Kim – Kijkt terug op een mooie periode in Amsterdam West

Toen de bladeren van de hoofdstedelijke bomen vielen, in het najaar van 2016, was de enthousiaste Kim Renskers onderdeel van het S4C-programma in Amsterdam- West. Inmiddels kijkt ze als alumna terug op een mooie periode: “Ik heb er erg veel uitgehaald.”

Geen voldoening

De Amsterdamse studeerde voordat ze zich bij Starters4Communities aanmeldde aan de Hogere Hotelschool in Maastricht. Na haar afstuderen belandde ze bij een commercieel bedrijf. “Maar na een tijdje vond ik daar geen voldoening meer”, zo legt ze uit. Kim zegde haar baan op en kwam via Facebook terecht bij S4C. Hoewel ze in eerste instantie niet wist wat het was, kwam ze na wat verdieping tot een belangrijk inzicht: “Het kwam voor mij over als de ideale middenweg tussen een commercieel bedrijf en een stichting.”

Take CareBnB

Als S4C-starter in Amsterdam vond ze een plek bij Takecarebnb, een organisatie die het mogelijk maakt dat vluchtelingen die in afwachting zijn van een eigen huis tijdelijk bij gastgezinnen logeren. “Ik hielp voornamelijk bij de bedrijfsvoering.” Na drie maanden kwam ze tot de conclusie dat Takecarebnb meer dan alleen hun dienst moet verkopen. “Ik denk eigenlijk dat Takecarebnb meer richting het aanbieden van een product moet gaan.”

Persoonlijke leerdoelen

Haar persoonlijke leerdoel was vooral om meer te weten te komen over sociaal ondernemen. “Ik leerde dat ik voor namelijk een doener ben, en dat je van werken ook heel gelukkig kan worden” aldus Kim. “Je kunt veel meer je werk betrekken bij je persoonlijke missie.”

“Je kunt veel meer je werk betrekken bij je persoonlijke missie.”

Inmiddels werkt Kim Renskers onder andere parttime bij het Danspaleis, een onderneming waar ze mede dankzij haar S4C-ervaring kon werken. “Danspaleis is een organisatie die echt denkt als sociale onderneming; het gaat hier heel goed!”

ontdek meer

Van burgerparticipatie, naar verbinding en realisatie

Antje Tilstra, programma coördinator sociaal ondernemen bij Starters4Communities en één van de projectleiders van Wijkkunde, vertelt hoe zij verbinding leggen tussen verschillende partijen: “Wat voor vragen spelen er nu en waar loop je tegenaan? – Daar zijn wij bij Wijkkunde vaak benieuwd naar. In de maandelijkse gesprekken kunnen bewoners hun hulpvraag met ons delen. Gelijk aan het einde van het gesprek kunnen wij ze naar de juiste personen doorverwijzen binnen ons netwerk. Zo zijn wij een verbindende partij. Soms maken we gebruik van sociaal kapitaal en nodigen we bij de gesprekken de juiste mensen uit die veel ervaring hebben met een bepaald onderwerp. Zo wordt er expertise en ervaringen uitgewisseld. Aan het einde wordt er een verslag met actiepunten opgesteld, zodat zij direct verder kunnen”.

read more

Deep Democracy | Young Impactmakers

SUCCEED IN GROUP PROJECTS AND GET THE BEST OUT OF YOUR TEAM! Powerful group decisions are often the result of combining individual knowledge, talents, experiences and emotions. During this Young Impactmakers event, you will learn about the basics of the Deep Democracy...

read more

Een Taalrijke Keuken: Broodje Aap & Linke Soep

Spelen met woorden in de ruimte die in elke cultuur populair blijft: de keuken. De universele taal van lekker eten is immers ingebakken bij ons allemaal. Maar dat woorden overbodig zijn, is geenszins het geval. Geen saaie taalcursussen, maar een gezellige, ondernemende, heerlijk geurende, taalrijke keuken. Bij lunch- en dinerroom Broodje Aap & Linke Soep komen alle culturen samen. Vrijwilligers en nieuwkomers staan samen in de keuken om jouw maaltje te bereiden.

read more

0