Over ons

onze visie

Starters4Communities streeft naar een sociaal ondernemende samenleving, bottom-up gevormd door changemakers. Wij geloven dat sociaal ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Wij maken de changemakers die hier voor nodig zijn.

 

onze impactdoelen

  • Changemakers jagen sociale verandering aan en realiseren een  betekenisvolle carrière met impact.
  • Een samenleving vol bottom-up en duurzame impactprojecten.
  • Een sterk ecosysteem sociaal ondernemen en groeiende beweging van changemakers. 

onze werkwijze

Starters4Communities biedt trainings- en ontwikkelprogramma’s aan waarmee we deelnemers opleiden tot effectieve changemakers met eigen visie. Bij ons leer je door te doen, in teams, met direct resultaat voor impactprojecten. Dit alles vanuit onze eigen praktijkgerichte methode met trainingen, tools, inspiratie, challenges, reflectie, een gids, en deel uitmakend van een groeiende community.

 

Wij verbinden starters en professionals aan impactprojecten

Wij staan voor sociaal ondernemen

w

Ons motto is
leren door te doen

Samen, bottom-up
innoveren

resultaten & impact

Starters4Communities streeft naar impact, kwaliteit en continue verbetering. Benieuwd naar onze impactcijfers, resultaten en verhalen achter onze programma’s, deelnemers en projecten?
Ga dan naar onze impact of lees dan ons impact report.

sociale onderneming

Starters4Communities is een sociale onderneming. Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL en opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen. Wij zijn primair opgericht voor het behalen van maatschappelijke doeleinden. S4C opereert als (non-profit) Besloten Vennootschap. We vinden deze rechtsvorm beter bij ondernemen passen dan bijvoorbeeld een stichting, en er is nog geen geschikte rechtsvorm voor sociale ondernemingen.

In de statuten staan onze maatschappelijke doelen centraal en zijn artikelen opgenomen omtrent transparantie, stakeholders- en bezoldigingsbeleid. Indien er winst wordt behaald gaat 90% hiervan naar een “Impact Reserve”. Dit betekent dat dit altijd wordt geherinvesteerd in onze maatschappelijke impactdoelen. In de toekomst zou de overige 10% kunnen dienen voor medewerkersparticipatie. Een kopie van onze statuten is per mail opvraagbaar via manon@starters4communities.nl.

Als je meer wilt weten over behaalde resultaten, mooie succesverhalen en plannen voor de toekomst, lees dan ons Impact Report.

partners

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up sociaal ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van sociale projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.