starters4communities

Utrecht

een carrière met impact

Wil jij meebouwen aan een sociale en duurzame wereld? Wil jij ervaren wat sociaal ondernemen is en ondernemende skills en mindset ontwikkelen? Lijkt het je gaaf om dit met een groep van 15 ambitieuze starters en professionals te doen? Dan is het Starters4Communities programma perfect voor jou.

Samen bouwen we aan jouw carrière met impact!

trainingsprogramma sociaal ondernemen

In een klein team werk je aan een uitdaging bij een Utrechts impact project. Je volgt trainingen in sociaal ondernemen en een persoonlijk ontwikkeltraject. Jouw talenten en nieuwe skills breng je direct in de praktijk.
onze methode

Wij bieden je een unieke leerervaring om groots te leren denken en praktische tools, skills en begeleiding om dit in de praktijk toe te passen. In een aantal maanden ontwikkel je nieuwe inzichten en mindset. Na deelname heb jij alles in huis om sociale verandering aan te jagen met een eigen onderneming of bij een werkgever.

Daarnaast ga je deel uitmaken van een warme community van 904 beginnende tot professionele changemakers.

start deep dive: 28 februari 2020
start fast track: 28 februari 2020

open avond | di 28 jan

Kom dinsdag 28 januari naar de Open Avond van Starters4Communities in De Alchemist in Utrecht. Maak kennis met onze methode, trainingen, challenges en onze community van changemakers.

We vinden het fijn als je je even aanmeldt voor je komst!

Z

maak direct impact

Je gaat als changemaker echt resultaat behalen bij een sociale start-up. In een team versterk je het concept, bereik en businessmodel.

Z

kennis & skills

Je leert over sociaal ondernemen en hoe je impact kan maken met een duurzaam businessmodel.  Je volgt trainingen over Design Thinking en Lean Start-Up.

Z

ondernemend leiderschap

Een combinatie van persoonlijk leiderschap en ondernemerschap. We dagen je uit met challenges, oefeningen en reflectiemomenten.

kies jouw traject

deep dive

In 5 maanden ervaar je alles wat er bij sociaal ondernemen komt kijken. Je gaat aan de slag bij een echt impactproject. Je besteedt wekelijks 16 uur aan het traject met 1 vaste programmadag. Met een gezamenlijke crowdfund campagne ontwikkel je jouw ondernemende vaardigheden en mindset. Naast de trainingen ondersteunen we met inspiratie uit de praktijk, peer-to-peer support en een persoonlijke S4C-gids die helpt om jouw ondernemend leiderschap verder te ontwikkelen.

fast track

Voor aspirant wereldverbeteraars met minder tijd, bieden we een versneld programma. Ook hier werk je in een team aan een impactproject en doe je ervaring en inspiratie op in de praktijk. Je volgt de 8 beste trainingen door ons geselecteerd, wordt begeleid door jouw S4C-gids en net als de Deep Divers vieren we de behaalde resultaten op het slotevent. Dit programma loopt over 13 weken. Je besteedt er 10 uur per week aan, grotendeels op flexibele tijden.

de 6 modules

Je leert werken met tools en werkvormen van Design Thinking, Lean Start-Up en Art of Hosting methodes.

De modules dragen elk bij aan de hoofddoelstellingen van het programma: direct impact maken, kennis en vaardigheden in sociaal ondernemen opdoen en de ontwikkeling van ondernemend leiderschap.

take-off

Je proeft aan sociaal ondernemen in theorie en praktijk.

onderneem en mobiliseer

Je leert jouw persoonlijke verhaal ontwikkelen en uit te dragen.

zoek en navigeer

Je bepaalt de visie en beoogde impact van de start-up.

bouw & experimenteer

Je leert werken met verschillende innovatietechnieken.

verbind en betrek

Je leert hoe je een brand bouwt en hoe je een community kan creëren.

vier en implementeer

Kijk vooruit op jouw rol als aanjager van sociale verandering.

ervaringen van alumni

“Ik heb geen seconde spijt van mijn deelname aan s4c in combinatie met mijn huidige job. Zowel ik als mijn leidinggevende plukken hier de vruchten van.”

Manouk

Intrapreneur & Fast Track S4C

“De fijne sfeer en het groepsgevoel zal ik niet snel vergeten. Je wordt aan het denken gezet tijdens de diverse workshop en gaat beter nadenken over wat je wilt en wat je kan. De S4C community en de bevestiging die ik nodig had om de sociale hoek op te gaan heeft voor mij direct geleid tot een baan bij Kansfonds. Ik droom nog altijd over het starten van een eigen onderneming!”

