Trainingsprogramma Amsterdam

13 weken | voor (young)professionals | praktijkgericht

 

 

 

 

1114+
alumni vormen een
hechte community

90% heeft nu een 
carrière met impact

92% heeft nu een 
duidelijk carrièrepad

programma > amsterdam

Meer impact? Maak er werk van!

Jouw springplank naar werk met impact!
Wil je echt iets doen aan het plastic-probleem? Of juist sociale ongelijkheid aanpakken? Bij Starters4Communities stomen we je klaar voor sociaal ondernemerschap. Sluit je aan bij een groep van 20 ambitieuze mede-veranderaars, leer nieuwe methodieken van ervaren trainers en stroop direct je mouwen op bij een sociale start-up in Amsterdam.

Voor starters en professionals
Wil jij overstappen naar de duurzame sector? Zoek je na je studie praktijkervaring? Of wil je een vliegende start met jouw groene start-up of project op werk? Dit traject is voor starters en professionals die willen groeien in sociaal ondernemerschap, leiderschap en innovatie. Je past de competenties direct toe bij een sociale start-up in Amsterdam en wordt onderdeel van een hecht netwerk van 1114+ veranderaars. 90% van onze alumni heeft binnen 6 maanden een carrière met impact.

Samen bouwen we aan jouw carrière met impact!
Benieuwd of het iets is voor jou? Meld je aan voor de ‘online open avond’ en maak kennis met onze methodiek, trainingen, projecten en community.

I

start

September 2022

 

meer info

Interesse? Vraag een brochure aan en wij nemen contact met je op.

tijd & kosten

 • 13 weken | 10 uur per week | €2480,-
p

maatregelen rond covid-19

We volgen de overheidsrichtlijnen:

 • Indien nodig passen we de opzet van de training aan 
 • Groepstrainingen kunnen worden aangevuld met online sessies

wat maakt ons uniek?

Sociaal ondernemen in de praktijk, intensieve trainingen en een hechte community. Dat maakt van S4C een heuse springplank voor je carrière met impact!

Z

Maak direct verschil

Ga direct aan de slag bij een sociale start-up of project in Amsterdam. Bedenk bijvoorbeeld oplossingen hoe je ouderen uit het isolement haalt of versterk het concept van duurzame kleding.

Z

Versterk je talenten

Met intensieve trainingen halen we je uit je comfortzone, leer je ondernemend denken en voer je (groeps)opdrachten uit. S4C is meer dan een trainingsprogramma; het is een groeitraject.

Z

Breid je netwerk uit

Ondertussen vergroot je jouw netwerk: 1114+ alumni vormen een hechte community voor de rest van je carrière. Samen zorgen we bottom-up voor verandering.

Verhalen van deelnemers: Jeftha kreeg na het programma zijn eerste baan bij Unicef

“Ik koos voor S4C na mijn studie, omdat ik aansluiting zocht bij de sociale sector. Door S4C ontdekte ik veel beter waar mijn kwaliteiten lagen. Na het programma kon ik direct aan de slag bij Unicef. Ook in mijn werk gebruik ik de ondernemende methodieken om sneller beweging te krijgen.”

Verhalen van deelnemers: Lisan zocht inspiratie voor haar sociale start-up

“Met mijn sociale start-up wil ik mindfulness & duurzaam leven stoer en toegankelijk maken. Het S4C-programma helpt mij om het concept te versterken. Ik leer mijn bedrijf beter vermarkten, zie hoe andere sociale initiatieven het aanpakken en doe veel interessante contacten op.”

Verhalen van deelnemers: Tara nam deel aan Fast Track via haar werkgever

“Na mijn studie Milieu & Maatschappij kon ik direct aan de bak bij een commercieel adviesbureau voor bodemonderzoek. Ik miste echter het sociale aspect. Uit je hoofd gaan en ‘iets’ doen. S4C was nét het zetje dat ik nodig had. Tijdens het programma werkte ik met Waste Works aan de Awareness Tegel, gemaakt van afval.”

projecten & start-ups in amsterdam

Versterk het businessmodel, concept of bereik bij een (start-up) project in Amsterdam en maak direct verschil.
Eerdere projecten:

Project: 7 billion presidents

7 Billion Presidents gelooft in een wereld van romantisch kapitalisme: ofwel winst moet ten goede komen van ons allemaal. Ze brengen producten op de markt (bijvoorbeeld For Mankind Beer) en investeren de winst in zonnepanelen. 

De opdracht

 • Vergroten naamsbekendheid
 • Versterken van partners en community

Project: Urban Talentz

Urban Talentz is een multicultureel platform voor (kwetsbare) jongeren en jongvolwassenen tussen de 14 en 30 jaar in Groot-Amsterdam. Zij begeleiden jongeren in het ontwikkelen van talenten, en matchen hen aan organisaties om ervaring op te doen. 

