starters4communities

breda

een carrière met impact

Wil jij meebouwen aan een sociale en duurzame wereld? Wil jij ervaren wat sociaal ondernemen is en ondernemende skills en mindset ontwikkelen? Lijkt het je gaaf om dit met een groep van 15 ambitieuze startende professionals te doen? Dan is het Starters4Communities programma perfect voor jou.

Samen bouwen we aan jouw carrière met impact!

trainingsprogramma
sociaal ondernemen

In een klein team werk je aan een uitdaging bij een Breda's impactproject. Je volgt trainingen in sociaal ondernemen en een persoonlijk ontwikkeltraject. Jouw talenten en nieuwe skills breng je direct in de praktijk.

onze methode

Wij bieden je een unieke leerervaring om groots te leren denken en praktische tools, skills en begeleiding om dit in de praktijk toe te passen. In een aantal maanden ontwikkel je nieuwe inzichten en mindset. Na deelname heb jij alles in huis om sociale verandering aan te jagen met een eigen onderneming of bij een werkgever.

Daarnaast ga je deel uitmaken van een warme community van 904 beginnende tot professionele changemakers.

start: vrijdag 17 januari 2020

open ochtend

Datum: Vr 10 januari, 10.00 – 12.00 uur 
Locatie: STEK, Veilingkade 9A, Breda

Word jij enthousiast van dit programma? Wil jij je ook inzetten voor sociale en duurzame projecten in Breda? Wil jij met je eigen team aan de slag en deel uitmaken van een community van changemakers?

Dan willen we jou ontmoeten! Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Z

maak direct impact

Je gaat als changemaker echt resultaat behalen bij een sociale start-up. In een team versterk je het concept, bereik en businessmodel.

Z

kennis & skills

Je leert over sociaal ondernemen en hoe je impact kan maken met een duurzaam businessmodel.  Je volgt trainingen over Design Thinking en Lean Start-Up.

Z

ondernemend leiderschap

Een combinatie van persoonlijk leiderschap en ondernemerschap. We dagen je uit met challenges, oefeningen en reflectiemomenten.

kies jouw traject

deep dive

In 5 maanden ervaar je alles wat er bij sociaal ondernemen komt kijken. Je gaat aan de slag bij een echt impactproject. Je besteedt wekelijks 16 uur aan het traject met 1 vaste programmadag. Met een gezamenlijke crowdfund campagne ontwikkel je jouw ondernemende vaardigheden en mindset. Naast de trainingen ondersteunen we met inspiratie uit de praktijk, peer-to-peer support en een persoonlijke S4C-gids die helpt om jouw ondernemend leiderschap verder te ontwikkelen.

fast track

Voor aspirant wereldverbeteraars met minder tijd, bieden we een versneld programma. Ook hier werk je in een team aan een impactproject en doe je ervaring en inspiratie op in de praktijk. Je volgt de 7 beste trainingen door ons geselecteerd, wordt begeleid door jouw S4C-gids en net als de Deep Divers vieren we de behaalde resultaten op het slotevent. Dit programma loopt over 13 weken. Je besteedt er 10 uur per week aan, grotendeels op flexibele tijden.

de 6 modules

Je leert werken met tools en werkvormen van Design Thinking, Lean Start-Up en Art of Hosting methodes.

De modules dragen elk bij aan de hoofddoelstellingen van het programma: direct impact maken, kennis en vaardigheden in sociaal ondernemen opdoen en de ontwikkeling van ondernemend leiderschap.

 

take-off

Je proeft aan sociaal ondernemen in theorie en praktijk.

onderneem en mobiliseer

Je leert jouw persoonlijke verhaal ontwikkelen en uit te dragen.

zoek en navigeer

Je bepaalt de visie en beoogde impact van de start-up.

bouw & experimenteer

Je leert werken met verschillende innovatietechnieken.

verbind en betrek

Je leert hoe je een brand bouwt en hoe je een community kan creëren.

vier en implementeer

Kijk vooruit op jouw rol als aanjager van sociale verandering.

impactprojecten breda

Starters4Communities heeft al meer dan 300 impactprojecten ondersteund. Zo maken we samen de stad socialer, duurzamer en ondernemender. 

