de volgende stap naar een carrière met impact

voor (young) professionals
Jij bent nu een aantal jaar aan het werk, maar je wilt meer. Jij wilt jouw talenten inzetten om bij te dragen aan een duurzame en sociale samenleving. Je wilt skills en inspiratie opdoen, en zo nieuwe richting geven aan jouw carrière. Bij Starters4Communities bouw je aan een betekenisvolle carrière met impact, als sociaal ondernemer of als ondernemend professional bij een werkgever.
professionals4communities
Dit is een praktijkgericht trainingsprogramma van drie maanden. Samen met een groep van 15 gedreven (young) professionals leer en ervaar je alles over sociaal ondernemen. In teams ga je de uitdaging aan om het concept van een sociale start-up te innoveren, het businessmodel te verstevigen, of de perfecte aansluiting met de markt te vinden.

Aan het eind, heb jij een sociale start-up versterkt, en de volgende stap gezet naar een carrière met betekenis voor jezelf, en de samenleving.

start programma:   woensdag 19 september 2018
locatie: amsterdam
Meld je aan voor een proefavond om kennis te maken en de sfeer te proeven. De eerstvolgende is op:

  • Donderdagavond 12 juli, Amsterdam
  • Dinsdagavond 21 augustus, Amsterdam
  • Kick-off evenement op 30 augustus met pitches van de start-ups. 
wat bieden we
Dit programma bestaat uit 10 trainingsdagen, een spectaculair slotevenement en begeleiding van jouw S4C-gids. Tussendoor werken jullie in teams aan de challenges van de start-ups. De trainingen worden verzorgd door experts uit het veld en vanuit Amsterdamse Hogescholen en Universiteiten. De programmadagen zijn deels doordeweeks en deels in het weekend, zodat dit traject perfect te combineren is met een (bijna fulltime) baan.

Wij bieden je een unieke leerervaring om groots te leren denken en praktische tools, skills en begeleiding om dit in de praktijk toe te passen. Je leert alles over de impactkant en de zakelijke kant van maatschappelijke start-ups. Na deelname heb jij een andere kijk op de wereld en kan je sociale verandering aanjagen. En je hebt direct bijgedragen aan een sociaal ondernemend Amsterdam!

Z

maak direct impact

Je gaat als changemaker echt resultaat behalen met sociaal ondernemers. Met jouw team werk je aan conceptinnovatie, het businessmodel en market-fit.

Z

ontwikkel skills en leiderschap

Je wordt een effectieve changemaker en ontwikkelt sociaal ondernemende skills en ondernemend leiderschap.

Z

community van changemakers

Je gaat deel uitmaken van een warme en groeiende community van beginnende tot professionele changemakers.

onze methode

In zes modules leer je werken met tools en werkvormen van Design Thinking, Lean Start-Up en Art of Hosting methodes.

Elke module draagt bij aan de hoofddoelstellingen van het programma: direct impact maken, kennis en vaardigheden in sociaal ondernemen opdoen en de ontwikkeling van ondernemend leiderschap.

2 daagse take-off

Je proeft aan sociaal ondernemen en maakt kennis met elkaar en de sociale start-ups waar we mee gaan werken.

onderneem en mobiliseer

Je gaat werken met de Design Thinking methode en we zoemen in op ondernemend leiderschap. 

zoek en navigeer

We duiken in de visie en de beoogde impact van de start-ups en onderzoeken de bredere context.

bouw & experimenteer

We vernieuwen het concept en ontwerpen nieuwe business modellen die je experimenteel leert testen.

verbind en betrek

Je leert hoe je een sterker brand bouwt en hoe je fans en een community kan creëren.

vier en implementeer

Met een spectaculair slotevent en reflectiesessie kijken we terug en blikken vooruit op jouw nieuwe rol.

wist je dat…

een unieke samenwerking

Professionals4Communities Amsterdam is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Starters4Communities en Innovation Exchange Amsterdam (IXA). IXA is een kennisvalorisatieprogramma: hoe kan de kennis en expertise van Amsterdamse Hogescholen en Universiteiten zo veel mogelijk ten goede komen van het ondernemersklimaat in de stad? Professionals4Communities richt zich op het vergroten van ondernemerschap, en een “leven lang leren” voor alumni.

Dit project is mede tot stand gekomen met een bijdrage van de Gemeente Amsterdam.

partners

in het kort

Starters4Communities werkt met starters en (young) professionals aan directe impact én de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière. Met onze programma's leer je jouw rol pakken als changemaker terwijl je de impact en het businessmodel van een sociale start-up versterkt. Samen sterker. 

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.

0