starters4communities

Nijmegen

een carrière met impact

Wil jij meebouwen aan een sociale en duurzame wereld? Wil jij ervaren wat sociaal ondernemen is en ondernemende skills en mindset ontwikkelen? Lijkt het je gaaf om dit met een groep van 15 ambitieuze startende professionals te doen? Dan is het Starters4Communities programma perfect voor jou.

Samen bouwen we aan jouw carrière met impact!

trainingsprogramma
sociaal ondernemen

In een klein team werk je aan een uitdaging bij een Nijmeegse impact project. Je volgt trainingen in sociaal ondernemen en een persoonlijk ontwikkeltraject. Jouw talenten en nieuwe skills breng je direct in de praktijk.

onze methode

Wij bieden je een unieke leerervaring om groots te leren denken en praktische tools, skills en begeleiding om dit in de praktijk toe te passen. Je ontwikkelt in 5 maanden nieuwe inzichten en mindsets. Na deelname heb jij een andere kijk op de wereld en kan je sociale verandering aanjagen.

programma start bijna, laatste aanmeldingen!
locatie Nijmegen

Je kunt je tot en met 14 september aanmelden

Z

maak direct impact

Je gaat als changemaker echt resultaat behalen bij een sociale start-up. In een team werk je aan het concept, bereik en businessmodel.

Z

ontwikkel skills en leiderschap

Je wordt een effectieve changemaker en ontwikkelt sociaal ondernemende skills en ondernemend leiderschap.

Z

community van changemakers

Je gaat deel uitmaken van een warme community van beginnende tot professionele changemakers.

de 6 modules

Je leert werken met tools en werkvormen van Design Thinking, Lean Start-Up en Art of Hosting methodes.

De modules dragen elk bij aan de hoofddoelstellingen van het programma: direct impact maken, kennis en vaardigheden in sociaal ondernemen opdoen en de ontwikkeling van ondernemend leiderschap.

take-off

Je proeft aan sociaal ondernemen in theorie en praktijk.

onderneem en mobiliseer

Je leert jouw persoonlijke verhaal ontwikkelen en uit te dragen.

zoek en navigeer

Je bepaalt de visie en beoogde impact van de start-up.

bouw & experimenteer

Je leert werken met verschillende innovatietechnieken.

verbind en betrek

Je leert hoe je een brand bouwt en hoe je een community kan creëren.

vier en implementeer

Kijk vooruit op jouw rol als aanjager van sociale verandering.

impact projecten Nijmegen

Starters4Communities heeft al meer dan 15 impactprojecten ondersteund in Nijmegen. Zo maken we samen de stad socialer, duurzamer en ondernemender. 

Nieuwsgierig wat je ongeveer kan verwachten? De Nijmeegse StadsNomaden en Nacht van de Ommetjes zijn voorbeelden van impactprojecten die we in voorgaande programma’s ondersteunden. Zodra de impactprojecten en start-ups van het volgende programma bekend zijn, vullen we ze aan. Nijmegen bruist met ondernemende impactprojecten!

resultaten

Er hebben nu 750 starters meegedaan aan het Starters4Communities programma. 95% van onze alumni zegt dat we direct heeft bijgedragen aan hun carrière. 90% van onze alumni doet nu werk met impact. Een ander leuk feitje, voor 35% leidde deelname tot nieuwe vriendschappen!

Nacht van de Ommetjes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer at blandit nunc. Sed a lectus placerat, sagittis arcu quis, congue libero. In tristique dolor sapien, quis cursus turpis lobortis quis.

Van Tuin tot Bord

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer at blandit nunc. Sed a lectus placerat, sagittis arcu quis, congue libero. In tristique dolor sapien, quis cursus turpis lobortis quis.

Welkomsttas Nijmegen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer at blandit nunc. Sed a lectus placerat, sagittis arcu quis, congue libero. In tristique dolor sapien, quis cursus turpis lobortis quis.

Wijkatelier Lindenholt

Club Goud

uitgelichte impactprojecten

team nijmegen

Joëlle Baijer

Enthousiaste verbinder die mensen bij elkaar brengt. Weet veel van sociaal ondernemerschap, Afrika, gezondheid en koken. Geniet van lekker eten en buiten zijn in de natuur.

  • Netwerken 91%
  • Crowdfunden 83%
  • Loslaten 23%

Hedda Fleerakkers

Open en nuchter. Zoekt graag naar de krachten van mensen en wil deze versterken en samenbrengen. Passie voor andere culturen, buiten in de natuur zijn en voetbal.

  • Talentontwikkeling 83%
  • Keuzes maken 25%
  • Stressbestendig 73%

ervaringen van alumni

“Ik heb altijd rondgelopen met het idee om voor mijzelf te beginnen, maar hoe en wat precies wist ik niet zo goed. Alleen de vraag was altijd: hoe kan ik hier van leven? Met S4C leer ik de vaardigheden om als sociaal ondernemer niet alleen van subsidies te leven, maar ook op eigen benen te kunnen staan met een goed verdienmodel. Wie wil er nu niet doen waar je blij van wordt en daar ook een boterham mee kunnen verdienen?”

Marjolein Kurk

“Ik ben erg geïnteresseerd in het verbinden van mensen met verschillende achtergronden en het creëren van wederzijds begrip. De nacht van de Ommetjes creëert zo’n momentum. Als historicus vind ik het ook mooi om te zien dat bewoners zich meer bewust worden van hun wijk en het is goed dat dit initiatief bewoners de mogelijkheid biedt om de historie van een wijk te vertellen. Dat geeft mij energie!”

Emo Peters

“Het is heel inspirerend om met een groep gelijkgestemden aan de slag te gaan. Iedereen zit midden in hun persoonlijke zoektocht en daarin kun je elkaar juist versterken. Hoe versterk je de waarde van een project door middel van jouw eigen kwaliteiten? Mijn doel is om waardevolle projecten te versterken door middel van een doordacht ontwerp. Met Starters4Communities kon ik dit meteen in de praktijk brengen.”

Tamar Slooves

partners

in het kort

Starters4Communities werkt met starters en professionals aan directe impact én de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière. Met onze programma's leer je jouw rol pakken als changemaker terwijl je de impact en het businessmodel van een sociale start-up versterkt. Samen sterker. 

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.

0