deelnemer story • educatie & ontwikkeling
Noord-Holland
Van idee op papier naar werkend concept

Deelnemers van Het Gouden Kans Project maken duurzaam concept

In 1 week van een idee op papier naar een werkend concept. Dit leerden Sven, Judith, Mieke en Ziad van het Gouden Kans Project in Alkmaar. Tijdens de derde training Design Thinking presenteerde het team van BUCH Circulair hun eerste prototype. Een spel en quiz met als doel bewustwording over afval(scheiden) en circulaire economie te vergroten. De andere deelnemers van het trainingsprogramma testten in teams het concept door tegen elkaar te spelen.

“Door het maken van een werkend prototype hebben we gelijk veel geleerd”, zegt Judith. “Het spel was nu te moeilijk waardoor mensen het minder leuk vinden. Het volgende prototype zullen we dus makkelijker maken zodat mensen sneller leren over verspilling.”

Tijdens het Boiling Gold: Pitch event in Alkmaar presenteert BUCH Circulair de oplossing die zij bedacht hebben op de uitdaging: Hoe kunnen we zoveel mogelijk mensen bereiken en actief laten meedoen samen geven we afval een nieuw leven.

Meer weten over het Gouden Kans Project ga naar: www.goudenkansproject.nl. In april starten we in Alkmaar en in mei in Schagen.

partners

in het kort

Starters4Communities werkt met starters en professionals aan directe impact én de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière. Met onze programma's leer je jouw rol pakken als changemaker terwijl je de impact en het businessmodel van een sociale start-up versterkt. Samen sterker. 

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.