voor organisaties

sociale innovatie in jouw organisatie

Starters4Communities werkt aan een bottom-up sociaal ondernemende samenleving. Wij geloven dat sociaal ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. We trainen de mensen die hiervoor nodig zijn en helpen sociale initiatieven en ondernemingen verduurzamen.

We zien serieuze sociale en duurzaamheidsuitdagingen in de samenleving. Maar de opkomst van sociaal ondernemen en de betekeniseconomie bieden grote kansen. Steeds meer mensen nemen zelf initiatief om met een eigen project of onderneming bij te dragen aan betere wereld. Deze enorme kracht van onderop zorgt voor vernieuwing.

Sociaal ondernemen betekent dat je actie onderneemt om bij te dragen aan het realiseren van een maatschappelijk doel. Om dit doel te bereiken, wordt een verdienmodel ontwikkeld dat financiële duurzaamheid nastreeft, onafhankelijk van subsidies. Dit hoeft niet altijd met eigen bedrijf, maar kan dus ook vanuit een organisatie. Wij noemen dit “social intrapreneurship”. Ook jullie organisatie kan profiteren van sociaal ondernemende medewerkers.

Starters4Communities biedt al jaren trainings- en ontwikkelprogramma’s in sociaal ondernemen. Sinds 2013 werkten we met meer dan 340 projecten aan het vergroten van hun impact en financiele duurzaamheid, en begeleidden we meer dan 1114 deelnemers met de ontwikkeling van hun sociaal ondernemerschap.

We gaan graag in gesprek om te kijken wat voor soort traject jullie organisatie en medewerkers het meest van zouden profiteren.

.

Als gemeente, zorg- of welzijnsorganisatie willen jullie sociale initiatieven ontwikkelen of ondersteunen die duurzaam zijn en draagvlak hebben.  Dit kunnen projecten zijn vanuit jullie organisatie zelf, of initiatieven gestart door bewoners en ondernemers. Wij kunnen jullie helpen met het trainen van medewerkers of initiatiefnemers en het verstevigen van projecten met duurzame impact!

Jullie organisatie ziet de waarde van jong talent en vernieuwing! Met dit traineeprogramma weten jullie ondernemend talent aan te trekken, te inspireren en op te leiden in een sociaal ondernemende mindset en praktische vaardigheden. Tijdens het traject werken de trainees aan sociale start-ups uit de stad, of jullie eigen ondernemende projecten. Met als einddoel toptrainees voor jullie en financieel duurzame impact voor de samenleving. 

Wij verbinden professionals

aan impactprojecten

Wij staan voor sociaal ondernemen
w
Ons motto is
leren door te doen
Samen, bottom-up
innoveren

partners

in het kort

Starters4Communities werkt met starters en professionals aan directe impact én de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière. Met onze programma's leer je jouw rol pakken als changemaker terwijl je de impact en het businessmodel van een sociale start-up versterkt. Samen sterker. 

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.