stories

Robbert Vossers – S4C heeft voor mij heel direct geleid tot een baan

Robbert Vossers (30) was werkzaam bij de gemeente Doetinchem toen hij erachter kwam dat dit niet zijn gedroomde werkgebied was. “Ik dacht: wat wil ik dan?” Toen stuitte de Arnhemmer op Starters4Communities.

“Ik wilde graag weten of sociaal ondernemerschap iets voor mij is. Want ik had wel vaak ideeën die ik wilde uitwerken, wat er tot dan toe nooit van kwam.Een van mijn belangrijkste doelen was om in het sociale domein een netwerk op te bouwen waar ik echt wat mee kan”, zo vertelt Robbert.

Hij besloot zich aan te melden voor een Starters4Communitiesprogramma. Samen met twee andere starters werkte hij tijdens het programma aan sociale onderneming De Buurtcamping.

“We maakten een koppeling tussen de activiteiten en hun verdienmodel. We wilden geen geld verdienen met iets wat totaal geen raakvlak heeft met wat de Buurtcamping doet. Dat klinkt logisch, maar het is toch verleidelijk om hele andere dingen erbij te halen om de financiering rond te krijgen, terwijl dat niet is waar de Buurtcamping voor staat.”

De starters ontwikkelden zo onder andere een ‘Vrienden van de Buurtcamping’-programma en introduceerden het Broodje Buurtcamping bij een lokale lunchroom. Inmiddels werkt Robbert voor het Kansfonds.

 

“Via het alumninetwerk van Starters4Communities worden een heleboel vacatures gedeeld. Zo kwam ik terecht bij het Kansfonds. S4C heeft voor mij dus heel direct geleid tot een baan.”

“Ik heb er daarnaast mijn eerste stappen gezet in het sociale werkveld ener  mijn netwerk in opgebouwd. Eindelijk kreeg ik de bevestiging dat dit het werkveld is waar ik me goed bij voel,”

zo besluit Robbert Vossers

ontdek meer

The problem with global tourism

by Isabella Krammer Tourism accounts for about 5% of global carbon emissions, which are mainly caused by intensive air travel and accommodation heating, air-conditioning, and more. In addition to tourism’s climate impact, year-round overcrowding in popular holiday...

read more

‘Digital Detox’: van passie tot pilot

De fase van crowdfunding in onze programma’s leidt vaak tot bijzondere en inspirerende projecten. Zo ondernemen ook Fi en Margreet uit Den Haag er op los met hun concept voor ‘Digital Detox’ weekenden. Het concept is een mix van beide passies, zoals yoga, coaching en...

read more

Think global, act local

We kennen allemaal de uitdrukking “een beter milieu begint bij jezelf”. Wij geloven in deze gedachte en willen hem groter trekken: verander de wereld en begin bij jezelf… Maar hoe doe je dat? Wat kan jij als individu bijdragen aan grote maatschappelijke en duurzame...

read more

Van burgerparticipatie, naar verbinding en realisatie

Antje Tilstra, programma coördinator sociaal ondernemen bij Starters4Communities en één van de projectleiders van Wijkkunde, vertelt hoe zij verbinding leggen tussen verschillende partijen: “Wat voor vragen spelen er nu en waar loop je tegenaan? – Daar zijn wij bij Wijkkunde vaak benieuwd naar. In de maandelijkse gesprekken kunnen bewoners hun hulpvraag met ons delen. Gelijk aan het einde van het gesprek kunnen wij ze naar de juiste personen doorverwijzen binnen ons netwerk. Zo zijn wij een verbindende partij. Soms maken we gebruik van sociaal kapitaal en nodigen we bij de gesprekken de juiste mensen uit die veel ervaring hebben met een bepaald onderwerp. Zo wordt er expertise en ervaringen uitgewisseld. Aan het einde wordt er een verslag met actiepunten opgesteld, zodat zij direct verder kunnen”.

read more

Deep Democracy | Young Impactmakers

SUCCEED IN GROUP PROJECTS AND GET THE BEST OUT OF YOUR TEAM! Powerful group decisions are often the result of combining individual knowledge, talents, experiences and emotions. During this Young Impactmakers event, you will learn about the basics of the Deep Democracy...

read more

0