starters4communities

amsterdam

een carrière met impact

Wil jij meebouwen aan een sociale en duurzame wereld? Wil jij ervaren wat sociaal ondernemen is en ondernemende skills en mindset ontwikkelen? Lijkt het je gaaf om dit met een groep van 15 ambitieuze startende professionals te doen? Dan is het Starters4Communities programma perfect voor jou.

Samen bouwen we aan jouw carrière met impact!

trainingsprogramma
sociaal ondernemen

In een klein team werk je aan een uitdaging bij een Amsterdams impact project. Je volgt trainingen in sociaal ondernemen en een persoonlijk ontwikkeltraject. Jouw talenten en nieuwe skills breng je direct in de praktijk.

onze methode

Wij bieden je een unieke leerervaring om groots te leren denken en praktische tools, skills en begeleiding om dit in de praktijk toe te passen. Je ontwikkelt in 5 maanden nieuwe inzichten en mindsets. Na deelname heb jij een andere kijk op de wereld en kan je sociale verandering aanjagen.

start programma: woensdag 05 september 2018
locatie: amsterdam

Meld je aan voor een proefavond om kennis te maken en de sfeer te proeven.

 • proefavond 1: dinsdag 3 juli 
 • Proefavond 2: maandag 27 augustus 
Z

maak direct impact bij een start-up

Je gaat als changemaker echt resultaat en impact behalen bij bottom-up sociaal ondernemers.

Z

ontwikkel skills en leiderschap

Je wordt een effectieve changemaker en ontwikkelt sociaal ondernemende skills en ondernemend leiderschap.

Z

community van changemakers

Je gaat deel uitmaken van een warme community van beginnende en professionele changemakers.

de 6 modules

Je leert werken met tools en werkvormen van Design Thinking, Lean Start-Up en Art of Hosting methodes.

De modules dragen elk bij aan de hoofddoelstellingen van het programma: direct impact maken, kennis en vaardigheden in sociaal ondernemen opdoen en de ontwikkeling van ondernemend leiderschap.

take-off

Je proeft aan sociaal ondernemen in theorie en praktijk.

onderneem en mobiliseer

Je leert jouw persoonlijke verhaal ontwikkelen en uit te dragen.

zoek en navigeer

Je bepaalt de visie en beoogde impact van de start-up.

bouw & experimenteer

Je leert werken met verschillende innovatietechnieken.

verbind en betrek

Je leert hoe je een brand bouwt en hoe je een community kan creëren.

vier en implementeer

Kijk vooruit op jouw rol als aanjager van sociale verandering.

impact projecten amsterdam

Starters4Communities heeft al meer dan 90 impactprojecten ondersteund in Amsterdam. Zo maken we samen de stad socialer, duurzamer en ondernemender. 

Nieuwsgierig wat je ongeveer kan verwachten? Buurtbuik en B-Challenged zijn voorbeelden van impactprojecten die we in voorgaande programma’s ondersteunden. Zodra de impactprojecten en start-ups van het volgende programma bekend zijn, vullen we ze aan. Amsterdam-Oost bruist met meer dan 300 sociaal ondernemende impactprojecten!

resultaten

Er hebben nu 750 starters meegedaan aan het Starters4Communities programma. 95% van onze alumni zegt dat we direct hebben bijgedragen aan hun carrière. 90% van onze alumni doet nu werk met impact. Een ander leuk feitje, voor 35% leidde deelname tot nieuwe vriendschappen!

impactproject 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer at blandit nunc. Sed a lectus placerat, sagittis arcu quis, congue libero. In tristique dolor sapien, quis cursus turpis lobortis quis.

Verhalenwinkel/Ondertussen in de Spaarndammerbuurt

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer at blandit nunc. Sed a lectus placerat, sagittis arcu quis, congue libero. In tristique dolor sapien, quis cursus turpis lobortis quis.

BuurtBuik

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer at blandit nunc. Sed a lectus placerat, sagittis arcu quis, congue libero. In tristique dolor sapien, quis cursus turpis lobortis quis.

BORO*MINI

BOOST Ringdijk

Slatuinen

Buurtkamer Corantijn

Boerderij op IJburg

uitgelichte impactprojecten

team amsterdam

steef van lokven

Antropoloog en Sociaal ondernemer! Een organisatietalent die graag mensen verbindt zodat nieuwe waarden ontstaan. Ik word blij van cultuur, out of the box denken en nieuwe ideeën creëren!

 • Luisteren 80%
 • Inlevingsvermogen 85%
 • Stilzitten 10%
mijke joosten

Kritisch en vrolijk. Groepsdier en lezer, nieuwsgierig naar hoe de dingen beter kunnen. Maakt zich sterk voor win-win en persoonlijke ontwikkeling. Passie voor dansen en surfen.

 • Organiseren 95%
 • Kiezen 50%
 • Puntjes op de i 88%
antje tilstra

Nuchter, sterk inlevend vermogen en bekijkt dingen van beide kanten. Streeft naar sociale inclusiviteit en maakt het onmogelijke graag mogelijk. Houdt van de lente en kleding maken.

 • Vaste patronen 10%
 • Doorzetten 90%
 • Oplossingsgericht werken 78%

ervaringen van alumni

“Tijdens het programma deed ik werk waar ik mijn studie Antropologie niet voor nodig had. Door S4C besefte ik me dat ik veel meer kwaliteiten in me had en andere ambities had. Ik leverde mijn contract in en ik kreeg een baan bij Unicef. Bij Starters4Communities leerde ik impact maken op een ondernemende manier, en dat gebruik ik nu nog steeds bij mijn huidige werkzaamheden.”

Jeftha

“Wat ik leerde bij S4C is dat je elkaar echt nodig hebt als groep. Dit is zowel erg belangrijk tijdens de crowdfunding als tijdens de periode dat je het initiatief ondersteunt. Het is fijn om je ervaringen terug te koppelen. Verder ontdekte ik wat ik écht leuk vind. Dit ontwikkel ik verder bij mijn huidige werk bij Milieudefensie.”

Laura

“Starters4Communities daagde mij uit om nieuwe kennis en vaardigheden te ontwikkelen, waardevolle contacten op te doen en mijn kwaliteiten in te zetten voor innovatieve sociale en duurzame initiatieven. Het liet mij zien dat de mogelijkheden voor positieve impact onbegrensd zijn, of het nu gaat om crowdfunding, business modellen of evenementen.”

Henk-Paul

partners

in het kort

Starters4Communities werkt met starters en (young) professionals aan directe impact én de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière. Met onze programma's leer je jouw rol pakken als changemaker terwijl je de impact en het businessmodel van een sociale start-up versterkt. Samen sterker. 

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.

0