de volgende stap naar een carrière met impact

voor professionals

Jij bent nu een aantal jaar aan het werk, maar je wilt meer. Jij wilt jouw talenten inzetten om bij te dragen aan een duurzame en sociale samenleving. Je wilt skills en inspiratie opdoen, en zo nieuwe richting geven aan jouw carrière. Bij Starters4Communities bouw je aan een betekenisvolle carrière met impact, als sociaal ondernemer of als ondernemend professional bij een werkgever.
professionals4communities

Dit is een praktijkgericht trainingsprogramma van drie maanden. Samen met een groep van 15 gedreven professionals leer en ervaar je alles over sociaal ondernemen. In teams ga je de uitdaging aan om het concept van een sociale start-up te innoveren, het businessmodel te verstevigen, of de perfecte aansluiting met de markt te vinden.

Aan het eind, heb jij een sociale start-up versterkt, en de volgende stap gezet naar een carrière met betekenis voor jezelf, en de samenleving.

programmaduur:   eind september t/m eind december 2018
locatie: amsterdam

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Je kan je via onderstaande knop aanmelden!  

wat bieden we
Dit programma bestaat uit 11 trainingsdagen, een spectaculair slotevenement en begeleiding van jouw S4C-gids. Tussendoor werken jullie in teams aan de challenges van de start-ups. De trainingen worden verzorgd door experts uit het veld en vanuit Amsterdamse Hogescholen en Universiteiten. De programmadagen zijn één keer in de week of om de week, met uitzondering van de kick-off. Dit traject is goed te combineren met een (bijna fulltime) baan. Data sturen we mee met de brochure.

 

Z

maak direct impact

Je gaat als changemaker echt resultaat behalen met sociaal ondernemers. Met jouw team werk je aan conceptinnovatie, het businessmodel en market-fit.

Z

ontwikkel skills en leiderschap

Je wordt een effectieve changemaker en ontwikkelt sociaal ondernemende skills en ondernemend leiderschap.

Z

community van changemakers

Je gaat deel uitmaken van een warme en groeiende community van beginnende tot professionele changemakers.

onze methode

In zes modules leer je werken met tools en werkvormen van Design Thinking, Lean Start-Up en Art of Hosting methodes.

Elke module draagt bij aan de hoofddoelstellingen van het programma: direct impact maken, kennis en vaardigheden in sociaal ondernemen opdoen en de ontwikkeling van ondernemend leiderschap.

2 daagse take-off

Je proeft aan sociaal ondernemen en maakt kennis met elkaar en de sociale start-ups waar we mee gaan werken.

onderneem en mobiliseer

Je gaat werken met de Design Thinking methode en we zoemen in op ondernemend leiderschap. 

zoek en navigeer

We duiken in de visie en de beoogde impact van de start-ups en onderzoeken de bredere context.

bouw & experimenteer

We vernieuwen het concept en ontwerpen nieuwe business modellen die je experimenteel leert testen.

verbind en betrek

Je leert hoe je een sterker brand bouwt en hoe je fans en een community kan creëren.

vier en implementeer

Met een spectaculair slotevent en reflectiesessie kijken we terug en blikken vooruit op jouw nieuwe rol.

de eerste deelnemende start-ups zijn bekend!

Keet smakelijk

Keet Smakelijk maakt zich hard voor het terugdringen van overgewicht bij kinderen. Door middel van kookworkshops, video’s & boeken leren kinderen over gezond en duurzaam eten.

Wizzymaps

Wizzymaps maakt gemakkelijke online aanklikbare plattegronden via het web. In een nieuwe pilot willen ze lokale initiatieven op de kaart zetten, zodat zelfs toeristen mooie initiatieven in Amsterdam West kunnen verkennen, met aandacht en zorg voor lokale bevolking.

7 Billion presidents

7 Billion Presidents bouwt aan een beweging van romantisch kapitalisme, waarin alle winst die door ons allen wordt gecreëerd niet ten goed komt aan een specifiek aantal aandeelhouders, maar ten goede komt aan ons allemaal, bijvoorbeeld in de vorm van schone energie. Door leuke producten in de markt te zetten (bijv. For Mankind Beer) vertellen ze hun verhaal en werken ze aan deze missie!

Atelier Phi

In Atelier Phi maken getalenteerde kleermakers kleding op maat en naar smaak. In het atelier ervaar je hoe de kleding wordt gemaakt, ontmoet je de makers van jouw kledingstuk en creer je samen met hen je unieke item, van duurzaam materiaal. Samen met de eigenaresse gaan we tijdens het programma aan de slag om het business-succes van het atelier te verstevigen.

wist je dat…

een unieke samenwerking

Professionals4Communities Amsterdam is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Starters4Communities en Innovation Exchange Amsterdam (IXA). IXA is het expertise centrum voor kennisvalorisatie van de UvA, HvA, VU en Amsterdam UMC. De activiteiten van IXA stimuleren het gebruik van kennis en expertise van de Amsterdamse Hogescholen en Universiteiten zodat deze ten goede komen aan het ondernemersklimaat in de stad. Professionals4Communities richt zich op het vergroten van ondernemerschap, en een “leven lang leren” voor alumni.

Dit programma is mede tot stand gekomen met een bijdrage van de Gemeente Amsterdam.

de trainers

Vanuit Amsterdamse Hogescholen en Universiteiten komt een selectie docenten de trainingen verzorgen, allen pioniers in onderwijsvernieuwing, ondernemerschap en persoonlijk leiderschap.
– Eric de Boer: Eric is docent marketing en ondernemerschap bij de opleiding Media Informatie en Communicatie.
– Katja Pasman: Katja is als onderwijsinnovator en ondernemer gespecialiseerd in persoonlijk leiderschap en het creeeren van creatieve leeromgevingen.
– Albert Jan Bloemendal: Albert Jan is de drijvende kracht achter ondenemend onderwijs bij de opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming.
– Karim Maarek: Ondernemer en trainer bij THNK School of Creative Leadership.

IXA is er voor de student en onderzoeker die naar buiten wil treden met de resultaten van zijn/haar werk. Dit kan door samenwerking met externe partijen, een bedrijf te starten rond een innovatie of door kennisdeling.

IXA biedt ondersteuning en faciliteiten bij het aanvragen van onderzoeksubsidies, octrooi- of licentie processen, het starten van een bedrijf of samenwerkingen en alles wat daar bij komt kijken.

partners

in het kort

Starters4Communities werkt met starters en professionals aan directe impact én de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière. Met onze programma's leer je jouw rol pakken als changemaker terwijl je de impact en het businessmodel van een sociale start-up versterkt. Samen sterker. 

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.

0