starters4communities

Rotterdam

een carrière met impact

Wil jij meebouwen aan een sociale en duurzame wereld? Wil jij ervaren wat sociaal ondernemen is en ondernemende skills en mindset ontwikkelen? Lijkt het je gaaf om dit met een groep van 15 ambitieuze startende professionals te doen? Dan is het Starters4Communities programma perfect voor jou.

Samen bouwen we aan jouw carrière met impact!

trainingsprogramma
sociaal ondernemen

In een klein team werk je aan een uitdaging bij een Rotterdams impact project. Je volgt trainingen in sociaal ondernemen en een persoonlijk ontwikkeltraject. Jouw talenten en nieuwe skills breng je direct in de praktijk.

onze methode

Wij bieden je een unieke leerervaring om groots te leren denken en praktische tools, skills en begeleiding om dit in de praktijk toe te passen. Je ontwikkelt in 5 maanden nieuwe inzichten en mindsets. Na deelname heb jij een andere kijk op de wereld en kan je sociale verandering aanjagen.

start programma: februari 2019
locatie: Rotterdam

Meld je aan voor een proefavond om kennis te maken en de sfeer te proeven.

Z

maak direct impact

Je gaat als changemaker echt resultaat behalen bij een sociale start-up. In een team versterk je het concept, bereik of businessmodel. 

Z

ontwikkel skills en leiderschap

Je wordt een effectieve changemaker en ontwikkelt sociaal ondernemende skills en ondernemend leiderschap.

Z

community van changemakers

Je gaat deel uitmaken van een warme community van beginnende tot professionele changemakers.

de 6 modules

Je leert werken met tools en werkvormen van Design Thinking, Lean Start-Up en Art of Hosting methodes.

De modules dragen elk bij aan de hoofddoelstellingen van het programma: direct impact maken, kennis en vaardigheden in sociaal ondernemen opdoen en de ontwikkeling van ondernemend leiderschap.

take-off

Je proeft aan sociaal ondernemen in theorie en praktijk.

onderneem en mobiliseer

Je leert jouw persoonlijke verhaal ontwikkelen en uit te dragen.

zoek en navigeer

Je bepaalt de visie en beoogde impact van de start-up.

bouw & experimenteer

Je leert werken met verschillende innovatietechnieken.

verbind en betrek

Je leert hoe je een brand bouwt en hoe je een community kan creëren.

vier en implementeer

Kijk vooruit op jouw rol als aanjager van sociale verandering.

impact projecten rotterdam

Starters4Communities heeft al meer dan 15 impactprojecten ondersteund in Rotterdam. Zo maken we samen de stad socialer, duurzamer en ondernemender. 

Nieuwsgierig wat je ongeveer kan verwachten? Broodnodig en Camping Crooswijk zijn voorbeelden van impactprojecten die we in voorgaande programma’s ondersteunden. Zodra de impactprojecten en start-ups van het volgende programma bekend zijn, vullen we ze aan. Rotterdam bruist met sociaal ondernemende impactprojecten!

resultaten

Er hebben nu 750 starters meegedaan aan het Starters4Communities programma. 95% van onze alumni zegt dat we direct heeft bijgedragen aan hun carrière. 90% van onze alumni doet nu werk met impact. Een ander leuk feitje, voor 35% leidde deelname tot nieuwe vriendschappen!

team amsterdam

Kimberlij Hermeler

Afgestudeerd in Sociale Innovatie met werk ervaring in de commerciële sector. Huidige projecten binnen het sociaal ondernemerschap als projectcoördinator en trainer.

  • Financiën 25%
  • Empathie 80%
  • Netwerken 95%

Paul Boot

Leergierig en sociaal georiënteerd. Ik ben een doener die graag samenwerkt en mensen in hun kracht wil zetten. Natuurliefhebber die graag aanrommelt in de tuin of in de keuken staat.

  • Crowdfunden 90%
  • Netwerken 91%
  • Los laten 23%

ervaringen van alumni

“Het programma heeft mij zelfinzicht gebracht. Voor het programma was ik niet zeker genoeg over mijn vaardigheden. Nu ben ik me daar bewuster van geworden en durf ik daar ook voor uit te komen. Dingen lopen nooit zoals jij dat gepland had, nu ben ik bezig met het opzetten van een eigen sociale onderneming.”

Kimberley van Engel

“Dankzij Starters4Communities heb ik de switch kunnen maken van een commerciële baan naar Zorg & Welzijnswerk waar ik nu echte voldoening uithaal als participatiemakelaar.”

Kaj Burema

“Tijdens de crowdfundingsperiode deden we een tegenprestatie voor een grote donatie die we hadden gekregen van een ontwerpbureau waar ik dolgraag wilde werken. Na het trainingsprogramma kwam er ineens een plek vrij bij ditzelfde bureau. Ik werk hier inmiddels al 4 maanden met veel plezier.”

Sharon Vos

partners

in het kort

Starters4Communities werkt met starters en professionals aan directe impact én de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière. Met onze programma's leer je jouw rol pakken als changemaker terwijl je de impact en het businessmodel van een sociale start-up versterkt. Samen sterker. 

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.

0