Nieuwsgierig wat je ongeveer kan verwachten? Onze impactprojecten hebben altijd een sociale en duurzame missie. Zo zetten zij zich in voor een mooie toekomst. Wij geloven in lokaal impact maken. Daarom zetten wij ons in om bottom-up sociale verandering aan te jagen. Wij ondersteunen sociale start-ups en projecten uit Breda die het verschil maken.

resultaten

Er hebben nu 904 starters meegedaan aan het Starters4Communities programma. 95% van onze alumni zegt dat we direct hebben bijgedragen aan hun carrière. 90% van onze alumni doet nu werk met impact. Een ander leuk feitje, voor 35% leidde deelname tot nieuwe vriendschappen!

tools to work

Tools to Work streeft ernaar dat mensen in Afrika en Nederland zichzelf kunnen ontwikkelen in technische, sociaaleconomische en maatschappelijke zin. Tools to Work draagt hieraan bij door het voor hergebruik geschikt maken van gebruikte productiemiddelen. In dit proces dragen vakkrachten kennis over en worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid om te re-integreren. Tools to Work levert deze gereviseerde productiemiddelen aan instellingen in Afrika ter verbetering van het technisch vakonderwijs, en aan projecten die mensen ondersteunt om zélf in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Ook hier staat kennisoverdracht centraal om de duurzaamheid van de initiatieven te garanderen.

theesalon de struyck

Theesalon de Struyck is een initiatief van vrijwilligers vanuit stichting Theehuis Heuvel. Een stichting die al meer dan 10 jaar bestaat in de wijk Heuvel en zich inzet voor ontmoeting tussen allerlei mensen. Mensen die elkaar waar mogelijk kunnen versterken. In de Theesalon helpen vrijwilligers van verschillende culturen met veel plezier in de keuken of als gastvrouw. Maar ook met Nederlandse taalles, naailes, fietsles, kookles en met het organiseren van activiteiten in de wijk Heuvel en Breda. Wijk Heuvel krijgt nieuwe bewoners met andere achtergronden. Het is belangrijk om ook daarmee de verbindingen te leggen en samen, duurzaam, te zorgen voor een fijne leefomgeving.

nora werkt

Nora Werkt is een werkgever voor mensen met een verstandelijke beperking en heeft als doel mensen met een verstandelijke beperking naar echt werk te begeleiden. Wij doen dit met passie en plezier in een kleinschalige omgeving waarbij wij luisteren naar je individuele wensen. Wij maken talent zichtbaar en laten zien dat onze doelgroep ook echt werk kan doen. Zo dragen wij bij aan een inclusieve arbeidsmarkt door de drempels voor werkgevers te verlagen. Om haar missie te realiseren wil Nora Werkt onderdeel worden van het bedrijfsleven in Breda e.o. en zo echt werk realiseren voor haar werknemers.

team breda

rosemarijn van de wiel

Een echte doorzetter en geen stilzitter. Als dagdromer en creatief onderzoeker altijd bezig met voeding en gezondheid. Gefascineerd door de manier waarop wij oud worden met leefstijl als essentie.

  • Zorgvuldig 90% 90%
  • Inleven in een ander 84% 84%
  • Knopen doorhakken 20% 20%
lieke van boxtel

Levensgenieter en optimist. Persoonlijke ontwikkeling staat altijd voorop. Denkt in kansen en zoekt graag de samenwerking op. Wordt vrolijk van dansen, goed gezelschap en pinguïns.

  • Enthousiasmeren 90% 90%
  • Samenwerken 83% 83%
  • Details 30% 30%

richard derks

Vrolijke analiticus. Loyaal én autonome organisatie-adviseur en ondernemer. Gaat voor initiatief en energie. Altijd halfvol en gericht op samen leren. Ook privé een echte bouwer, schoffelaar en hardloper.

  • aan het denken zetten 81% 81%
  • vooruit gaan 95% 95%
  • keuzes maken 35% 35%

ervaringen van alumni

“Tijdens het programma deed ik werk waar ik mijn studie Antropologie niet voor nodig had. Door S4C besefte ik me dat ik veel meer kwaliteiten in me had en andere ambities had. Ik leverde mijn contract in en ik kreeg een baan bij Unicef. Bij Starters4Communities leerde ik impact maken op een ondernemende manier, en dat gebruik ik nu nog steeds bij mijn huidige werkzaamheden.”

Jeftha

“Wat ik leerde bij S4C is dat je elkaar echt nodig hebt als groep. Dit is zowel erg belangrijk tijdens de crowdfunding als tijdens de periode dat je het initiatief ondersteunt. Het is fijn om je ervaringen terug te koppelen. Verder ontdekte ik wat ik écht leuk vind. Dit ontwikkel ik verder bij mijn huidige werk bij Milieudefensie.”

Laura

“Starters4Communities daagde mij uit om nieuwe kennis en vaardigheden te ontwikkelen, waardevolle contacten op te doen en mijn kwaliteiten in te zetten voor innovatieve sociale en duurzame initiatieven. Het liet mij zien dat de mogelijkheden voor positieve impact onbegrensd zijn, of het nu gaat om crowdfunding, business modellen of evenementen.”

Henk-Paul

partners

in het kort

Starters4Communities werkt met starters en professionals aan directe impact én de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière. Met onze programma's leer je jouw rol pakken als changemaker terwijl je de impact en het businessmodel van een sociale start-up versterkt. Samen sterker. 

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.