over ons

visie

Starters4Communities streeft naar een sociaal ondernemende samenleving, bottom-up gevormd door changemakers. Wij geloven dat sociaal ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Wij maken de changemakers die hier voor nodig zijn. 

 

onze impactdoelen

  • Changemakers jagen sociale verandering aan en realiseren een  betekenisvolle carrière met impact.
  • Een samenleving vol bottom-up en duurzame impactprojecten.
  • Een sterk ecosysteem sociaal ondernemen en groeiende beweging van changemakers. 

onze werkwijze

Starters4Communities biedt trainings- en ontwikkelprogramma’s aan waarmee we deelnemers opleiden tot effectieve changemakers met eigen visie. Bij ons leer je door te doen, in teams, met direct resultaat voor impactprojecten. Dit alles vanuit onze eigen praktijkgerichte methode met trainingen, tools, inspiratie, challenges, reflectie, een gids, en deel uitmakend van een groeiende community.

 

Wij verbinden starters en professionals aan impactprojecten

Wij staan voor sociaal ondernemen

w

Ons motto is
leren door te doen

Samen, bottom-up
innoveren

resultaten

Starters4Communities streeft naar impact, kwaliteit en continue verbetering. Hier een overzicht van de resultaten gemeten uit het meest recente evaluatieonderzoek en post-evaluatieonderzoek.

%

… van de deelnemers zegt dat Starters4Communities heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van hun carrière.

%

… heeft een half jaar later werk met positieve impact voor de samenleving.

%

… van de start-ups is significant verder geholpen door de starters.

sociale onderneming

Starters4Communities is een sociale onderneming en B Corp gecertificeerd. Wij zijn primair opgericht voor het behalen van maatschappelijke doeleinden. S4C opereert als (non-profit) Besloten Vennootschap. We vinden deze rechtsvorm beter bij ondernemen passen dan bijvoorbeeld een stichting, en er is nog geen geschikte rechtsvorm voor sociale ondernemingen.

In de statuten staan onze maatschappelijke doelen centraal en zijn artikelen opgenomen omtrent transparantie, stakeholders- en bezoldigingsbeleid. Indien er winst wordt behaald gaat 90% hiervan naar een “Impact Reserve”. Dit betekent dat dit altijd wordt herinvesteerd in onze maatschappelijke impactdoelen. In de toekomst zou de overige 10% kunnen dienen voor medewerkersparticipatie. Een kopie van onze statuten is per mail opvraagbaar naar manon@starters4communities.nl.

Ons jaarverslag van 2016 staat vol persoonlijke verhalen over successen en uitdagingen van deelnemers, impactprojecten en partners bij gemeente en welzijn. Ook als je meer wilt weten over behaalde resultaten, onze organisatiestructuur, financieel verslag en plannen voor de toekomst, dan is het zeker een aanrader om door te lezen! 

partners

partners

in het kort

Starters4Communities werkt met starters en professionals aan directe impact én de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière. Met onze programma's leer je jouw rol pakken als changemaker terwijl je de impact en het businessmodel van een sociale start-up versterkt. Samen sterker. 

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.

0