Robbert

“Als starter op de arbeidsmarkt heb ik dankzij deelname beter voor ogen wat ik kan en wat ik wil. Ik leer nu sneller door het gewoon te doen!”

Katja

Starter & Deep Dive S4C

“Vier jaar geleden nam ik deel aan het programma van Starters4Communities in Utrecht Overvecht, een ontzettend leerzame en plezierige periode. De skills en vaardigheden die ik destijds opdeed, neem ik nog steeds mee in mijn huidige werk.

Zo werkte het tijdens de crowdfundcampagne erg inspirerend om te zien hoe ieder op zijn eigen manier een bijdrage leverde om tot het uiteindelijke resultaat te komen. De energie die iedereen er in stopte werkte erg motiverend.

Daarnaast ontwikkelde ik skills als het werven van klanten, onderhandelen en het opbouwen van een netwerk. Dit zijn vaardigheden die ik momenteel nog steeds toepas in mijn huidige baan.

Ook deed ik het waardevolle inzicht op dat wereldorganisaties nodig hebben, die niet enkel op zoek is naar winstmaximalisatie, maar ook maatschappelijke impact voorstaat. Hier zou ik uiteindelijk zelf ook aan de slag willen gaan.”

Mark

“Ik kwam erachter dat ik het belangrijk vind om werk te doen waarbij ik de wereld mooier maak. Daarnaast heb ik veel ideeën, maar om sociaal ondernemende stappen te zetten lukte mij nog niet. Starters4Communities heeft me daarin verder geholpen. Deelname heeft de workshops, trainingen en persoonlijke coaching gebracht die ik nodig had om mezelf te ontwikkelen als professional. Ik ben erachter gekomen welk stukje ik nodig had om die sociaal ondernemende kant op de groeien.”

Demi

“Dankzij S4C heb ik de stap genomen om mijn eigen bedrijf te ontwikkelen en verover ik utrecht met Veganora: vegan food en feministisch platform.”

Noor

Entrepreneur & Deep Dive S4C

“Het programma heeft me een duwtje gegeven in de richting die ik op wilde gaan maar waar ik nog geen opening zag. De persoonlijke aandacht binnen het programma gaf reflectie op mijn kwaliteiten. Het heeft me sterker gemaakt en meer vertrouwen gegeven om verder te kijken dan de gebaande paden. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu een baan heb die écht bij me past!”

Jean Pierre

“Tijdens het programma deed ik werk waar ik mijn studie Antropologie niet voor nodig had. Door S4C besefte ik me dat ik veel meer kwaliteiten in me had en andere ambities had. Ik leverde mijn contract in en ik kreeg een baan bij Unicef. Bij Starters4Communities leerde ik impact maken op een ondernemende manier, en dat gebruik ik nu nog steeds bij mijn huidige werkzaamheden.”

Jeftha

impact projecten utrecht

Ieder programma werken we in teams aan vraagstukken van Utrechtse impactprojecten. Zo maken we samen de stad socialer, duurzamer en ondernemender.

Nieuwsgierig wat je ongeveer kan verwachten? Fungi Factory is een voorbeeld van één van de impactprojecten die we in voorgaande programma’s ondersteunden. Zodra de impactprojecten en start-ups van het volgende programma bekend zijn, vullen we ze aan. Utrecht bruist met meer dan 300 sociaal ondernemende impactprojecten!

resultaten

Er hebben nu 904 deelnemers meegedaan aan het Starters4Communities programma. 95% van onze alumni zegt dat we direct heeft bijgedragen aan hun carrière. 90% van onze alumni doet nu werk met impact. Een ander leuk feitje, voor 35% leidde deelname tot nieuwe vriendschappen!

team utrecht

jan van veelen 

Ervaren professional. Motiveert en helpt graag mensen hun talenten te laten ontdekken en gelooft heilig in samenwerken. Gaat lekker op optimisme, vriendelijkheid en actiegerichtheid!

  • actiegerichtheid 89% 89%
  • talenten leren ontdekken 83% 83%
  • handvaardigheid & tekenen 24% 24%

ilse lindenbergh 

Rasechte optimist die graag samen met mensen op zoek gaat naar kansen en mogelijkheden. Word blij van anderen te helpen groeien, complimenten, brainstormen en spontane ontmoetingen.

  • Netwerken 83% 83%
  • Zien van mogelijkheden 91% 91%
  • Geduld 20% 20%

partners

in het kort

Starters4Communities werkt met starters en professionals aan directe impact én de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière. Met onze programma's leer je jouw rol pakken als changemaker terwijl je de impact en het businessmodel van een sociale start-up versterkt. Samen sterker. 

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.