de volgende stap naar een carrière met impact

fast track in sociaal ondernemerschap
Jij bent nu een aantal jaar aan het werk, maar je wilt meer. Jij wilt jouw talenten inzetten om bij te dragen aan een duurzame en sociale samenleving. Je wilt skills en inspiratie opdoen, en zo nieuwe richting geven aan jouw carrière. Bij Starters4Communities bouw je aan een betekenisvolle carrière met impact, als sociaal ondernemer of als ondernemend professional bij een werkgever.
programma

Dit is een praktijkgericht trainingsprogramma van drie maanden. Samen met een groep van 10 tot 15 gedreven professionals leer en ervaar je alles over sociaal ondernemen. In teams ga je de uitdaging aan om het concept van een sociale start-up te innoveren, het businessmodel te verstevigen, of de perfecte aansluiting met de markt te vinden.

Aan het eind, heb jij een sociale start-up versterkt, en de volgende stap gezet naar een carrière met betekenis voor jezelf, en de samenleving.

wat bieden we

Dit programma bestaat uit 7 trainingsdagen, een spectaculair slotevenement en begeleiding van jouw S4C-gids. Tussendoor werken jullie in teams aan de challenges van de start-ups. De trainingen worden verzorgd door experts uit het veld. De programmadagen zijn één keer in de week of om de week, met uitzondering van de kick-off. Het traject loopt over ongeveer 13 weken. Je besteedt er 8 tot 10 uur per week aan, grotendeels op flexibele tijden. Dit traject is goed te combineren met een (bijna fulltime) baan. Vraag de brochure aan voor de trainingsdata.

Z

maak direct impact

Je gaat als changemaker echt resultaat behalen met sociaal ondernemers. Met jouw team werk je aan conceptinnovatie, het businessmodel en market-fit.

Z

ontwikkel skills en leiderschap

Je wordt een effectieve changemaker en ontwikkelt sociaal ondernemende skills en ondernemend leiderschap.

 

Z

community van changemakers

Je gaat deel uitmaken van een warme en groeiende community van beginnende tot professionele changemakers.

onze methode

In iedere modules leer je werken met tools en werkvormen van Design Thinking, Lean Start-Up en Art of Hosting methodes.

Elke module draagt bij aan de hoofddoelstellingen van het programma: direct impact maken, kennis en vaardigheden in sociaal ondernemen opdoen en de ontwikkeling van ondernemend leiderschap.

2 daagse take-off

Je proeft aan sociaal ondernemen en maakt kennis met elkaar en de sociale start-ups waar we mee gaan werken.

onderneem en mobiliseer

Je gaat werken met de Design Thinking methode en we zoemen in op ondernemend leiderschap. 

zoek en navigeer

We duiken in de visie en de beoogde impact van de start-ups en onderzoeken de bredere context.

bouw & experimenteer

We vernieuwen het concept en ontwerpen nieuwe business modellen die je experimenteel leert testen.

verbind en betrek

Je leert hoe je een sterker brand bouwt en hoe je fans en een community kan creëren.

vier en implementeer

Met een spectaculair slotevent en reflectiesessie kijken we terug en blikken vooruit op jouw nieuwe rol.

impactprojecten

In het trainingsprogramma doe je praktijkervaring op bij sociale start-ups. Jij zet jouw skills en vaardigheden in om direct impact te maken. Starters4Communities heeft al meer dan 200 impactprojecten ondersteund in Nederlandse steden. Zo maken we samen de stad socialer, duurzamer en ondernemender.

 

resultaten

Er hebben nu 904 starters meegedaan aan het Starters4Communities programma. 95% van onze alumni zegt dat we direct heeft bijgedragen aan hun carrière. 90% van onze alumni doet nu werk met impact. Een ander leuk feitje, voor 35% leidde deelname tot nieuwe vriendschappen!

uitgelichte impactprojecten

keet smakelijk

Keet Smakelijk maakt zich hard voor het terugdringen van overgewicht bij kinderen. Door middel van kookworkshops, video’s & boeken leren kinderen over gezond en duurzaam eten.

7 billion presidents

7 Billion Presidents bouwt aan een beweging van romantisch kapitalisme, waarin alle winst die door ons allen wordt gecreëerd niet ten goed komt aan een specifiek aantal aandeelhouders, maar ten goede komt aan ons allemaal, bijvoorbeeld in de vorm van schone energie. Door leuke producten in de markt te zetten (bijv. For Mankind Beer) vertellen ze hun verhaal en werken ze aan deze missie!

atelier phi

In Atelier Phi maken getalenteerde kleermakers kleding op maat en naar smaak. In het atelier ervaar je hoe de kleding wordt gemaakt, ontmoet je de makers van jouw kledingstuk en creer je samen met hen je unieke item, van duurzaam materiaal. Samen met de eigenaresse gaan we tijdens het programma aan de slag om het business-succes van het atelier te verstevigen.

ervaringen van alumni

“Het programma biedt een mooie afwisseling tussen theorie en praktijk. Ook al wil ik niet direct mijn sociale onderneming starten, heb ik het gevoel dat ik heel veel leer om impact te maken. Impact creëren is diep van binnen toch wat ik wil doen. De rekeningen moeten echter ook betaald worden en met het programma leer ik hoe ik dit kan combineren.”

 

Irvin

“Het vertrouwen binnen de groep en de intieme gesprekken zorgde voor veiligheid waardoor ik me kwetsbaar durfde op te stellen en ik dicht bij mezelf kon blijven”

 

Ilse

wist je dat…

young impactmakers community

Naast het programma faciliteert Starters4Communities samen met de Impact HUB Amsterdam een Young Impactmakers Community. De community biedt inspiratie, workshops, co-creatie sessies, pitch-nights en een warm netwerk van startende professionals en young changemakers. Iedere tweede dinsdagavond van de maand is er een bijeenkomst. De volgende events staan op onze Facebook pagina.

partners

in het kort

Starters4Communities werkt met starters en professionals aan directe impact én de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière. Met onze programma's leer je jouw rol pakken als changemaker terwijl je de impact en het businessmodel van een sociale start-up versterkt. Samen sterker. 

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.