kick-off alumninetwerk

Er hebben nu 384 starters meegedaan aan het S4C programma! Allemaal talentvolle, jonge mensen met hart voor een betere wereld! Een geweldige community met enorm veel potentieel. Deze community gaan we vanaf nu actief faciliteren. Waarom? Zodat starters elkaar beter verder kunnen helpen met de kickstart van hun carrière met impact! En omdat we samen zoveel meer kunnen bereiken om de samenleving bottom-up en ondernemend te verbeteren.

Starters4Communities vormt de kickstart van een carrière met impact. Zo’n 60% van onze deelnemers vindt al voor het einde van het S4C programma betaald werk op niveau, aansluitend bij passie en talenten en bijdragend aan een sociale samenleving. Vele anderen kort daarna. Starters beginnen hun eigen sociale onderneming of worden werkzaam bij interessante organisaties. Zo werken onze alumni bij de Impact HUB, Social Enterprise NL, Konnektid, Stichting MOVE, Dopper, New Dutch Connections, de Buurtcamping, en zo kunnen we nog even doorgaan. Starters dus die bij sociale ondernemingen gaan werken, maar ook bij (lokale) overheden, B Corps, onderzoeksinstanties, welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen of bij wijkinitiatieven zelf. We willen dit netwerk zichtbaar maken voor onze alumni, zodat ze elkaar verder kunnen helpen met de eerste of volgende stap in hun carrière. Zowel offline door regelmatig bijeenkomsten te organiseren, als online door alumni een gezicht en profiel te geven. De S4C aanpak blijft leidend; inspiratie uit de praktijk, co-creatie, leren door te doen, in multidisciplinaire teams waarin plezier niet mag ontbreken. Natuurlijk spelen de alumni zelf een actieve rol in de vormgeving en programmering van het netwerk.

Hiernaast gaat Starters4Communities strategische partnerships vormen met partijen op zoek naar sociaal, ondernemend en jong talent. Plus bieden we sociale ondernemingen, wijkinitiatieven en andere partijen met maatschappelijke vraagstukken de kans om gebruik te maken de enorme denkkracht van onze alumni. Het netwerk creëert vele win-win situaties voor starters en de samenleving!

Kick-off evenement op 10 juni

Op 10 juni was de kick-off van het alumni netwerk! Een fantastische dag met zo’n 100 starters. Er was een vol programma vol inspiratie en netwerkmomenten. Alumni bogen zich over voorgelegde casussen door social enterprise 42 Education en Boro*Mini, werden geïnspireerd door de oprichter van Yoni en visie van Meino Zandwijk van dutch over leiderschap. Samen met onze eigen cameramannen van Het Shot werden er video-CV’s gemaakt. Alumna Vera Duivenvoorden vertelde over het opzetten van haar sociale onderneming en haar groeiende fotografieproject Kijk! Bij alumna Cyntha van den Broek van C-Coaching kon je terecht voor een stress-test en persoonlijk gesprek. Onze eigen Sophie Kiesouw en Myrthe Lanting faciliteerden een interactieve kennismaking, met Rutger van Weeren gingen alumni aan de slag met de Marshmallow Challenge, en alumni Kimberlij Hermeler en Joris Bruinsma faciliteerden de brainstormsessies. We sloten af met een borrel en een selecte groep feestte door tot in de vroege uurtjes. Dat er nog velen van zulke dagen mogen volgen!

Zie hier de video over de opzet van het alumninetwerk, met beeldmateriaal van de kick-off!

ontdek meer

Van burgerparticipatie, naar verbinding en realisatie

Antje Tilstra, programma coördinator sociaal ondernemen bij Starters4Communities en één van de projectleiders van Wijkkunde, vertelt hoe zij verbinding leggen tussen verschillende partijen: “Wat voor vragen spelen er nu en waar loop je tegenaan? – Daar zijn wij bij Wijkkunde vaak benieuwd naar. In de maandelijkse gesprekken kunnen bewoners hun hulpvraag met ons delen. Gelijk aan het einde van het gesprek kunnen wij ze naar de juiste personen doorverwijzen binnen ons netwerk. Zo zijn wij een verbindende partij. Soms maken we gebruik van sociaal kapitaal en nodigen we bij de gesprekken de juiste mensen uit die veel ervaring hebben met een bepaald onderwerp. Zo wordt er expertise en ervaringen uitgewisseld. Aan het einde wordt er een verslag met actiepunten opgesteld, zodat zij direct verder kunnen”.

read more

Deep Democracy | Young Impactmakers

SUCCEED IN GROUP PROJECTS AND GET THE BEST OUT OF YOUR TEAM! Powerful group decisions are often the result of combining individual knowledge, talents, experiences and emotions. During this Young Impactmakers event, you will learn about the basics of the Deep Democracy...

read more

Een Taalrijke Keuken: Broodje Aap & Linke Soep

Spelen met woorden in de ruimte die in elke cultuur populair blijft: de keuken. De universele taal van lekker eten is immers ingebakken bij ons allemaal. Maar dat woorden overbodig zijn, is geenszins het geval. Geen saaie taalcursussen, maar een gezellige, ondernemende, heerlijk geurende, taalrijke keuken. Bij lunch- en dinerroom Broodje Aap & Linke Soep komen alle culturen samen. Vrijwilligers en nieuwkomers staan samen in de keuken om jouw maaltje te bereiden.

read more

0