De opdracht

 • Vergroten van het bereik
 • Versterken van de impact

Project: Vraagapp

In Amsterdam zijn er ± 130.000 mensen met een IQ onder de 85. Een groot deel van hen krijgt geen steun. De VraagApp koppelt hen aan vrijwilligers die helpen met kleine vragen. Denk aan brieven, openbaar vervoer, wetten en regels. Zo voorkomt VraagApp dat kleine vragen grote problemen worden.

De opdracht

 • Vergroten van het bereik
 • Versterken van de impact

Project: Atelier Phi

In Atelier Phi wordt kleding op maat en smaak gemaakt door voormalig Syrische vluchtelingen. Klanten ervaren in het atelier hoe de kleding wordt gemaakt, ze ontmoeten de makers en creëren samen een uniek item van duurzaam materiaal.

De opdracht

 • Concurrentieanalyse 
 • Inzicht in behoeften van de doelgroep
 • Samenwerkingen om het concept te versterken

Project: Palais de l’eau

Palais de l’eau maakt 100% organische badkamerproducten voor baby’s en kinderen, zoals handdoeken en badjasjes. Altijd met duurzame materialen en respect voor de natuur. 

De opdracht

 • Inzicht in behoeften van de doelgroep
 • Versterken financiële duurzaamheid

veelgestelde vragen

Haal ik tijdens de COVID-19 maatregelen wel voldoende uit het programma?

Wij hebben ons programma aangepast op de huidige maatregelen en blijven de overheidsrichtlijnen steeds volgen. Wanneer scholen gesloten zijn, vinden ook onze groepstrainingen online plaats in interactieve setting. Ook selecteren wij alleen initiatieven waarbij je op afstand makkelijk aan de slag kunt met hun vraagstukken. 

Voor huidige deelnemers geeft het programma juist houvast en levert het interessante thema’s op. Initiatieven als ‘support your local’ en ‘coronahelpers’ laten zien dat we door de coronacrisis een versterkt gevoel van saamhorigheid ervaren. Ook maakt het van wereldburgers weer buurtburgers. Daarom geloven wij dat deze crisis de transitie naar sociale cohesie en duurzaamheid kan versnellen. Help jij mee?

Moet ik, om mee te doen, een idee hebben voor een eigen start-up?

Je hoeft geen ambities te hebben voor een eigen start-up. De sociaal ondernemende vaardigheden helpen je om ook bij een werkgever sneller beweging te krijgen. Heb je wel een eigen idee? Dan krijg je in dit programma de tools aangereikt om het idee te concretiseren, zodat je toewerkt naar een doordacht businessplan.

Hoe waardevol is het diploma? Hoe kijken werkgevers hier tegenaan?

Wij zijn B-Corp gecertificeerd, aangesloten Social Enterprise NL en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s voor ambitieuze veranderaars. Sindsdien hebben wij meer dan 1.000 trainees opgeleid die nu het verschil maken bij zowel de bekende namen, als mooie start-ups (bv. Social Enterprise NL, Unicef, Seepje). Daarom zijn wij een bekende naam in de sector en verschaft het diploma je goede ingangen. Zodra je het programma afrondt krijg je van ons een officieel diploma en ook kun je alle gevolgde trainingen op LinkedIn plaatsen.

Hoe groot is de kans dat ik dankzij jullie een baan vind?

Zo’n 90% van onze alumni heeft binnen 6 maanden een baan of start-up met impact. Je vergroot namelijk niet alleen je kansen door een sterker CV en betere vaardigheden. Ook krijg je toegang tot een groot en hecht netwerk: de S4C community bestaat 1114+ alumni die elkaar verder helpen. Daarnaast zorgen we voor ingangen die passen bij je gewenste carrière.

Waar moet ik aan voldoen om mee te doen?

Voor inschrijving van dit programma stellen we geen vooropleidingseisen. Wel zoeken wij naar deelnemers die dezelfde intrinsieke motivatie delen om verandering te brengen. Ook is het belangrijk dat je voldoende tijd kunt vrijmaken voor het programma. 

Wat houdt het crowdfund-programma in?

Onze missie is om bottom-up te zorgen voor een sociaal ondernemende maatschappij. Dit kan alleen met een kwalitatief programma dat betaalbaar is voor iedereen. Om de Deep Dive zo laagdrempelig mogelijk te houden (slechts €370,- per deelnemer), leveren Deep Dive-deelnemers hun bijdrage via originele crowdfundingsacties. Naast dat dit de kwaliteit van de opleiding ten goede komt, zeggen alumni dat deze opdracht veel heeft bijgedragen aan hun ondernemende vaardigheden. Leer meer tijdens de open dag of in de brochure.

partners

in het kort

Starters4Communities werkt met starters en professionals aan directe impact én de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière. Met onze programma’s leer je jouw rol pakken als changemaker terwijl je de impact en het businessmodel van een sociale start-up versterkt. Samen sterker. 

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.