kickstart jouw carrière met impact

deep dive in sociaal ondernemerschap

Jij bent een ambitieuze startende professional in de leeftijd van 22 tot 35 jaar. Je wilt betekenisvol werk doen waarmee je bijdraagt aan een duurzame en sociale samenleving. Bij Starters4Communities bouw je aan een inspirerende carrière met impact, als sociaal ondernemer of als ondernemend professional bij een werkgever. Bij ons leer je jouw rol pakken als aanjager van sociale verandering.

programma

Dit is een praktijkgericht trainingsprogramma van vijf maanden. Samen met een groep van 15 gedreven startende professionals leer en ervaar je alles over sociaal ondernemen. In teams ga je de uitdaging aan om het concept, businessmodel of bereik van een impactproject te versterken.

Je doet ondernemende skills, mindset en ervaring op. Je leert jouw talenten inzetten voor een sociale en duurzame wereld en werkt aan jouw persoonlijk leiderschap. Je maakt kennis met verrassende sociale start-ups uit de stad en maakt direct impact. En dit alles in een stimulerende, inspirerende en warme leeromgeving met gelijkgestemden!

wat bieden we?

Dit programma bestaat uit 20 bijeenkomsten met één vaste programmadag per week, een spectaculair slotevent en begeleiding van jouw S4C-gids. Wij bieden je een unieke leerervaring om groots te leren denken en praktische tools, skills en begeleiding om dit in de praktijk toe te passen. Je leert alles over de impactkant en de zakelijke kant van maatschappelijke start-ups. Na deelname heb jij een andere kijk op de wereld en kan je sociale verandering aanjagen.

Z

maak direct impact

Je gaat als changemaker echt resultaat behalen bij een bottom-up sociale start-up. In een team versterk je concept, bereik of businessmodel.

Z

ontwikkel skills en leiderschap

Je wordt een effectieve changemaker en ontwikkelt sociaal ondernemende skills en ondernemend leiderschap.

Z

community van changemakers

Je gaat deel uitmaken van een warme community van beginnende tot professionele changemakers.

onze methode

In zes modules leer je werken met tools en werkvormen van Design Thinking, Lean Start-Up en Art of Hosting methodes. Elke module draagt bij aan de hoofddoelstellingen van het programma: direct impact maken, kennis en vaardigheden in sociaal ondernemen opdoen en de ontwikkeling van ondernemend leiderschap.

take-off

Je maakt kennis met elkaar, de impactprojecten en ervaart sociaal ondernemen in theorie en praktijk. 

onderneem en mobiliseer

Je ontwikkelt jouw unieke verhaal en gaat als team ondernemen door een crowdfund campagne te realiseren.

zoek en navigeer

We duiken in de visie van de start-up en brengen impact en context in kaart. 

bouw & experimenteer

We ontwikkelen het concept en innovatieve businessmodellen die je experimenteel leert testen.

verbind en betrek

Je leert hoe je een brand bouwt en hoe je fans en een community kan creëren.

vier en implementeer

Met een spectaculair slotevent en reflectiesessie kijken we terug en blikken vooruit. 

impactprojecten

In het trainingsprogramma doe je praktijkervaring op bij sociale start-ups. Jij zet jouw skills en vaardigheden in om direct impact te maken. Starters4Communities heeft al meer dan 340 impactprojecten ondersteund in Nederlandse steden. Zo maken we samen de stad socialer, duurzamer en ondernemender.

resultaten

Er hebben nu 1114 deelnemers meegedaan aan het Starters4Communities programma. 95% van onze alumni zegt dat we direct hebben bijgedragen aan hun carrière. 90% van onze alumni doet nu werk met impact. Een ander leuk feitje, voor 35% leidde deelname tot nieuwe vriendschappen!

uitgelichte impactprojecten

Archiklas

Archiklas

Archiklas vindt het belangrijk dat kinderen leren om impact te maken op hun omgeving. Wij geven architectuurlessen en ... lees verder

Waste Works

Waste Works

Wil Nederland circulair maken door projecten die impact en awareness creëren! Dit om afval aan het werk zetten door dit slim opnieuw te lees verder

Nora Werkt

Nora Werkt

Nora Werkt is een werkgever voor mensen met een verstandelijke beperking en heeft als doel mensen met een verstandelijke beperking naar lees verder

Theesalon De Struyck

Theesalon De Struyck

Theesalon de Struyck is een initiatief van vrijwilligers vanuit stichting Theehuis Heuvel. Een stichting die al meer dan 10 jaar ... lees verder

Urban Talentz

Urban Talentz

Urban Talentz is een multicultureel platform voor (kwetsbare) jongeren en jongvolwassenen tussen de 14 en 30 jaar in Groot-Amsterdam. ... lees verder

De Klusfabriek

De Klusfabriek

Werkplaats voor jongeren op Techniek, Design en Media | De Klusfabriek is de plek waar jongeren hun talent kunnen laten zien en verder lees verder

Women Skate The World

Women Skate The World

Women Skate The World heeft als doel meiden en de community, waarin zij zich begeven, te inspireren, versterken en verbinden met behulp lees verder

Palais de l’eau

Palais de l’eau

Palais de l’eau wil ieder bad/water familie ritueel zorgeloos is met modieuze, high end en 100% organic badkamer producten. Palais de ... lees verder

ervaringen van alumni

“Tijdens het programma deed ik werk waar ik mijn studie Antropologie niet voor nodig had. Door S4C besefte ik me dat ik veel meer kwaliteiten in me had en andere ambities had. Ik leverde mijn contract in en ik kreeg een baan bij Unicef. Bij Starters4Communities leerde ik impact maken op een ondernemende manier, en dat gebruik ik nu nog steeds bij mijn huidige werkzaamheden.”

Jeftha

“Wat ik leerde bij S4C is dat je elkaar echt nodig hebt als groep. Dit is zowel erg belangrijk tijdens de crowdfunding als tijdens de periode dat je het initiatief ondersteunt. Het is fijn om je ervaringen terug te koppelen. Verder ontdekte ik wat ik écht leuk vind. Dit ontwikkel ik verder bij mijn huidige werk bij Milieudefensie.”

Laura

“Starters4Communities daagde mij uit om nieuwe kennis en vaardigheden te ontwikkelen, waardevolle contacten op te doen en mijn kwaliteiten in te zetten voor innovatieve sociale en duurzame initiatieven. Het liet mij zien dat de mogelijkheden voor positieve impact onbegrensd zijn, of het nu gaat om crowdfunding, business modellen of evenementen.”

Henk-Paul

wist je dat…

young impactmakers community

Naast het programma faciliteert Starters4Communities samen met de Impact HUB Amsterdam een Young Impactmakers Community. De community biedt inspiratie, workshops, co-creatie sessies, pitch-nights en een warm netwerk van startende professionals en young changemakers. Iedere tweede dinsdagavond van de maand is er een bijeenkomst. De volgende events staan op onze Facebook pagina.

partners

in het kort

Starters4Communities werkt met starters en professionals aan directe impact én de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière. Met onze programma's leer je jouw rol pakken als changemaker terwijl je de impact en het businessmodel van een sociale start-up versterkt. Samen sterker. 

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.