starters4communities

nijmegen

een carrière met impact

Wil jij meebouwen aan een sociale en duurzame wereld? Wil jij ervaren wat sociaal ondernemen is en ondernemende skills en mindset ontwikkelen? Lijkt het je gaaf om dit met een groep van 15 ambitieuze starters en professionals te doen? Dan is het Starters4Communities programma perfect voor jou.

Samen bouwen we aan jouw carrière met impact!

trainingsprogramma sociaal ondernemen

In een klein team werk je aan een uitdaging bij een Nijmeegse impact project. Je volgt trainingen in sociaal ondernemen en een persoonlijk ontwikkeltraject. Jouw talenten en nieuwe skills breng je direct in de praktijk.
onze methode

Wij bieden je een unieke leerervaring om groots te leren denken en praktische tools, skills en begeleiding om dit in de praktijk toe te passen. In een aantal maanden ontwikkel je nieuwe inzichten en mindset. Na deelname heb jij alles in huis om sociale verandering aan te jagen met een eigen onderneming of bij een werkgever.

Daarnaast ga je deel uitmaken van een warme community van 904 beginnende tot professionele changemakers.

start deep dive: 27 februari 2020
start fast track: 27 februari 2020

open avond | di 28 jan

Kom dinsdag 28 januari naar de Open Avond van Starters4Communities in de Wit Wasserij in Nijmegen. Maak kennis met onze methode, trainingen, challenges en onze community van changemakers.

We vinden het fijn als je je even aanmeldt voor je komst!

Z

maak direct impact

Je gaat als changemaker echt resultaat behalen bij een sociale start-up. In een team versterk je het concept, bereik en businessmodel.

Z

kennis & skills

Je leert over sociaal ondernemen en hoe je impact kan maken met een duurzaam businessmodel.  Je volgt trainingen over Design Thinking en Lean Start-Up.

Z

ondernemend leiderschap

Een combinatie van persoonlijk leiderschap en ondernemerschap. We dagen je uit met challenges, oefeningen en reflectiemomenten.

kies jouw traject

deep dive

In 5 maanden ervaar je alles wat er bij sociaal ondernemen komt kijken. Je gaat aan de slag bij een echt impactproject. Je besteedt wekelijks 16 uur aan het traject met 1 vaste programmadag. Met een gezamenlijke crowdfund campagne ontwikkel je jouw ondernemende vaardigheden en mindset. Naast de trainingen ondersteunen we met inspiratie uit de praktijk, peer-to-peer support en een persoonlijke S4C-gids die helpt om jouw ondernemend leiderschap verder te ontwikkelen.

fast track

Voor aspirant wereldverbeteraars met minder tijd, bieden we een versneld programma. Ook hier werk je in een team aan een impactproject en doe je ervaring en inspiratie op in de praktijk. Je volgt de 7 beste trainingen door ons geselecteerd, wordt begeleid door jouw S4C-gids en net als de Deep Divers vieren we de behaalde resultaten op het slotevent. Dit programma loopt over 13 weken. Je besteedt er 10 uur per week aan, grotendeels op flexibele tijden.

de 6 modules

Je leert werken met tools en werkvormen van Design Thinking, Lean Start-Up en Art of Hosting methodes.

De modules dragen elk bij aan de hoofddoelstellingen van het programma: direct impact maken, kennis en vaardigheden in sociaal ondernemen opdoen en de ontwikkeling van ondernemend leiderschap.

take-off

Je proeft aan sociaal ondernemen in theorie en praktijk.

onderneem en mobiliseer

Je leert jouw persoonlijke verhaal ontwikkelen en uit te dragen.

zoek en navigeer

Je bepaalt de visie en beoogde impact van de start-up.

bouw & experimenteer

Je leert werken met verschillende innovatietechnieken.

verbind en betrek

Je leert hoe je een brand bouwt en hoe je een community kan creëren.

vier en implementeer

Kijk vooruit op jouw rol als aanjager van sociale verandering.

impact projecten nijmegen

Starters4Communities heeft al meer dan 15 impactprojecten ondersteund in Nijmegen. Zo maken we samen de stad socialer, duurzamer en ondernemender. 

Nieuwsgierig wat je ongeveer kan verwachten? De Nijmeegse StadsNomaden en Nacht van de Ommetjes zijn voorbeelden van impactprojecten die we in voorgaande programma’s ondersteunden. Zodra de impactprojecten en start-ups van het volgende programma bekend zijn, vullen we ze aan. Nijmegen bruist met ondernemende impactprojecten!

resultaten

Er hebben nu 904 starters meegedaan aan het Starters4Communities programma. 95% van onze alumni zegt dat we direct heeft bijgedragen aan hun carrière. 90% van onze alumni doet nu werk met impact. Een ander leuk feitje, voor 35% leidde deelname tot nieuwe vriendschappen!

team nijmegen

iris zwarts

Eeuwig op zoek naar inspiratie en nieuwe manieren om mensen te helpen. Geniet van vernieuwing, creatieve oplossingen, reizen en avontuur!

 

  • VERBINDEN 85% 85%
  • LOSLATEN 25% 25%
  • INLEVEN IN DE ANDER 95% 95%

elles van der heijden

Enthousiast, vol energie en positief ingesteld. Oprechte interesse, aandacht en inspiratie geeft energie. Word blij van: de wereld ontdekken, familie/vrienden en goeie koffie. Geeft ‘de ander’ graag net dat ene zetje om vooruit te komen.

  • verbinden 95% 95%
  • initiatief nemen 85% 85%
  • keuzes maken 35% 35%

rena buijze

Creatief, klantgericht en integer. Ik zie kansen en inspireer anderen om zorg te dragen voor mens en milieu. Ik verbind en ondersteun graag doeners die op een innovatieve wijze hier een bijdrage aan willen leveren.

  • creatief 95% 95%
  • integer 83% 83%
  • loslaten 10% 10%

ervaringen van alumni

“Ik heb altijd rondgelopen met het idee om voor mijzelf te beginnen, maar hoe en wat precies wist ik niet zo goed. Alleen de vraag was altijd: hoe kan ik hier van leven? Met S4C leer ik de vaardigheden om als sociaal ondernemer niet alleen van subsidies te leven, maar ook op eigen benen te kunnen staan met een goed verdienmodel. Wie wil er nu niet doen waar je blij van wordt en daar ook een boterham mee kunnen verdienen?”

Marjolein Kurk

“Ik ben erg geïnteresseerd in het verbinden van mensen met verschillende achtergronden en het creëren van wederzijds begrip. De nacht van de Ommetjes creëert zo’n momentum. Als historicus vind ik het ook mooi om te zien dat bewoners zich meer bewust worden van hun wijk en het is goed dat dit initiatief bewoners de mogelijkheid biedt om de historie van een wijk te vertellen. Dat geeft mij energie!”

Emo Peters

“Het is heel inspirerend om met een groep gelijkgestemden aan de slag te gaan. Iedereen zit midden in hun persoonlijke zoektocht en daarin kun je elkaar juist versterken. Hoe versterk je de waarde van een project door middel van jouw eigen kwaliteiten? Mijn doel is om waardevolle projecten te versterken door middel van een doordacht ontwerp. Met Starters4Communities kon ik dit meteen in de praktijk brengen.”

Tamar Slooves

partners

in het kort

Starters4Communities werkt met starters en professionals aan directe impact én de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière. Met onze programma's leer je jouw rol pakken als changemaker terwijl je de impact en het businessmodel van een sociale start-up versterkt. Samen sterker. 

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.