Trainingsprogramma sociaal ondernemerschap Nijmegen

3 of 5 maanden | intensieve trainingen | praktijkprojecten

 

 

 

 

1114+
alumni vormen een
hechte community

90% heeft nu een 
carrière met impact

92% heeft nu een 
duidelijk carrièrepad

programma > nijmegen

Meer impact? Maak er werk van!

Jouw springplank naar werk met impact!
Wil je echt iets doen aan het plastic-probleem? Of juist sociale ongelijkheid aanpakken? Bij Starters4Communities stomen we je in 5 maanden klaar voor sociaal ondernemerschap. Sluit je aan bij een groep van 15 ambitieuze mede-veranderaars, leer nieuwe methodieken van ervaren trainers en stroop direct je mouwen op bij een sociale start-up in Nijmegen.

Voor starters en professionals
Wil jij overstappen naar de duurzame sector? Zoek je na je studie praktijkervaring? Of wil je een vliegende start met jouw groene start-up of project op werk? Dit traject is voor starters en professionals die willen groeien in sociaal ondernemerschap, leiderschap en innovatie. Je past de competenties direct toe bij een sociale start-up in Nijmegen en wordt onderdeel van een hecht netwerk van 1114+ veranderaars. 90% van onze alumni heeft binnen 6 maanden een carrière met impact.

Samen bouwen we aan jouw carrière met impact!
Benieuwd of het iets is voor jou? Meld je aan voor de ‘online open avond’ en maak kennis met onze methodiek, trainingen, projecten en community.

I

start

Maart 2021

meer info

Interesse? Vraag de brochure aan en wij nemen

contact met je op.

tijd & kosten

 • Deep Dive: 5 maanden | 16 uur per week | € 702,-
 • Fast Track: 13 weken | 8-10 uur per week |€ 1480,-
p

maatregelen rond covid-19

We volgen de overheidsrichtlijnen:

 • Op bijeenkomsten houden we ons aan de 1,5 meter afstand
 • Groepstrainingen worden aangevuld met online sessies
 • Zo nodig passen we de opzet aan

wat maakt ons uniek?

Sociaal ondernemen in de praktijk, intensieve trainingen en een hechte community. Dat maakt van S4C een heuse springplank voor je carrière met impact!

Z

Maak direct verschil

Ga direct aan de slag bij een sociale start-up of project in Nijmegen. Bedenk bijvoorbeeld oplossingen hoe je ouderen uit het isolement haalt of versterk het concept van duurzame kleding.

Z

Versterk je talenten

Met intensieve trainingen halen we je uit je comfortzone, leer je ondernemend denken en voer je (groeps)opdrachten uit. S4C is meer dan een trainingsprogramma; het is een groeitraject.

Z

Breid je netwerk uit

Ondertussen vergroot je jouw netwerk: 1114+ alumni vormen een hechte community voor de rest van je carrière. Samen zorgen we bottom-up voor verandering.

Verhalen van deelnemers: Bertine zocht inspiratie voor haar sociale start-up

“Ik wil me als sociaal ondernemer ontwikkelen. Een echte eye-opener tijdens het S4C-programma was voor mij het inzicht dat sociaal ondernemen en geld verdienen elkaar niet hoeft uit te sluiten. Maatschappelijk iets bijdragen én je eigen brood verdienen kan goed samen. Ook besefte ik me met Community Building dat iedereen elkaar eigenlijk heel graag wil helpen. Ook al denk je soms dat je er alleen voor staat.”

Verhalen van deelnemers: Jeftha kreeg na het programma zijn eerste baan bij Unicef

“Ik koos voor S4C na mijn studie, omdat ik aansluiting zocht bij de sociale sector. Door S4C ontdekte ik veel beter waar mijn kwaliteiten lagen. Na het programma kon ik direct aan de slag bij Unicef. Ook in mijn werk gebruik ik de ondernemende methodieken om sneller beweging te krijgen.”

Verhalen van deelnemers: Tara nam deel aan Fast Track via haar werkgever

“Na mijn studie Milieu & Maatschappij kon ik direct aan de bak bij een commercieel adviesbureau voor bodemonderzoek. Ik miste echter het sociale aspect. Uit je hoofd gaan en ‘iets’ doen. S4C was nét het zetje dat ik nodig had. Tijdens het programma werkte ik met Waste Works aan de Awareness Tegel, gemaakt van afval.”

kies jouw traject

modules en trainingen

Je loopt in 6 modules door alle facetten van sociaal ondernemen. Elke module bevat diverse trainingen, (groeps)opdrachten en leerdoelen.

Meer weten? Vraag de brochure aan en één van onze coördinatoren neemt contact op.

I
1. take-off

Je maakt kennis met je groep, leert je eigen drijfveren beter kennen en maakt een crowdfundingplan voor jouw programma.

trainingen: persoonlijk leiderschap, storytelling, crowdsourcing
|

2. onderneem en mobiliseer

Je krijgt technieken voor idee-ontwikkeling, maakt een leiderschapsplan en leert je eigen verhaal krachtig te presenteren.

trainingen: ondernemend leiderschap, design thinking (i), sales
3. zoek en navigeer

Je leert dieper kijken naar oorzaken van probleemsituaties & de invloed op stakeholders. Je versterkt de missie van het aan jouw gekoppelde project.

trainingen: sociaal ondernemen, theory of change, meten van impact

4. bouw en experimenteer

Je maakt kennis met diverse innovatietechnieken en leert ideeën snel omvormen tot concepten, businessmodellen en prototypen.

trainingen: design thinking (ii) & prototyping, nieuwe businessmodellen, pro-action café.

