stories

Young Changemakers Special

Zijn jullie op zoek naar jonge wereldverbeteraars met ondernemende mindset, vaardigheden en ambitie? Tijdens de Young Changemakers Special verbinden we talentvolle S4C alumni aan impact casussen en potentiele werkgevers in de social enterprise sector.

Sociale ondernemingen hebben tot 30 maart om een casus in te brengen! Heb je (nu) geen casus maar wil je onze talenten wel eens aan het werk zien? Dan ben je welkom op de plenaire sessie over Community Building en om de winnende pitches te aanschouwen.

Hoe werkt het?
Twintig young changemakers buigen zich in teams over een impact casus voorgelegd door een sociale onderneming. Na een intensief dagdeel presenteren de teams hun bevindingen aan de opdrachtgever, die het winnende team selecteert om te pitchen tijdens de plenaire afsluiting. Tijdens het evenement krijg je de kans om onze alumni aan het werk te zien en zelf te beoordelen of er een nieuwe aanwinst voor jullie organisatie bij zit. Alle opdrachten worden goed voorbereid en deelnemers krijgen de nodige Design Tools aangereikt om het beste resultaat te bereiken. Solliciteren 2.0 dus!

Het resultaat

  • Gegarandeerde inspiratie en nieuwe ideeën.
  • Originele profilering van jullie organisatie aan talentvolle young changemakers en partners.
  • Scouten van jong talent voor jullie team!
  • Publiciteit en bijdragen aan carrièrekansen voor jonge wereldverbeteraars.

 

Meer informatie en aanmelden plenaire sessie.

Wat maakt S4C alumni zo speciaal?
Starters4Communities werkt met starters op de arbeidsmarkt aan maatschappelijke vernieuwing. Tijdens onze training- en werkervaringstrajecten in sociaal ondernemen gaan starters aan de slag met vraagstukken van lokale impact projecten. Wij hebben nu 500+ starters getraind, gecoacht en in de praktijk aan het werk gezien. Deze starters leerden vijf maanden lang alles over design tools, lean innoveren, nieuwe business modellen, impact meten, storytelling, co-creatie en crowdfunding. Tijdens de Young Changemakers Special laten onze alumni zien wat ze in huis hebben.

 

Details evenement

  • Zaterdag 13 mei 2017
  • 14.00 – 18.30 uur
  • Locatie Impact HUB Amsterdam, Linnaeusstraat 2C (bij ’t KIT)

Het besloten deel vindt plaats van 14.00 – 17.00 uur en is exclusief toegankelijk voor sociale ondernemingen die een casus inbrengen waar de geselecteerde S4C alumni aan werken. De sociale ondernemingen die een casus hebben ingebracht zijn;

Plenaire Community Building sessie en winnende pitches

Het plenaire deel is van 17.00 uur tot 18.30uur, gevolgd door een borrel. Dit deel is toegankelijk voor alle young changemakers en sociale ondernemingen.

Het opbouwen en onderhouden van levendige “communities” is heel belangrijk voor sociale ondernemingen. Steeds meer ondernemingen zijn op zoek naar goede community managers, maar een duidelijk carrière pad voor deze nieuwe tak van sport is er niet. Wat houdt community building precies in en hoe doe je dit? Tijdens deze interactieve sessie leren we meer over het onderwerp en gaan we aan de slag. Een workshop interessant voor zowel de werkzoekenden als geïnteresseerde sociale ondernemers.

Meer informatie en aanmelden plenaire sessie.

Om 18.00 uur presenteren we de opbrengst van de dag en pitchen de winnende teams hun ideeën. Een panel van experts uit de social enterprise sector en het publiek verrijken de presentaties met hun feedback. We sluiten af met een feestelijke borrel en netwerkgelegenheid.

De Young Changemakers Special wordt mede mogelijk gemaakt door;

ontdek meer

The problem with global tourism

by Isabella Krammer Tourism accounts for about 5% of global carbon emissions, which are mainly caused by intensive air travel and accommodation heating, air-conditioning, and more. In addition to tourism’s climate impact, year-round overcrowding in popular holiday...

read more

‘Digital Detox’: van passie tot pilot

De fase van crowdfunding in onze programma’s leidt vaak tot bijzondere en inspirerende projecten. Zo ondernemen ook Fi en Margreet uit Den Haag er op los met hun concept voor ‘Digital Detox’ weekenden. Het concept is een mix van beide passies, zoals yoga, coaching en...

read more

Think global, act local

We kennen allemaal de uitdrukking “een beter milieu begint bij jezelf”. Wij geloven in deze gedachte en willen hem groter trekken: verander de wereld en begin bij jezelf… Maar hoe doe je dat? Wat kan jij als individu bijdragen aan grote maatschappelijke en duurzame...

read more

Van burgerparticipatie, naar verbinding en realisatie

Antje Tilstra, programma coördinator sociaal ondernemen bij Starters4Communities en één van de projectleiders van Wijkkunde, vertelt hoe zij verbinding leggen tussen verschillende partijen: “Wat voor vragen spelen er nu en waar loop je tegenaan? – Daar zijn wij bij Wijkkunde vaak benieuwd naar. In de maandelijkse gesprekken kunnen bewoners hun hulpvraag met ons delen. Gelijk aan het einde van het gesprek kunnen wij ze naar de juiste personen doorverwijzen binnen ons netwerk. Zo zijn wij een verbindende partij. Soms maken we gebruik van sociaal kapitaal en nodigen we bij de gesprekken de juiste mensen uit die veel ervaring hebben met een bepaald onderwerp. Zo wordt er expertise en ervaringen uitgewisseld. Aan het einde wordt er een verslag met actiepunten opgesteld, zodat zij direct verder kunnen”.

read more

Deep Democracy | Young Impactmakers

SUCCEED IN GROUP PROJECTS AND GET THE BEST OUT OF YOUR TEAM! Powerful group decisions are often the result of combining individual knowledge, talents, experiences and emotions. During this Young Impactmakers event, you will learn about the basics of the Deep Democracy...

read more

0