Stoomcursus in sociaal ondernemen en lean innoveren!

Tijdens de stoomcursus ga jij aan de slag met een start-up idee en laat je inspireren door de wereld van sociaal ondernemen! Je gaat in teams aan de slag met bewezen methodes en tools die je toepast op je eigen of andermans social business case.

Tijdens de stoomcursus lichten we een aantal inspirerende workshops uit het S4C programma uit. Je maakt kennis met Lean Innoveren en Human Centered Design. Twee methodieken die vanuit het perspectief van de klant tot sociale innovatie komen. We geven je hele praktische handvatten en gaan gelijk aan de slag. Leren door te doen – kenmerkt immers onze aanpak! Hiernaast leer je maatschappelijke doelen scherp te stellen en de impact te meten. Een essentieel onderdeel van het strategisch platform van iedere sociale onderneming.

Maandag 2 november

09:30 – 10:30 Kennismaking en teambuilding.
10:30 – 12:30 Sociaal ondernemen en nieuwe business modellen.
12:30 – 13:15 Lunch.
13:15 – 14:00 Lean Innoveren & Human Centered Design.
14.00 – 16.30 Waarde Propositie Canvas en Business Model Canvas (I).
16:30 – 17:00 Afsluiting.

Dinsdag 3 november

09:30 – 11:30 Theory of Change & impact meten.
11:30 – 12:45 Pro Action Cafe & het Business Model Canvas (II)
12:45 – 13:00 Afsluiting.

Voor meer informatie bekijk onze brochure: Stoomcursus sociaal ondernemen en lean innoveren

Aanmelden kan per mail naar lab@s4c.tamarslooves.nl of per telefoon naar Rutger bereikbaar op 06 1042 4994.

AAA-website-Thmuble

ontdek meer

Van burgerparticipatie, naar verbinding en realisatie

Antje Tilstra, programma coördinator sociaal ondernemen bij Starters4Communities en één van de projectleiders van Wijkkunde, vertelt hoe zij verbinding leggen tussen verschillende partijen: “Wat voor vragen spelen er nu en waar loop je tegenaan? – Daar zijn wij bij Wijkkunde vaak benieuwd naar. In de maandelijkse gesprekken kunnen bewoners hun hulpvraag met ons delen. Gelijk aan het einde van het gesprek kunnen wij ze naar de juiste personen doorverwijzen binnen ons netwerk. Zo zijn wij een verbindende partij. Soms maken we gebruik van sociaal kapitaal en nodigen we bij de gesprekken de juiste mensen uit die veel ervaring hebben met een bepaald onderwerp. Zo wordt er expertise en ervaringen uitgewisseld. Aan het einde wordt er een verslag met actiepunten opgesteld, zodat zij direct verder kunnen”.

read more

Deep Democracy | Young Impactmakers

SUCCEED IN GROUP PROJECTS AND GET THE BEST OUT OF YOUR TEAM! Powerful group decisions are often the result of combining individual knowledge, talents, experiences and emotions. During this Young Impactmakers event, you will learn about the basics of the Deep Democracy...

read more

Een Taalrijke Keuken: Broodje Aap & Linke Soep

Spelen met woorden in de ruimte die in elke cultuur populair blijft: de keuken. De universele taal van lekker eten is immers ingebakken bij ons allemaal. Maar dat woorden overbodig zijn, is geenszins het geval. Geen saaie taalcursussen, maar een gezellige, ondernemende, heerlijk geurende, taalrijke keuken. Bij lunch- en dinerroom Broodje Aap & Linke Soep komen alle culturen samen. Vrijwilligers en nieuwkomers staan samen in de keuken om jouw maaltje te bereiden.

read more

0