5. verbind en betrek

Je leert hoe je een merk bouwt en een community creëert met behulp van diverse modellen. Test je idee en ontvang feedback met live prototyping.

trainingen: community building, personal branding, branding & marketing.

6. vier en implementeer

Je presenteert een actieplan voor jouw project en visualiseert jouw toekomstige rol als aanjager van sociale verandering.

afsluiting: pitch event

projecten & start-ups in nijmegen

Versterk het businessmodel, concept of bereik bij een (start-up) project in Nijmegen en maak direct verschil.
Eerdere projecten:

Project: Versfabriek Nijmegen

Versfabriek is een lokale urban farm gevestigd in Nijmegen. Versfabriek brengt de productie van voedsel weer terug naar de stad. Ze telen lokaal voedsel op basis van organische reststromen uit de stad Nijmegen. Platte daken, verlaten terreinen, containers en kelders functioneren als moderne urbane akkers. 

De opdracht & resultaat

 • Versterken van het concept & bereik
 • Er is een nieuwe productlijn ontwikkeld: de Urbanburger, Zwambal en Zwamkroket, gemaakt van oesterzwammen.

Project: Atelier Meer²

Impactproject Atelier Meer² is een sociale onderneming, waar producten gemaakt worden met zoveel mogelijk gerecycled materiaal. Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt komen hier samen en maken allerlei unieke producten. 

De opdracht & resultaat

 • Vergroten van het bereik
 • Opening van een pop-upstore in het centrum van Nijmegen. Hiermee werd de zichtbaarheid vergroot en de sfeer op de werkvloer door meer bedrijvigheid.

 

Project: Waste Works

Waste Works wil Nederland circulair maken door projecten die impact en awareness creëren! Dit om afval aan het werk zetten door dit slim opnieuw te gebruiken in circulaire producten die impact maken. 

De opdracht & resultaat

 • Versterken van concept & impact
 • Ontwikkeling van de circulaire Awareness Tegel. Winnaar van wedstrijd ‘The Best Idea Ever’ in de categorie ‘Green’.

veelgestelde vragen

Haal ik tijdens de COVID-19 maatregelen wel voldoende uit het programma?

Wij hebben ons programma aangepast op de huidige maatregelen en volgen steeds de overheidsrichtlijnen. Wanneer scholen gesloten zijn, vinden ook onze groepstrainingen online plaats in interactieve setting. Ook selecteren wij alleen initiatieven waarbij je op afstand makkelijk aan de slag kunt met hun vraagstukken. 

Voor huidige deelnemers geeft het programma juist houvast en levert het interessante thema’s op. Initiatieven als ‘support your local’ en ‘coronahelpers’ laten zien dat we door de coronacrisis een versterkt gevoel van saamhorigheid ervaren. Ook maakt het van wereldburgers weer buurtburgers. Daarom geloven wij dat deze crisis de transitie naar sociale cohesie en duurzaamheid kan versnellen. Help jij mee?

Moet ik, om mee te doen, een idee hebben voor een eigen start-up?

Je hoeft geen ambities te hebben voor een eigen start-up. De sociaal ondernemende vaardigheden helpen je om ook bij een werkgever sneller beweging te krijgen. Heb je wel een eigen idee? Dan krijg je in dit programma de tools aangereikt om het idee te concretiseren, zodat je toewerkt naar een doordacht businessplan.

Hoe waardevol is het diploma? Hoe kijken werkgevers hier tegenaan?

Wij zijn B-Corp gecertificeerd, aangesloten Social Enterprise NL en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s voor ambitieuze veranderaars. Sindsdien hebben wij meer dan 1.000 trainees opgeleid die nu het verschil maken bij zowel de bekende namen, als mooie start-ups (bv. Social Enterprise NL, Unicef, Seepje). Daarom zijn wij een bekende naam in de sector en verschaft het diploma je goede ingangen. Zodra je het programma afrondt krijg je van ons een officieel diploma en ook kun je alle gevolgde trainingen op LinkedIn plaatsen.

Hoe groot is de kans dat ik dankzij jullie een baan vind?

Zo’n 90% van onze alumni heeft binnen 6 maanden een baan of start-up met impact. Je vergroot namelijk niet alleen je kansen door een sterker CV en betere vaardigheden. Ook krijg je toegang tot een groot en hecht netwerk: de S4C community bestaat 1114+ alumni die elkaar verder helpen. Daarnaast zorgen we voor ingangen die passen bij je gewenste carrière.

Waar moet ik aan voldoen om mee te doen?

Voor inschrijving van dit programma stellen we geen vooropleidingseisen. Wel zoeken wij naar deelnemers die dezelfde intrinsieke motivatie delen om verandering te brengen. Ook is het belangrijk dat je voldoende tijd kunt vrijmaken voor het programma. 

Wat houdt het crowdfund-programma in?

Onze missie is om bottom-up te zorgen voor een sociaal ondernemende maatschappij. Dit kan alleen met een kwalitatief programma dat betaalbaar is voor iedereen. Om de Deep Dive zo laagdrempelig mogelijk te houden (slechts €420,- per deelnemer), leveren Deep Dive-deelnemers hun bijdrage via originele crowdfundingsacties. Naast dat dit de kwaliteit van de opleiding ten goede komt, zeggen alumni dat deze opdracht veel heeft bijgedragen aan hun ondernemende vaardigheden. Leer meer tijdens de open avond of in de brochure.

partners

in het kort

Starters4Communities werkt met starters en professionals aan directe impact én de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière. Met onze programma’s leer je jouw rol pakken als changemaker terwijl je de impact en het businessmodel van een sociale start-up versterkt. Samen sterker. 

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.