, omarm dat vooral. Tijdens zo’n programma krijg je dat heel erg mee en dat is top,” zo besluit hij.

ontdek meer

The problem with global tourism

by Isabella Krammer Tourism accounts for about 5% of global carbon emissions, which are mainly caused by intensive air travel and accommodation heating, air-conditioning, and more. In addition to tourism’s climate impact, year-round overcrowding in popular holiday...

read more

‘Digital Detox’: van passie tot pilot

De fase van crowdfunding in onze programma’s leidt vaak tot bijzondere en inspirerende projecten. Zo ondernemen ook Fi en Margreet uit Den Haag er op los met hun concept voor ‘Digital Detox’ weekenden. Het concept is een mix van beide passies, zoals yoga, coaching en...

read more

Think global, act local

We kennen allemaal de uitdrukking “een beter milieu begint bij jezelf”. Wij geloven in deze gedachte en willen hem groter trekken: verander de wereld en begin bij jezelf… Maar hoe doe je dat? Wat kan jij als individu bijdragen aan grote maatschappelijke en duurzame...

read more

Van burgerparticipatie, naar verbinding en realisatie

Antje Tilstra, programma coördinator sociaal ondernemen bij Starters4Communities en één van de projectleiders van Wijkkunde, vertelt hoe zij verbinding leggen tussen verschillende partijen: “Wat voor vragen spelen er nu en waar loop je tegenaan? – Daar zijn wij bij Wijkkunde vaak benieuwd naar. In de maandelijkse gesprekken kunnen bewoners hun hulpvraag met ons delen. Gelijk aan het einde van het gesprek kunnen wij ze naar de juiste personen doorverwijzen binnen ons netwerk. Zo zijn wij een verbindende partij. Soms maken we gebruik van sociaal kapitaal en nodigen we bij de gesprekken de juiste mensen uit die veel ervaring hebben met een bepaald onderwerp. Zo wordt er expertise en ervaringen uitgewisseld. Aan het einde wordt er een verslag met actiepunten opgesteld, zodat zij direct verder kunnen”.

read more

Deep Democracy | Young Impactmakers

SUCCEED IN GROUP PROJECTS AND GET THE BEST OUT OF YOUR TEAM! Powerful group decisions are often the result of combining individual knowledge, talents, experiences and emotions. During this Young Impactmakers event, you will learn about the basics of the Deep Democracy...

read more

0