starters4communities

Utrecht

een carrière met impact

Wil jij meebouwen aan een sociale en duurzame wereld? Wil jij ervaren wat sociaal ondernemen is en ondernemende skills en mindset ontwikkelen? Lijkt het je gaaf om dit met een groep van 15 ambitieuze starters en professionals te doen? Dan is het Starters4Communities programma perfect voor jou.

Samen bouwen we aan jouw carrière met impact!

trainingsprogramma sociaal ondernemen

In een klein team werk je aan een uitdaging bij een Utrechts impact project. Je volgt trainingen in sociaal ondernemen en een persoonlijk ontwikkeltraject. Jouw talenten en nieuwe skills breng je direct in de praktijk.

onze methode

Wij bieden je een unieke leerervaring om groots te leren denken en praktische tools, skills en begeleiding om dit in de praktijk toe te passen. In een aantal maanden ontwikkel je nieuwe inzichten en mindset. Na deelname heb jij alles in huis om sociale verandering aan te jagen met een eigen onderneming of bij een werkgever.

Daarnaast ga je deel uitmaken van een warme community van  822 beginnende tot professionele changemakers.

start deep dive: vrijdag 1 maart 2019
start fast track:
vrijdag 8 april 2019

locatie: utrecht, de alchemist

Meld je aan om kennis te maken en de sfeer te proeven. Infoavond 1: dinsdag 6 november om 19:00 uur
Infoavond 2: dinsdag 11 december 19:00 uur

Z

maak direct impact

Je gaat als changemaker echt resultaat behalen bij een sociale start-up. In een team versterk je het concept, bereik en businessmodel.

Z

kennis & skills

Je leert over sociaal ondernemen en hoe je impact kan maken met een duurzaam businessmodel.  Je volgt trainingen over Design Thinking en Lean Start-Up.

Z

ondernemend leiderschap

Een combinatie van persoonlijk leiderschap en ondernemerschap. We dagen je uit met challenges, oefeningen en reflectiemomenten.

kies jouw traject

deep dive

In 5 maanden ervaar je alles wat er bij sociaal ondernemen komt kijken. Je gaat aan de slag bij een echt impactproject. Je besteedt wekelijks 16 uur aan het traject met 1 vaste programmadag. Met een gezamenlijke crowdfund campagne ontwikkel je jouw ondernemende vaardigheden en mindset. Naast de trainingen ondersteunen we met inspiratie uit de praktijk, peer-to-peer support en een persoonlijke S4C-gids die helpt om jouw ondernemend leiderschap verder te ontwikkelen.

fast track

Voor aspirant wereldverbeteraars met minder tijd, bieden we een versneld programma. Ook hier werk je in een team aan een impactproject en doe je ervaring en inspiratie op in de praktijk. Je volgt de 7 beste trainingen door ons geselecteerd, wordt begeleid door jouw S4C-gids en net als de Deep Divers vieren we de behaalde resultaten op het slotevent. Dit programma loopt over 13 weken. Je besteedt er 10 uur per week aan, grotendeels op flexibele tijden.

de  modules

Je leert werken met tools en werkvormen van Design Thinking, Lean Start-Up en Art of Hosting methodes.

De modules dragen elk bij aan de hoofddoelstellingen van het programma: direct impact maken, kennis en vaardigheden in sociaal ondernemen opdoen en de ontwikkeling van ondernemend leiderschap.

take-off

Je proeft aan sociaal ondernemen in theorie en praktijk.

onderneem en mobiliseer

Je leert jouw persoonlijke verhaal ontwikkelen en uit te dragen.

zoek en navigeer

Je bepaalt de visie en beoogde impact van de start-up.

bouw en experimenteer

Je leert werken met verschillende innovatietechnieken.

verbind en betrek

Je leert hoe je een brand bouwt en hoe je een community kan creëren.

vier en implementeer

Kijk vooruit op jouw rol als aanjager van sociale verandering.

ervaringen van alumni

“De fijne sfeer en het groepsgevoel zal ik niet snel vergeten. Je wordt aan het denken gezet tijdens de diverse workshop en gaat beter nadenken over wat je wilt en wat je kan. De S4C community en de bevestiging die ik nodig had om de sociale hoek op te gaan heeft voor mij direct geleid tot een baan bij Kansfonds. Ik droom nog altijd over het starten van een eigen onderneming!”

Robbert

“Ik kwam erachter dat ik het belangrijk vind om werk te doen waarbij ik de wereld mooier maak. Daarnaast heb ik veel ideeën, maar om sociaal ondernemende stappen te zetten lukte mij nog niet. Starters4Communities heeft me daarin verder geholpen. Deelname heeft de workshops, trainingen en persoonlijke coaching gebracht die ik nodig had om mezelf te ontwikkelen als professional. Ik ben erachter gekomen welk stukje ik nodig had om die sociaal ondernemende kant op de groeien.”

Demi

“Het programma heeft me een duwtje gegeven in de richting die ik op wilde gaan maar waar ik nog geen opening zag. De persoonlijke aandacht binnen het programma gaf reflectie op mijn kwaliteiten. Het heeft me sterker gemaakt en meer vertrouwen gegeven om verder te kijken dan de gebaande paden. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu een baan heb die écht bij me past!”

Jean Pierre

impact projecten utrecht

Ieder programma werken we in teams aan Utrechtse impactprojecten. Zo maken we samen de stad socialer, duurzamer en ondernemender.

Nieuwsgierig wat je ongeveer kan verwachten? Voedseltuin Overvecht en Kopi Susi zijn voorbeelden van impactprojecten die we in voorgaande programma’s ondersteunden. Zodra de impactprojecten en start-ups van het volgende programma bekend zijn, vullen we ze aan. Utrecht bruist met meer dan 300 sociaal ondernemende impactprojecten!

resultaten

Er hebben nu 822 starters meegedaan aan het Starters4Communities programma. 95% van onze alumni zegt dat we direct heeft bijgedragen aan hun carrière. 90% van onze alumni doet nu werk met impact. Een ander leuk feitje, voor 35% leidde deelname tot nieuwe vriendschappen!

team utrecht

steef van lokven

Antropoloog en Sociaal ondernemer! Een organisatietalent die graag mensen verbindt zodat nieuwe waarden ontstaan. Ik word blij van cultuur, out of the box denken en nieuwe ideeën creëren!

  • Luisteren 80%
  • Inlevingsvermogen 85%
  • Stilzitten 10%
ramiro gomes monteiro

Actieve Utrechter en enthousiaste ideeënbom met een interdisciplinaire achtergrond en groot netwerk. Ziet kansen en slaat bruggen tussen mensen en concepten om ze verder te brengen

  • Mensen inspireren en activeren 94%
  • Administratie 15%
  • Conceptontwikkeling en  uitvoering 86%
Joëlle Baijer

Enthousiaste verbinder die mensen bij elkaar brengt. Weet veel van sociaal ondernemerschap, Afrika, gezondheid en koken. Geniet van lekker eten en buiten zijn in de natuur.

  • Crowdfunden 83%
  • Netwerken 91%
  • Loslaten 21%

partners

in het kort

Starters4Communities werkt met starters en professionals aan directe impact én de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière. Met onze programma's leer je jouw rol pakken als changemaker terwijl je de impact en het businessmodel van een sociale start-up versterkt. Samen sterker. 

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.

0