stories

Young Changemakers Community

Hoe kan de deeleconomie ten goede komen aan de armsten in de samenleving? Denk mee over een marketingcampagne voor ondergoed gemaakt van hennep. Welke businessmodellen zijn er mogelijk voor een betaalbare oppasdienst voor families die onder de armoedegrens leven? Dit is slechts een greep uit de uitdagingen waarmee we tijdens de eerste Young Changemakers evenementen aan de slag gingen.

De Young Changemakers Community helpt starters op de arbeidsmarkt met de eerste of volgende stap naar een carrière met impact. Het doel is om starters met interesse in sociaal ondernemen aan elkaar en onze partners te verbinden, te inspireren, trainen, coachen en mobiliseren. Zo versterken we de bottom-up beweging van ondernemende, jonge wereldverbeteraars die we met Starters4Communities teweegbrengen.

De bijeenkomsten
Iedere tweede dinsdag van de maand is er een Young Changemakers event bij onze partner de Impact HUB Amsterdam bij het KIT. We bieden een informele omgeving voor het testen en verrijken van ideeën, faciliteren onverwachte kennismakingen en nodigen inspirerende sprekers, trainers, ondernemers en partners uit. ‘Leren door te doen’ kenmerkt Starters4Communities en zo ook de bijeenkomsten. Ieder evenement steken aanwezigen de handen uit de mouwen en gaan samen aan de slag met Design Tools om oplossingen te zoeken voor uitdagingen voorgelegd door een mede-starter, startup, ondernemer of organisatie.

In november was het thema armoedebestrijding en legde S4C-alumna Samantha van Den Bosch een uitdaging voor waar ze vanuit Share NL mee bezig is. Enactus alumnus Jochem Gietema presenteerde zijn successen en uitdagingen met het opzetten van Energiekliek. Starters namen het podium om hun nog prille startup-idee te pitchen en laten verrijken door het publiek. In januari nodigden we organisaties en startups uit die werken met vluchtelingen. Zoals Rafiqi, een online platform dat mentors en jonge vluchtelingen aan elkaar verbindt en zo de ‘talenten van de crowd’ benut.

“The Young Changemakers event was a great opportunity to spread the word about what we do. Not only did I get introduced to many people who were enthusiastic about contributing to Rafiqi as mentors or become part of the core team, but I also got feedback on many of the challenges that we are facing. In particular, I got some very good ideas for new business models to sustain Rafiqi on the long run.”
Ghida Ibrahim, founder Rafiqi

De bijeenkomsten worden georganiseerd door de Young Changemakers Taskforce. Zij bedenken en selecteren de thema’s, geven het avondprogramma vorm, co-faciliteren de sessies en benaderen partnerorganisaties en sprekers.

De Young Changemakers Community is een online en offline netwerk voor en door jonge, ambitieuze wereldverbeteraars. Het volgende evenement is op dinsdag 14 februari om 19.00 uur in de Impact HUB, met als thema ‘Money Minded Impact’. Klik hier om je aan te melden voor de avond of om op de hoogte te worden gehouden van toekomstige bijeenkomsten.

Wil jij als partnerorganisatie betrokken zijn bij de Young Changemakers Community? Email Raoul: raoul@s4c.tamarslooves.nl

Bekijk hieronder de aankomende events.

ontdek meer

The problem with global tourism

by Isabella Krammer Tourism accounts for about 5% of global carbon emissions, which are mainly caused by intensive air travel and accommodation heating, air-conditioning, and more. In addition to tourism’s climate impact, year-round overcrowding in popular holiday...

read more

‘Digital Detox’: van passie tot pilot

De fase van crowdfunding in onze programma’s leidt vaak tot bijzondere en inspirerende projecten. Zo ondernemen ook Fi en Margreet uit Den Haag er op los met hun concept voor ‘Digital Detox’ weekenden. Het concept is een mix van beide passies, zoals yoga, coaching en...

read more

Think global, act local

We kennen allemaal de uitdrukking “een beter milieu begint bij jezelf”. Wij geloven in deze gedachte en willen hem groter trekken: verander de wereld en begin bij jezelf… Maar hoe doe je dat? Wat kan jij als individu bijdragen aan grote maatschappelijke en duurzame...

read more

Van burgerparticipatie, naar verbinding en realisatie

Antje Tilstra, programma coördinator sociaal ondernemen bij Starters4Communities en één van de projectleiders van Wijkkunde, vertelt hoe zij verbinding leggen tussen verschillende partijen: “Wat voor vragen spelen er nu en waar loop je tegenaan? – Daar zijn wij bij Wijkkunde vaak benieuwd naar. In de maandelijkse gesprekken kunnen bewoners hun hulpvraag met ons delen. Gelijk aan het einde van het gesprek kunnen wij ze naar de juiste personen doorverwijzen binnen ons netwerk. Zo zijn wij een verbindende partij. Soms maken we gebruik van sociaal kapitaal en nodigen we bij de gesprekken de juiste mensen uit die veel ervaring hebben met een bepaald onderwerp. Zo wordt er expertise en ervaringen uitgewisseld. Aan het einde wordt er een verslag met actiepunten opgesteld, zodat zij direct verder kunnen”.

read more

Deep Democracy | Young Impactmakers

SUCCEED IN GROUP PROJECTS AND GET THE BEST OUT OF YOUR TEAM! Powerful group decisions are often the result of combining individual knowledge, talents, experiences and emotions. During this Young Impactmakers event, you will learn about the basics of the Deep Democracy...

read more

0